Viikko 37

Viikko 37

Maanantaina 11.9 teimme retken Kauppilan myllylle! Paikan päällä harjoiteltiin mallista piirtämistä, kun taiteilimme paperille myllyn ja ympäröivää luontoa. Vieressä sijaitseva leikkipuisto oli kovin mieluisa, ja leikille jäi paljon aikaa. Löysimme myös geokätkön myllyn vierestä, josta löytyi nimilista kätkön paikantaneille seikkailijoille. Ehkä Peipot voisivat askarrella oman geokätkön myöhemmin tällä viikolla...

Tiistaina 12.9 harjoiteltiin kuullun ymmärtämistä eskarikirjan harjoitusten avulla. Vesisade ei lautapelejä haitannut ja monopolin parissa viihtyi lapsi jos toinen! Tällä viikolla vietetään liikenneturvallisuusviikkoa, joten tutkimme lasten kanssa liikennemerkkejä ja pohdimme liikennesääntöjä tilaisuuden tullen. Vanhempienkin kanssa voitaisiin ehkä tarkastella liikennemerkkejä kun perheen kanssa ollette liikkeellä :)

Keskiviikkona 13.9 laulettiin metsäpaikalla syyslauluja. Lauloimme tuhatjalkaisista, käkkärämännyistä ja uskalsimme jopa kokeilla sadelauluja. Lauluista huolimatta aurinko paistoi ja metsässä aika kului mukavasti. Metsäpaikalla lapset innostuivat majan rakennuspuuhiin, ja suuren työn seurauksena saatiin aikaiseksi hieno maja. Liikennesääntöjen opettelu jatkuu edelleen pitkin viikkoa ja lapset ovat oppineet liikennemerkkien merkityksiä hienosti!

Torstaina 14.9 kävimme Pääskyjen kanssa koulun liikuntasalista jumpassa. Ohjelmassa oli nassikkapainia, tasapainoilua, polttopalloa ja voimistelua lasten idoiden mukaan. Iltapäivällä tarkastelemme erilaisia muotoja matikkatehtävien avulla. Kolmioita, nelikulmioita ja ympyröitä. Kinkkisten tehtävien parissa kuluikin aikaa mukavasti, ja jumpan jälkeen keskittyminen onnistui hienosti.

Perjantaina 15.9 ohjelmassa oli kaarnalaivojen askartelua ja makkaranpaistoa. Kaarnalaivat päästämme ensi torstaina purjehtimaan kalastamisreissun yhteydessä. Laavun yhteydessä sijaitsevan pulkkamäen pohjalta löytyi pitkäksi kasvanutta pusikkoa, johon teimme yhteistuumin labyrintin! Mukavaa viikonloppua kaikille :)