Viikko 14

Viikko 14

Ma 2.4 Pääsiäisen viettoa kotona

Ti 3.4 vietettiin metsäpäivää Harjussa. Leikittiin numerohippaa, käytiin läpi pääsiäiskuulumisia ja pistettiin leikit pystyyn! 

Ke 4.4 ulkoiltiin koulun pihalla. Ulkoilun jälkeen mentiin sisälle ja eskarikirjan avulla tutustuttiin numero 8. Tehtiin kirjan tehtävät, suunniteltiin jokainen oma pääsiäismuna ja lopuksi jäi vähän aikaa peleille ja legoleikeillekkin.

To 5.5. Ulkoiltiin koulun pihalla ja leikittiin mm. Viimeinen pari uunista ulos. Sisällä kultiin eskarikirjasta uusi tarina ja tutustuttiin Ö-kirjaimeen. Mitäs kirjainta se muistuttaakaan? Tarinassa pohdittiin käsien pesua ja sen merkitystä pöpöjen karistajana. Ruokailun jälkeen saatiin taas yksi satukirja päätökseen ja laulettiin muutamia toivelauluja.

Pe 6.4. Retki Forssan luontomuseoon. Museossa riitti eskareille katseltavaa ja tutkittavaa. Sieltä löytyi täytettyjä eläimiä, lintuja, kaloja, hyönteisiä jne! Opas esitteli meille eläimiä ja kuljetti meidät Suojassa -näyttelyn läpi. Siinä keskityttiin luonnonsuojeluun ja pohdittiin miten ihmiset toiminallaan heikentävät ja tuhoavat luontoa, sekä miten sitä on mahdollista suojella. Mitäs uhanalaisia eläimiä Suomessa ja tällä alueella onkaan? Lisäksi Matkan varrelta piti bongailla pieniä susia kuusi kappaletta. Hienointa taisi olla täytettyjen eläinten katselu ja ihmettely. Yhtä karhua pääsi jopa itse silittelemään ja sai kurkistaa karhun luolaan. Museossa oli esillä myös upea valokuvanäyttely. 
Kierroksen jälkeen jäi aikaa pienelle kävelyretkelle Wahrenin alueella ja kierrettiinkin katsomassa patoa! Vesi pauhasi komeasti! Matkalla nähtiin sorsia Loimijoessa ja nähtiinpä missä Forssan Kaupungintalokin sijaitsee, sekä hieno Jannu-laiva. Olipa meillä hieno ja kiva retki Forssassa!