Biologian ja maantieteen kansalliset kilpailut; ohjeet ja kilpailupäivät

Ota osaa biologian kansalliseen kilpailuun

Kansallinen Biologiakilpailu uusiutunut

Keväällä 2016 järjestettiin toisen kerran uudistunut Biologiakilpailu, joka on suunnattu kaikille lukiolaisille. Kilpailu painottuu enemmän pakollisiin kursseihin ja päättelyä edellyttäviin tehtäviin.

Kilpailumenestyksen perusteella valittiinan biologian olympialaisia varten valmennettava ryhmä. Valmennusjakso biologian olympialaisiin 2017 alkaa syksyllä 2016, ja valmennusjakson perusteella valitaan joukkue vuoden 2017 Iso-Britannian Warwickissa järjestettävään kilpailuun.

VUODEN 2017 KANSALLISEN BIOLOGIAKILPAILUN PERUSTEELLA valitaan osallistujat valmennusjaksolle, joka alkaa syksyllä 2017. Tämän perusteella valitaan joukkue vuonna 2018 järjestettäviin kansainvälisiin biologian olympialaisiin.

ILMOITTAUDU VUODEN 2017 KANSALLISEEN BIOLOGIAKILPAILUUN TÄYTTÄMÄLLÄ TÄMÄ LOMAKE:
https://fi.surveymonkey.com/r/biologian_kansallisen_kokeen_tilauslomake

Kilpailua on saatavilla sekä suomeksi että ruotsiksi.

Kilpailun ja valmennuksessa pärjäämisen perusteella valitaan Suomen edustajat Biologian olympialaisiin. IBO:n sääntöjen mukaan kansainväliseen kilpailuun osallistuva opiskelija ei saa olla 20 vuotta täyttänyt ennen kilpailuvuoden heinäkuun ensimmäistä päivää.


Tulevat biologiakilpailut järjestetään

Ti 25.4.2017
Ti 24.4.2018
Ti 23.4.2019
Ti 21.4.2020

Koe järjestetään kello 10-12.

Ota osaa maantieteen kansalliseen kilpailuun

Osallistu kansalliseen maantiedekilpailuun

Kansallinen mantiedekilpailu järjestetään tiistaina 16.1 kello 10-12. Sääntöjen mukaan kansainväliseen kilpailuun osallistuva opiskelija ei saa olla ennen 1.7.2018 20 vuotta täyttänyt. Kilpailun parhaimmisto pääsee Helsingin yliopiston kanssa järjestettävään valmennukseen, jonka perusteella valitaan Suomen joukkue kansainvälisiin maantieteen olympialaisiin.

Kilpailuun ilmoittautuneille lähetettään sähköpostitse salasana sivulle, jonne tallennetaan koeaineisto sekä korjausohjeet suomeksi ja ruotsiksi. Salasana lähetetään kilpailua edeltävällä viikolla sen jälkeen kun ilmoittautumisaika on päättynyt.

Koe tilataan täyttämällä tämä tilauslomake . Ilmoittautuminen päättyy maanantaina 8.1. 2018 kello 24.00.

Koe on tallennetaan sivulle, joka on osoitteessa

https://peda.net/yhdistykset/bmol-ry/kilpailut/bjmkkojk/mkk22

Pääset sivulle myös vasemmasta navigaatiopalkista.

Sivulle pääsee kirjautumaan heti, kun salasana on lähetetty. Suosittelemme, että opettajat kokeilevat salasanaa heti sen saatuaan ja varmistavat, että kaikki on kunnossa ja tarvittaessa ottavat yhteyttä liiton toimistoon.

Lisätietoja ilmoittautumisesta saat BMOL:n toiminnanjohtajalta Hanna Kaisa Hellsteniltä, puh. 050 313 8409. Lisätietoja maantieteen kansallisen kilpailun sisällöstä sekä maantieteen olympialaisista saat Anu Brunila-Kovaselta, anu.brunila-kovanen@kolumbus.fi.

Tulevat kansalliset maantiedekilpailut järjestetään

tiistaina 16.1.2018

tiistaina 15.1.2019