Matkat

Matkat


Kesäretki Seilin saarelle 29.7.2020!

Jännittävää historiaa ja huumaavaa luontoa, tervetuloa Seiliin! BMOL Turun piiri järjestää retken Turun saaristossa sijaitsevalle upealle Seilin saarelle keskiviikkona 29.7.2020. Retki on avoin kaikille BMOL:n jäsenille, hinta 69 €/hlö sisältäen lauttamatkat, opastetun kierroksen saarella, lounaan ja kahvit.

Ohjelma:

9:30 Lähtö Turusta, M/s Norrskär, matkan aikana kahvia
11:15 Saapuminen Seiliin
12:00-12:45 Buffetlounas
13:00-14:30 Opastus (saari + kirkko, painotus luontoon ja tutkimustoimintaan)
16:30 Lähtö Seilistä, M/s Norrskär, matkan aikana kahvia ja suolainen pala
18:15 Saapuminen Turkuun

Ilmoittautuminen on auki pe 26.6. asti. Maksuohjeet toimitetaan ilmoittautuneille sähköpostilla.

HUOM! Ilmoittautuminen on sitova. Ilmoittautunut sitoutuu maksamaan matkan peruutuksesta huolimatta tai järjestää jonkun tilalleen.
 
Linkki ilmoittautumiseen: https://forms.gle/QoJzEPRrfkPi1NYr5


Kasviretki Vallisaareen 17.7.2019

Heinäkuinen kasviretki järjestetään Vallisaareen.

17.7. Lähtijät tapaavat JT-Linen laiturilla 9.15 kello (lippu hankittuna), paluu on noin klo 16-17. Omakustanteinen ruokailu sovitaan lähtijöiden kanssa myöhemmin. Retken kustannuksena on muutama euro järjestelypalkkiota. Lisätietoja ja ilmoittautumiset: Hannele Heino, Hannele.heino@lyk.fi.

Opintomatka Jõgeva- Vooremaalle, Alam-Pedjasta Peipsjärvelle 11.-14.6.2019

Retki on täynnä!

11.-14.6
. (4 pv) kesällä 2019, Luontoa ja kulttuuria itäisessä Keski-Virossa biologian ja maantieteen opettajille. Matkanjohtajana toimii Yrjö Ala-Paavola. Virossa oppaana on Hendrik Relve. Edellinen BM-matka Jõgevamaalle oli vuonna 2001, joten osa Keski-Viron kohteista on samoja.  

Lähtö on tiistaina 11.6. klo 10.30 jolloin Tallinkin Megastar lähtee Länsisatamasta. (Ruokailu laivalla, hytit matkatavaroille). Tallinnassa olemme klo 12.30 ja matka kohti Vooremaata alkaa. Perjantaina 14.6. paluu Megastarilla klo 19.30, laiva on Länsisatamassa klo 21.30. Laivalla buffet-ruokailu ja hytit matkatavaroille. 

Reitti ja vierailukohteet 

Menopäivän ti 11.6. reitti Vooremaalle: Raudoja (kahvi) - Jäneda (moisio) - Koeru (ruokailu) - Jõgeva (pysähdys) - (Kuremaa tai Laiuse) - Voore. Majoitus Vooressa on Voorepuhkekeskuksessa 2 hengen hotellityyppisissä huoneissa. Illallinen ( Sanastoa: puhke = loma, voor = pitkittäisselänne, drumliini )

ke 12.6. Vooremaan kierros (maisemansuojelualue). Palamuse: Oskar Lutsin museo, kirkko. - Luua: (kahvi), metsätalouskokoulu (+ puutarhaopetus ja luontomatkailu), arboretum (500 puuvartista lajia), kartano ja puisto. - Äksin hostellissa lounas - Äksi: Jääajakeskus! (+jääkärimuseo). - Elitsveren eläintarha. Illallinen Vooressa

to 13.6. Peipsjärven rantaa. Mustveen pikkukaupunki, vanhauskoisten museo, (kirkot), kahvi (Ankur). - Raja-Kükita-Tiheta-Kasepää (vanhauskoisten 8 km pitkä rivikylä), vanhauskoisten rukoushuone, lounas Rajassa (Kohvik Buono). - Kallaste; ortodoksinen hautausmaa, devonikauden rantatörmä, kahvi (Kohvik Anna Cafee). - Alatskivi: Alatskiven kartano, jossa illallinen, moision puisto.

Paluupäivä pe 14.6. Vooresta ajo Puurmanniin (moisio) ja Kirnaan; Kävely Alam Pedjan luonnonsuojelualueella!, Pedjajoen tulvaniityt. - Pöltsamaa (ent. kuningas- kunta, Viron viinipääkaupunki). Lounas seurakuntakeskuksessa. Käynti viinikellarissa, museoita, savi-käsityöpaja, Linnan rauniot. Ajo Tallinnan satamaan.

Jäsenmatkan ohjelma on luonnos. Esimerkiksi ruokapaikkoja ym. ei vielä ole varmistettu, joten hinta on vielä arvio, noin 430 euroa (todennäköisesti vähemmän). Hintaan sisältyvät laivamatkat (+hytit matkatavaroille) ruokailuineen sekä Virossa kaikki ohjelmaan merkitty: Bussikuljetus 4 päivää, hotellimajoitus 3 yötä + aamiaiset, ruokailut (+kahvit), pääsyliput ja opastus.  

Paikkoja matkalle on 24. Ilmoittautuminen 1.3. mennessä matkanjohtajalle Yrjölle: yrjo.ala-paavola@pp.inet.fi.

Ilmoittaudu heti, sillä perinteisesti BM-matka täyttyy nopeasti. Kaikkien BMOL:n syyspäivien jälkeen ennakkoilmoittautuneiden tulee vahvistaa matka. Ilmoittautuville lähetän tarkempia tietoja ohjelmasta.

Teretulemast reisile! 


Opintomatka Puolaan 4.6-12.6.2019


Matka on täynnä!

BMOL järjestää opintomatkan Puolaan kesällä 2019.

Matka alkaa SAS:n lennolla Helsingistä Tukholman kautta Krakovaan ti 4.6.2019 klo 11.15 ja päättyy ke 12.6. Viking linen laivamatkaan Tallinnasta Helsinkiin klo 19.30.

Puolassa liikutaan ja paluumatka Vilnasta Baltian maiden kautta Tallinnaan tehdään koko ajan käytössämme olevalla tasokkaalla puolalaisella tilausajobussilla.

Kohteina ovat ainakin Krakowa, Auschwitz, Wieliczkan suolakaivos, Zakopanen Tatra-vuoristo, Bialowiezan ikimetsä-kansallispuisto, Pohjois-Puolan järviseutu ja Vilna sekä matkan varrelle osuvat muut luontokohteet.

Matkan tämänhetkinen hinta-arvio (20 hengen ryhmälle laskettuna) on n. 750 e sisältäen:

- lento Helsinki-Krakova (SAS, vaihto Tukholmassa) 

- Krakovasta vuokrattu laadukas tilausajobussi koko ajaksi (paitsi 1. pv. Krakovassa) 

- Laiva (Vikin XPRS) Tallinna-Helsinki (kansipaikka, bussi jää Tallinnaan) 

- majoitus hotellissa 2-3hh (hinnat tällä hetkellä booking.comissa voi vielä muuttua) 

- kaikki aamiaiset 

- osa päivällisistä 

- sisäänpääsymaksut ja opastukset tärkeimpiin kohteisiin

 

Hintaan EI sisälly esim.

- lounaat, osa päivällisistä, välipalat 

- ruokajuomat 

- lisäretket ja –sisäänpääsyt (bujetissa on 100 e opastuksiin ja sisäänpääsyihin)

- matkavakuutus 

 

Tarkemmat tiedot matkan ohjelmasta, kohteista, esimerkkihotelleista ja budjetista (taulukon toinen välilehti) saat tästä linkistä:

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1HiRldChZYstZ4kxRopdMfSx-0QWUE72mEwVUMCABuHI/edit?usp=sharing

 

Ilmoittaudu mukaan mahdollisimman pian osoitteessa https://goo.gl/forms/cafP99ohAwf3Cp8z2

Ennakkomaksuaikataulusta ilmoitetaan myöhemmin.

Matkaa järjestää Simo Tolvanen, joka on liiton hallituksen jäsen. Tolvasen tavoittaa osoitteesta simo.tolvanen (at-merkki) kauhajoki piste fi.


Opintomatka Madagaskarille 26.12.2018-6.1.2019

”Madagaskarista voin sanoa, että se on luonnontarkkailijan luvattu maa!”
Joseph Philibert Commerson, 1771

Biologian- ja maantiedon opettajille räätälöity ja kaikille luontomatkoista kiinnostuneille ainutlaatuinen matka järjestetään vuoden vaihteessa Madagaskarille Paul Segersvärdin johdolla. Matkajärjestelyistä vastaa BMOL:n yhteistyökumppani Kon-Tiki Tours.

Lisätiedot matkasta Kon-Tikin sivuilta.


Kasviretki Vuosaareen 11.7.2018

BMOL järjestää yhden päivän mittaisen kasviretken keskiviikkona 11.7.2018. Helsingissä Vuosaaren maisemissa. Kohteina ovat Kallahden ranta, Rastilan neva, täyttömäki, Mustavuori.

Keräämme paikan päällä osallistujilta jonkin euron/henkilö, vähän osallistujamäärästä riippuen.
Ilmoittautuminen tapahtuu osoitteessa https://fi.surveymonkey.com/r/vuosaareen kesäkuun alkuun mennessä.

Kyydit järjestetään kimppakuljetuksina, tapaamisaika ja -paikka ilmoitetaan myöhemmin. Ruokailu järjestetään omakustanteisesti. Ilmoittautumisohjeet tulevat myöhemmin.

Lisätiedot: Hannele.heino(a_t)lyk.fi.Ohjattu omatoiminen reppumatka Balkanille noin 8.–21.6.2018 OAJ-porukan mukana

Suunniteltu aikataulu ja matkasuunnitelma on seuraava:

Lennämme Dubrovnikiin pe-aamuna 8.6. ja kuljemme pienissä ryhmissä bussien vakiovuoroilla kohteesta toiseen. Alkukesän viileys vaihtuu Adri-anmeren rannikon lämpöön ja kevään työkiireet muutamaksi lepopäiväksi.

Aluksi tutustumme Montenegron rannikon Herceg-Novin ja Kotorin keskiaikaisten kaupunkien kapeisiin kujiin sekä Kotorin lahden kauniisiin maisemiin. Innokkaimmat voivat pulikoida Adrianmeren sini-sissä aalloissa tai loikoilla paahtavan auringon alla.

Rannikolta jatkamme vuoriston viileyteen vaeltamaan Montenegron itäosis-sa Biogradskan ja Durmitorin kansallispuistoissa ja niiden ympäristössä. Majoitus puistoissa on vaatimattomissa sisätiloissa, mutta telttamajoituskin onnistuu. Muuten olemme kotimajoituksessa tai hostellissa.

Vaellukset ovat päivävaelluksia, joilla tarvitsee kantaa mukanaan vain päivävarustus. Koska yövymme samassa paikassa, jokainen voi säätää itse kulkemansa matkan pituutta. Toki puistois-ta näkee sitä enemmän, mitä pitemmälle käve-lee. Matkalla puistosta toiseen on tilaisuus vii-vähtää yksi ilta pikkukaupungin kahviloissa.

Matka jatkuu Bosnia-Hertsegovinan puolelle tutustumaan Sarajevon histori-an kerrostumiin ottomaaneista kaupungin piiritykseen 1990-luvulla. Sarajevosta matkustamme vuorten rinteillä kiemurtelevalla junalla Mostariin hengähtämään sodan jälkeen uudelleen rakennetulla sillalla. Paluulento on Dubrovnikista.

Hinta, varaaminen ja muut järjestelyt:

Matkan hinta on osittaisessa telttamajoituksessa 750 € ja sisämajoituksessa 890 € (kaksi yötä viileissä mökeissä). Hintaan sisältyvät matkat ja majoitukset, mutta eivät ruokailut yms. Jäsenen seurassa matkustavat muutkin kuin OAJn (HOAYn) jäsenet pääsevät mukaan.

Jos olet kiinnostunut, ota pikimmiten yhteyttä allekirjoittaneeseen, jotta paikka voidaa varmistaa. Ilmoittautumisen yhteydessä maksetaan noin 350 euron varausmaksu, jolla ostetaan lentolippu, joten rahoja ei voi palauttaa. Loput matkasta maksetaan huhtikuussa.

Koska tämä ei ole valmismatka, maksettuja rahoja ei voida palauttaa. Lisätietoja matkanjohtaja Jukka Talvitieltä (@edu.hel.fi) puh 040 779 4476.

Timoleon von Neffin jäljillä Virumaalla - Luontoa ja kulttuuria Itä-Virossa 21.8.-23.8.2018

Matka senioreille ja vapaajaksolaisille Itä-Viroon. Matkanjohtaja on Yrjö Ala-Paavola ja Virossa opas on Anne Kurepalu. Viroon vielä kerran - VIRO 100 juhlamatkalle.

BMOL-matkalla Virossa liikumme sekä Länsi- että Itä-Virumaalla. Majoitus on Rakveressa: hotelli Wesenbergh, kahden hengen huoneet aamiaisella.

Ti 21.8. klo 10.30 Megastar lähtee Länsisatamasta (ruokailu laivalla). Tallinnassa olemme klo 12.30 ja matka kohti Rakverea alkaa. Ensimmäiset Neffin jäljet löytyvät KUMUsta (jossa kahvi).

Timoleon von Neff oli kuuluisa baltiansaksalainen taidemaalari, keisarin hovimaalari, tunnettu Suurkirkon alttaritaulusta. Reitin varrella nähdään ja käydään kartanoissa tai moisioiden puistossa, jotka liittyvät Neffin elämään.

Näyttävin on Neffin rakennuttama Muugan kartano. Se on nykyisin Viron komein koulu, seinillä on arvotaidetta. Se on nähtävyys ulkoa ja sisältä. Mõdrikun ja Rägaveren moisiot ovat muita reitille osuvia kartanoita.

Neffin elämään liittyvät Simunan, Lüganusen ja Viru-Jaakupin kirkot. Kahvi Väike-Maarjassa. Kuremäellä käymme Pühitsan nunnaluostarissa. (Kuremäellä lounas). Toilassa on presidentti Pätsin kesäpalatsin rauniot. Sieltä avautuu upea näkymä Suomenlahdelle ja alhaalla Pyhajoen laaksossa on Viron runsaslajisin puisto. Kauksissa odottavat Peipsjärven rantadyynit.

Ajamme alvarilla 20 km pitkää Viron korkeinta äkkijyrkkää pankkoa seuraten. Törmältä alas syöksyy Viron korkein putous, Valaste (kahvi). Rakveressa voi käydä aamutorilla. Iltaruokailut ovat Rakveressa. Lähtölounaan jälkeeni on vielä käynti Tarvaspään vanhassa linnassa Rakveressa ennen lähtöä.

To 23.8. Eckerön Nordlandia lähtee klo 18.30 ja se on Länsisatamassa klo 21.00. Laivalla buffet-ruokailu ja hytit matkatavaroille.

Jäsenmatkan hinta (yli400€) on vielä avoin. On edullinen, kuten aiemmatkin BM-matkat. Hintaan sisältyy laivamatkat (+hytit) ruokailuineen sekä Virossa: Bussikuljetus 3 päivää, hotellimajoitus 2 yötä Rakveressa, ruokailut + kahvit, pääsyliput ja opastus.

Paikkoja matkalle on 24. Ilmoittautuminen 10.4. mennessä matkanjohtajalle Yrjölle: yrjo.ala-paavola@pp.inet.fi (puh. 040 8474 552). Ilmoittaudu heti, sillä perinteisesti matka täyttyy aika nopeasti. Ennakkoilmoittautuneille lähetän tarkempia tietoja ohjelmasta ja hinnasta sekä myös liiton sähköpostilistalle.

Teretulemast reisile! toivottaa Yrjö Ala-Paavola


Peda.net käyttää vain välttämättömiä evästeitä istunnon ylläpitämiseen ja anonyymiin tekniseen tilastointiin. Peda.net ei koskaan käytä evästeitä markkinointiin tai kerää yksilöityjä tilastoja. Lisää tietoa evästeistä