Eskarit

Esikouluopetus

Fiskarsin päiväkodin esikouluopetus tapahtuu TAKO-talossa
arkipäivisin klo 9.00-13.00.

Tarjoamme lapsille monipuolisen ja turvallisen oppimisympäristön yhteisöllisessä Fiskarsin kyläilmapiirissä. Arvostamme jokaisen lapsen ainutlaatuisuutta ja annamme heille mahdollisuuden oppia vahvuuksien ja leikin kautta. Rohkaisemme lapsia luovuuteen ja oppimisen iloon.

Esikoulussa lapset saavat osallistua suunnitteluun ja sisällössä huomioidaan heidän mielenkiinnon kohteita. Esikouluopetukseen sisältyy monimuotoisesti erilaisia ilmaisun menetelmiä ja lapsilla on mahdollisuus tutustua ja hyödyntää oppimisessa myös tieto- ja viestintäteknologiaa.
Käytämme oppimisen tukemisessa "Huiske" esiopetusmateriaalia, jossa yhdistyvät luonto, tunnekasvatus, matematiikka ja äidinkieli.

Hyödynnämme toiminnassamme Fiskarsin historiallista ja kaunista ruukkimaisemaa sekä lähiympäristön rikasta luontoa. Käytössämme on eri urheilu- ja leikkihetkiin sopivia kenttiä, houkuttelevia metsiä polkuineen ja kallioineen, koulun liikuntasali, Fiskarsin leikkipuisto sekä tietenkin päiväkodin oma piha. Teemme retkiä lähiympäristössä ja tutustumme Fiskarsissa mm. taidenäyttelyihin ja museoon.

tilkkutäkki[1].jpg

Toimimme päivittäin yhteistyössä Fiskarsin koulun kanssa. Eskarilaiset syövät koulun ruokalassa, jossa meille on tarjolla monipuolista ja terveellistä ruokaa seisovasta pöydästä.

Vietämme koululaisten kanssa aikaa ruokavälitunnilla, jolloin lasten valmiudet aloittaa koulu seuraavana syksynä harjaantuvat. Jokainen eskarilainen saa syksyllä oman kummioppilaan 5-luokalta ja heidän kanssaan puuhailemme eri toimintojen parissa koko vuoden ajan. Ykkösluokkalaisten kanssa teemme myös tuttavuutta tulevaa koulunkäyntiä ajatellen. Osallistumme myös koulun mukana erilaisiin tilaisuuksiin ja tapahtumiin vuoden aikana.

Olemme avoimia toteuttamaan yhteistyötä myös paikallisten kädentaitajien ja vanhempien kanssa esikoulutoiminnassa.

 

Päivärytmi

Nikkareiden päivärytmi

Päiväkodissa
6.30 Päiväkoti aukeaa
8.00 Aamupala
8.50 Siirtyminen päiväkodin pihalle

TAKO-talo
9.00-10.30 Esikoulutoiminta
10.30 Ruokailu koulussa
11.00-13.00 Esikoulutoiminta

Päiväkodissa
13.00-14.00 Leikkiä, pelejä, piirtämistä
14.15 Välipala
14.30 Leikkiä sisällä
n. 15.00 Ulkoilu
17.00 Päiväkoti kiinni