Eskarit

Esikouluopetus

Fiskarsin päiväkodin esikouluopetus tapahtuu TAKO-talossa
arkipäivisin klo 9.00-13.00.

Tarjoamme lapsille monipuolisen ja turvallisen oppimisympäristön yhteisöllisessä Fiskarsin kyläilmapiirissä. Arvostamme jokaisen lapsen ainutlaatuisuutta ja annamme heille mahdollisuuden oppia vahvuuksien ja leikin kautta. Rohkaisemme lapsia luovuuteen ja oppimisen iloon.

Esikoulussa lapset saavat osallistua suunnitteluun ja sisällössä huomioidaan myös heidän mielenkiinnon kohteita. Esikouluopetukseen sisältyy monimuotoisesti erilaisia ilmaisun menetelmiä ja lapsilla on mahdollisuus tutustua ja hyödyntää oppimisessa myös tieto- ja viestintäteknologiaa.
Käytämme oppimisen tukemisessa "Huiske" esiopetusmateriaalia, jossa yhdistyvät luonto, tunnekasvatus, matematiikka ja äidinkieli.

Hyödynnämme toiminnassamme Fiskarsin historiallista ja kaunista ruukkimaisemaa sekä lähiympäristön rikasta luontoa. Käytössämme on eri urheilu- ja leikkihetkiin sopivia kenttiä, houkuttelevia metsiä polkuineen ja kallioineen, koulun liikuntasali, Fiskarsin leikkipuisto sekä tietenkin päiväkodin oma piha. Teemme retkiä lähiympäristössä ja tutustumme Fiskarsissa mm. taidenäyttelyihin ja museoon.

tilkkutäkki[1].jpg

Toimimme päivittäin yhteistyössä Fiskarsin lähikoulun kanssa. Eskarilaiset syövät koulun ruokalassa, jossa meille on tarjolla maistuvaa, itse tehtyä, monipuolista ja terveellistä ruokaa seisovasta pöydästä.

Vietämme keväällä aikaa välitunnilla yhdessä koululaisten kanssa, jolloin lasten valmiudet aloittaa koulu seuraavana syksynä harjaantuvat. Jokainen eskarilainen saa syksyllä oman kummioppilaan 5-luokalta. Osallistumme myös koulun mukana erilaisiin tilaisuuksiin ja tapahtumiin vuoden aikana.

Olemme avoimia toteuttamaan yhteistyötä myös paikallisten kädentaitajien ja vanhempien kanssa esikoulutoiminnassa.