Improving english language skills -kurssi Splitissä kesäkuussa 2023

Teksti


Kaksi koulunkäynninohjaajaa Maija Reijonen sekä Sari Lipponen matkasivat englanninkielentaidon parantamisen kurssille Kroatiaan, Splittiin 10.-16.6.2023.

Lauantai 10.6

Kurssilaisten ensimmäinen kokoontuminen oli tänään illalla. Meitä suomalaisia englanninkielenkurssilaisia on yhteensä neljä.
Kävimme läpi Dario Caljkušicin kanssa yleisimpiä asioita Kroatiasta ja sen kulttuurista. Tutustuimme kurssin ohjelmaan ja kiersimme lopuksi paikat, joissa tällä kurssilla opiskelemme.

Sunnuntai 11.6

Opettajamme Ivana Cokon ohjauksessa aloitimme päivän tutustumisleikkien parissa. Harjoittelimme keskustelutaitoja toiminnallisten harjoitteiden sekä ryhmätehtävien avulla. Teimme kielioppitehtäviä sekä kirjallisina että suullisina.
Tämän osallistuvan ja iloisen ryhmän kanssa on ilo harjoitella näitä taitoja.

Maanantai 12.6

Tänään teimme luetun ymmärtämisen tehtäviä sekä kirjallisina että suullisina harjoituksina. Illalla Nora Zaller vei ryhmämme opastetulle englanninkieliselle kävelykierrokselle, jolla saimme tutustua Splitin historiaan ja kulttuuriin. Kierroksella saimme kuulla Gregory of Nin patsaasta ja sen merkityksestä. Kiertelimme Diocletianuksen palatsissa ja saimme kuulla paljon tarinoita siinä eläneistä ihmisistä ja palatsin rakennusvaiheista. Tutustuimme myös Split Rivaan, joka on vilkas ranta-alue. Siellä on leveä rantakatu, jonka varrella on useita ruokapaikkoja ja kauniita maisemia. Se on paikka, jonne  kaupunkilaiset kokoontuvat viettämään aikaa kahvittelun ja seurustelun merkeissä erityisesti lauantai-aamuisin. 



Tiistai 13.6.

Opiskelimme tänään ulkona, paikkana Bene beach, jonne kävelimme aamulla noin puolessa tunnissa. Tämä olikin erittäin hyvä vaihtoehto luokassa opiskelulle tällaisena aurinkoisena päivänä. Teimme kielioppimonisteita verbeistä, suunnittelimme ja kirjoitimme virallisia sähköpostiviestejä sekä keskustelimme kertomalla mielipiteitämme ja kommenttejamme opettajan antamista aiheista. 


Keskiviikko 14.6.

Aamulla oli koululla ryhmien yhteistä toimintaa, jonka jälkeen kurssilaiset saivat käyttää aikaa Splitiin tutustumiseen kukin haluamallaan tavalla.

Torstai 15.6.

Sade muutti tämän päivän ulos kauniille joen varrelle suunnitellun opiskelupaikan jo tutuksi tulleeksi luokkahuoneeksi. Teimme tänään paljon harjoituksia mm. tulevaisuuteen liittyvien ilmaisujen käytössä. Tarinankerrontaa harjoittelimme sepittämällä tarinoita mielikuvituksellisessa etsivä-epäilty -leikissä.

 

Perjantai 16.6

Viimeisenä kurssipäivänä opiskelimme aamupäivän vielä luokassa mm. kuullunymmärtämisen tehtäviä. Tuhkimo-leikissä pääsimme vielä harjoittelemaan suullista ilmaisua ja tarinan kertomista yhdessä..
Luokasta siirryimme iltapäiväksi yhteiseen kurssitodistusten jakotilaisuuteen.