Innovations in language teaching methodology - kurssi Splitissä

Innovations in Language Teaching Methodology



Kurssimatka Splitiin 18-24.9.2022

Sunnuntai 18.9.2022

Ensimmäisenä iltana tutustuimme kouluun, saimme lyhyen esittelyn Splitistä ja kroatialaisesta kulttuurista. Tutustuimme toisiimme ja maistelimme paikallisia herkkuja sekä harjoittelimme muutaman sanan kroatiaa.









Maanantai 19.9.

Kurssimme vastuuopettajana toimi Ana Mladina Puljak. Kurssimme alkoi tunnilla, jossa pohdimme miten ajattelutapamme vaikuttavat oppimiseen (fixed mindset vs. growth mindset). Pohdimme myös kovien taitojen (hard skills) ja pehmeiden taitojen (soft skills) eroja. Pehmeät taidot, kuten ajanhallinta, strateginen ajattelu ja ongelman ratkaisu nähtiin tärkeänä osana oppimista.

Toisella luennolla meille esiteltiin koulutuksen neljä c:tä:
communication (kommunikointi)
collaboration (yhteistyö)
critical thinking (kriittinen ajattelu) ja
creativity (luovuus)

Näitä harjoiteltiin erilaisten ryhmätehtävien avulla. 






Iltapäivästä harjoittelimme prosessidraamaa. 

Tässä draaman menetelmässä opettaja ja oppilaat rakentavat yhteisen tarinamaailman opeteltavaan aiheeseen liittyen ja toimivat siellä yhteistyössä. Tätä voi käyttää esimerkiksi historian opiskelussa.

Illalla tutustuimme Splitin keskustaan oppaan kanssa.

















Tiistai 20.9
Päivämme alkoi kävelyllä rannalle. Rannalla opiskelimme erilaisia draamakasvatuksen keinoja.
Jatkoimme prosessidraamaa ja opiskelimme erilaisia lämmittelytekniikoita ja yhteistyötaitojen kehittämistä. Harjoittelimme myös tarinallistamaan opetusta.










Keskiviikko 21.9

Opettajamme Dario Caljkusicin kanssa aktivoimme aivojamme. Aivojumppa on erinomainen tapa kehittää lapsen kykyjä. Se aktivoi molempia aivopuoliskoja ja valmistaa lapsen mielen ja kehon oppimiseen. Aivojumppa sopii myös opetushenkilöstön mielen hyvinvoinnin tukemiseen.
Alla esimerkki jumpasta.

https://youtu.be/bgvWP8GLf0Q






Torstai 22.9
Aamulla harjoittelimme opetettavien asioiden tarinallistamista. Tarinallistaminen auttaa muistamaan opiskeltavan asian paremmin.
Seuraavalla tunnilla harjoittelimme pakohuonepelien käyttöä opetuksessa. Pakohuonepeli rakennettiin Google Formsin avulla ja vihjeiden ratkaisuissa hyödynnettiin Learning Apps-sivustoa.

https://learningapps.org/

Iltapäivästä harjoittelimme kuvista videoiksi -tekniikkaa. Latasimme Pic Pac-apit ja loimme erilaisia testivideoita.

https://picpac.tv/

Perjantai 23.9

Saimme tutustua kouluun hankittuun Active floor- työvälineeseen, joka on interaktiivinen lattia ja projektori yhdessä!
https://activefloor.com/en/interactive-floor/
Ohjelmistossa on jo pelejä valmiiksi, mutta sinne pystyi myös itse luomaan uusia pelejä. Pelit heijastuivat mattoon, jonka päällä pelejä pelattiin jaloilla.








 






Iltapäivällä tutustuimme Goosechase-sivustoon, jonka avulla voi pelillistää opetusta ja saada oppilaat liikkeelle.
https://www.goosechase.com
Oppilaat tarvitsevat vain apin, jonka avulla he pääsevät vastailemaan kysymyksiin ja tehtäviin, joita opettaja on sinne luonut. Goosechase-sivustolla on myös paljon valmista materiaalia, joita voi hyödyntää.

Lauantai 24.9
Viimeisenä koulupäivänä opiskelimme lisää erilasia strategioita opetuksen monipuolistamiseksi.
















Speed dating- harjoituksessa jokainen sai oman roolin ja pyrimme löytämään ystävän, jolla oli samanlaisia ominaisuuksia kuin omalla roolihenkilöllämme. Aikaa jokaisen haastatteluun oli yksi minuutti.





Kurssilta saimme paljon uusia ideoita opetukseen ja oppimiseen. Tutustuimme uusiin eurooppalaisiin opettajiin ja opimme paljon sekä Kroatiasta että muista kulttuureista.