3 Henkilöstö
Henkilöstöjohtaminen, osaamisen kehittäminen ja työhyvinvointi
Ennakoivalla henkilöstösuunnittelulla tarkoitus on varmistaa, että henkilöstön osaaminen, määrä, rakenne ja sijoittelu kaupunkiorganisaation tehtäviin vastaavat määriteltyä palvelutasoa, ennakoituja palvelutarve- ja toimintatapamuutoksia.
Henkilöstön sisäinen liikkuvuus ja ulkoinen rekrytointi perustuvat palvelualueiden omaan rekrytointisuunnitelmaan, jossa määritellään miten tulevat uusrekrytoinnit toteutetaan ja minkälaista markkinointia potentiaalisten hakijoiden kohdalla on tarpeen tehdä.
Sisäinen liikkuvuus on aina ensisijainen tapa täyttää avoimeksi tulevat tehtävät.
Henkilöstön ja johdon rekrytoinneissa käytetään osaamisprofiileja ja ajantasaisia tehtävänkuvia.
Pysyvät tehtävät täytetään toistaiseksi olevilla työsuhteilla. Sijaisiksi rekrytoidaan ensisijaisesti pätevää henkilökuntaa. Sijaisten ottamisessa noudatetaan periaatteita, joissa harkintaa käyttäen tulee ratkaista sijaisen tarve. Yleisesti ottaen lyhyet sijaisuudet pyritään järjestämään sisäisesti ja pidempiin noudatetaan täyttölupamenettelyn ohjetta.
Kehityskeskusteluissa käytetään KuntaHR-järjestelmää.
Koululla on henkilöstön osaamisen kehittämisen suunnitelma, jota päivitetään säännöllisesti. Täydennyskoulutuksen suunnittelussa otetaan huomioon henkilöstön osaamiskartoituksissa esille tulleet tarpeet.
Rehtori vastaa työhyvinvointiin ja työsuojeluun liittyvien toimintamallien ja ohjeiden toimeenpanosta sekä aktiivisen aikaisen puuttumisen toimintamallin toteutumisesta: Työhyvinvointi/työsuojelu
Vuosittaiset työhyvinvointisuunnitelmat toimitetaan sähköpostilla työsuojeluvaltuutetulle.
Lisätietoja:
perusopetuspäällikkö Sari Helena Kokkonen 044 718 4018
Koulun toimenpiteet
Koulun johtamisessa pyritään avoimuuteen ja keskustelevaan ilmapiiriin sekä motivoivaan, henkilöstön vahvuudet tunnistavaan johtamiseen. Opettajia rohkaistaan kouluttautumiseen ja yhteiseen näkemykseen sijaisjärjestelyissä, jotta mahdollisimman moni voi koulutuksiin osallistua.
Maaninkajärven koulussa on osaava, ammattitaitoinen ja sitoutunut henkilökunta, haasteena on erityisesti tuntien riittävyys ja opettajakunnan työllistyminen.
KuntaHR-järjestelmä päivitetään syyslukukauden aikana ja kehityskeskustelut aloitetaan syyslukukauden loppupuolella. Lukuvuoden aikana päivitetään osaamisen kehittämisen- ja perehdyttämisen suunnitelmat.
Koulussa toimii työhyvinvointipari ja henkilökunnan työhyvinvoinnin ylläpitoon panostetaan myös henkilökunnan yhteistoiminnalla.