Maaninkajärven koulu

MAANINGAN PITÄJÄRAATI JÄRJESTÄÄ AJANKOHTAISEN HUUME- JA PÄIHDETEEMAISEN AIKUISTEN ILLAN MAANINKAJÄRVEN KOULUN AUDITORIOSSA TORSTAINA 11.4.2019 KLO 18 - 20

HUUME- JA PÄIHDEAIHEISEN ILLAN SISÄLLÖSTÄ

Entinen narkomaani ja huumekauppias Kari KK Korhonen kertoo huumeiden vaaroista torstaina 11.4. klo 18–20 Maaninkajärven koulun auditoriossa. Tilaisuus on tarkoitettu nuorten vanhemmille ja kaikille asiasta kiinnostuneille aikuisille.

Kari Korhonen kertoo huumeiden vaaroista myös Maaninkajärven yläluokkien oppilaille ja henkilökunnalle perjantaina 12.4. klo 10.00 - 10.45.

49-vuotias Kari Korhonen ajautui päihteiden käyttäjäksi 12-vuotiaana alkoholilla ja huumeilla 16-vuotiaana. Suonensisäiset huumeet tulivat kuvaan mukaan 17-vuotiaana.

– Käytin ja välitin aineita ja tein kaiken sen, mitä tarvitsee tehdä voidakseen olla käyttäjä. Käytin kaikkea heroiinista alaspäin, hän kertoo.

Korhonen arvelee, että päihteiden käyttöön hänet ajoivat lapsuuden kokemukset. Korhonen oli 11-vuotias, kun hän muutti vanhempiensa kanssa Tampereelta Kuopioon. Uudessa kotikaupungissaan hän joutui kiusatuksi murteensa vuoksi.

– Kovetin itseni. Kestin kiusaamista kaksi päivää, minkä jälkeen päätin, ettei kukaan hypi minun silmilleni. Tämä rooli johti päihteiden käyttöön ja myöhemmin rikolliseen maailmaan.

Korhosen huumehuuruisen elämän muutti hengellinen herääminen, eli uskoon tulo 1993 vankilassa. Hän on kiertänyt parikymmentä vuotta ympäri Suomea puhumassa omista kokemuksistaan.

– Uskon, että se mitä koetaan ja tunnetaan, se muistetaan. Kerron nuorille aika avoimesti maailman raadollisuuden. En pelottele, mutta tuon esille valintojen vaikutuksen.

Korhonen on itse 22 -, 20- ja 19-vuotiaiden nuorten aikuisten isä. – Olen saanut omien lasten kautta tutustua nuorten maailmaan.

Korhonen on kouluttanut myös poliiseja, vanginvartijoita ja turvallisuuspalveluhenkilökuntaa. Myös Korhosen pitämät vanhempainillat ovat keränneet juhlasalit täyteen kuulijoita.

– Vanhemmille kerron asioita, jotka kuuluvat yleissivistykseen. Vanhempien on hyvä tietää, mitä aineita on markkinoilla, mitkä ovat niiden vaikutukset ja miten niihin suhtautua. Lisäksi on hyvä tietää ne tuntomerkit, jotka viittaavat siihen, kun nuori alkaa käyttämään huumeita.

– Maaningalla on erikoinen paikka minun sydämessäni, koska edesmennyt isäni on täältä lähtöisin. Samoin vietin lapsuuteni kesät täällä. Nyt myös tulevaisuudessa aion vierailla täällä useammin, koska ostimme vaimoni kanssa vanhempieni vanhan kesäpaikan.

Kari Korhosen vierailun Maaningalla järjestää Maaningan pitäjäraati. Lisätietoja Seija Laakso puh. 040-5528646.

Tervetuloa kouluun, Opas 3.-luokalle siirtyvälle ja Opas yläkouluun siirtyvälle on julkaistu

Perusopetuksen oppaat ovat ilmestyneet

Ilmoittautuminen 1.-luokalle päättyy 13.1.2019.
Haku 7.-luokalle päättyy 13.1.2019.

Perusopetuksen oppaista löydät lisätietoa muun muassa hakemisesta perusopetukseen, opiskelusta peruskoulussa sekä painotetun opetuksen mahdollisuuksista. Klikkaamalla oppaan nimeä, pääset tutustumaan sen sisältöihin tarkemmin.

 
 

Perheiden liikuntalauantait Kuopiossa 2018 - 2019

Hei,

Oletteko kuulleet koulullanne Perheiden Liikuntalauantait Kuopio 2018-2019 -hankkeesta (ESR), jossa toteutetaan lauantaisin kuopiolaisille perheille avoimia, ohjattuja ja maksuttomia liikuntatuokioita seurojen toimesta?

Toiminta sopii kaikenikäisille ja aikuiset liikkuvat Liikuntalauantaissa yhdessä lasten ja/tai nuorten kanssa. Kerroilla pääsee liikkumaan ja tutustumaan yhdeksään eri lajiin ja seuraan. Toimintaan voi osallistua vaikka kaikille kerroille tai kokeilla vain kerran. Kerroille ei ole ennakkoilmoittautumista, riittää, kun tulee paikalle.  Perheiden Liikuntalauantait Kuopio -hanke (ESR) tarjoaa kaikille kuopiolaisille perheille mahdollisuuden osallistua lauantaisin maksuttomiin ja seurojen ohjaamiin liikuntatuokioihin yhdeksässä eri lajissa. Toiminta jatkuu la 25.5. saakka ja kunkin kuukauden lauantait liikutaan yhden lajin parissa.

Toiminta sopii kaikenikäisille. Liikuntalauantaissa aikuiset liikkuvat yhdessä lasten ja nuorten kanssa. Voit osallistua yhteen, useampaan tai vaikka kaikkiin Liikuntalauantai –kertoihin. Ei ennakkoilmoittautumista.

Marraskuun lajina on lentopallo Neulamäen koululla lauantaisin klo 10:00-11:30 Puijo Wolley Junioreiden ohjauksessa. Joulukuussa jatketaan koripalloillen Pohjantien koululla klo 10:00-11:30 Linkin ohjauksessa. Tutustu liikuntalauantaiden kalenteriin osoitteessa: https://www.pohjois-savonliikunta.fi/perheiden-liikuntalauantait/ tai seuraamalla sosiaalisessa mediassa @liikuntalauantait .

Hanna Holopainen ja Niina Markkanen Perheiden Liikuntalauantait –hanke Pohjois-Savon Liikunta ry hanna.holopainen@pohjois-savonliikunta.fi www.pohjois-savonliikunta.fi

LUKUVUODEN ALOITUS MAANINKAJÄRVEN KOULUSSA 13.8.2018


HYVÄÄ LUKUVUODEN ALKUA KAIKILLE MAANINKAJÄRVEN KOULUN OPPILAILLE! HYVÄÄ ALKUSYKSYÄ OPPILAIDEMME HUOLTAJILLE!


Koulukuljetukset hoitaa edelleen Kuljetus Partanen Pielavedeltä, puhelin 040 5626063. Aikataulut ja reitit löytyvät alla olevasta tiedostosta, ensimmäiseen tiedostoon päivitetty myös ELY-keskuksen alaiset linja-autovuorot. Alaluokkien oppilaille laaditaan ensimmäisenä työpäivänä lukujärjestys kuljetusaikatauluineen.

Aamu- ja iltapäivätoimintaan hyväksytyn päätöksen (30.3.2018 tai 29.6.2018) saaneiden oppilaiden ap/ip-kerho-ohjaajat ovat Anni Fröberg ja Anita Kuosmanen, puhelin 044 7488405.

Yläluokilla 8.- ja 9.-luokkalaisilla koulupäivät ovat aina klo 9 - 15. Uuden tuntijaon mukainen lyhyempi koulupäivä on 7.-luokkalaisilla torstaina klo 9 - 14 ja muina koulupäivinä koulua on klo 9 - 15.

Maaningan urheilutalo on täydellisessä peruskorjauksessa koko lukuvuoden 2018 - 2019, mikä aiheuttaa omat hankaluutensa opetussuunnitalman toteuttamiseen. Seuraavana lukuvuonna meillä on kuitenkin peruskorjatut, nykyaikaiset tilat myös koulun opetuskäyttöön.

KOULUKULJETUKSET PALUUAIKATAULUINEEN KLO YHDEKSÄÄN KOULUUN TULEVILLE OPPILAILLE

Kopio Kuljetusreitit ja aikataulut LUKUVUOSI2018-2019einimia120818.xlsx

KOULUKULJETUKSET KLO KYMMENEEN KOULUUN TULEVILLE OPPILAILLE

Liitteet:

Kevään 2019 klo 10 kuljetusaikataulut