Ohjeita kokeeseen

PS.2.2 -opintojakson koe on keskiviikkona 29.5.2024 ko 9-12 luokassa 313. Koealueena on koko oppikirja lukuun ottamatta viimeistä lukua (15. Siirtymä aikuisuuteen ja vanheneminen).

Kokeessa on 3 osaa. 


I osan tehtävä on kaikille pakollinen. Se voi olla monivalintatehtävä tai lyhyt käsitteiden määrittelytehtävä. Maksimipistemäärä ensimmäisestä osioista on 10 pistettä.

II osan tehtävä voi olla esim. kuvan selitystehtävä, käsitteiden määrittelyä tai jokin esseetehtävä. Maksimipistemäärä on 20 pistettä. Lyhyt essee on noin 200-300 sanaa.

III osassa voi olla kaksi tehtävää, joista vastataan toiseen. Tehtävä on laaja esseetehtävä, joka edellyttää asiakokonaisuuksien hallintaa ja tiedon soveltamista. Tehtävään voi liittyä aineisto (kuva/teksti/video). Maksimipistemäärä on 30 pistettäLaaja essee on noin 250 -500 sanaa.

Yhteensä kokeesta voi siis saada 60 pistettä.

Oppikirjan jokaisen luvun lopussa on "Osaatko asiat?" - tietolaatikko. Laatikossa olevien kysymysten avulla on helppo testata osaamistaan ja palauttaa mieleen keskeiset asiat.

Psykologian kokeessa tulee muistaa ja ymmärtää ennen kaikkea yksi asia: Psykologia on tiede. Vaikka jokaisella on arkikokemuksia psykologisista ilmiöistä, ne eivät itsessään kuitenkaan ole tieteellistä tietoa.

Kirjoittaessasi vastausta varmista, että vastaus perustuu oppimaasi psykologiseen tietoon, ei mielipiteisiin tai pelkkiin arkikokemuksiin.

Käyttämällä omakohtaisessa vastauksessa myös tieteellisiä käsitteitä, teorioita ja esimerkkejä tieteellisistä tutkimuksista varmistat helposti, että vastaus ei rakennu pelkästään omien kokemusten varaan.



Kommentit

Kirjaudu sisään lisätäksesi tähän kommentin