Simpukat

♡ Poikienpäivä ♡

Tytöt olivat aiemmin jo saaneet oman "hömpsöttelypäivänsä", joten nyt oli poikien päivän vuoro. Innokkaina jokainen valitsi oman lennokkinsa, kaikilla tietysti ja ilmiselvästi supernopein hävittäjäkone. Päiväkodin pihan viereinen asvalttikenttä oli kuin luotu nopeiden koneiden liitelyyn ja syöksykierteisiin.Kun koneiden polttoainetankit oli ajettu tyhjiksi lähdimme vielä leikkimään lempipaikkaamme Laiskanrantaan. Siellä odotti erilaiset maansiirtotyöt ja kaivuuhommat. Kiva poikienpäivä kertakaikkiaan ♡!!

Kevätkemut :)


Koska emme voineet järjestää ns.perinteisiä kevätjuhlia perheille, niin pidimme kuitenkin Simpukkaryhmän omat kemut. Leikimme kivoja leikkejä, zumbasimme, discoilimme, lauloimme ja soitimme yhdessä, ongintaakin oli lapsille. Olimme aiemmin palauttaneet keräämämme tyhjät pullot & tölkit kauppaan ja ostimme niillä rahoilla herkkuja juhlia varten. Kerrankos sitä nyt herkuttelee... ;)
Piakkoin kukin tahoillaan ja vuorollaan jää kesälomille ja syksyllä taas sitten tapaamme <3


Kommervenkkaa, vemmerkonkkaa, hyttynä, myttynä maahan...!!!


... There was three in a bed and the little one said: Roll over, roll over.... 
There was two in a bed and the little one said: Roll over, roll over....
There was one in a bed and the little one said: Roll over, roll over....


Kids dance :) :)

Myös hänen kuninkaallinen korkeutensa,prinsessa Elsa ilahdutti meitä läsnäolollaan <3 Arvokkaasti ja ystävällisesti hän jakoi kaikillle soittimet :)


Ei ne mitkään juhlat ole, jos ei siellä herkkuja syödä ;)

Toukokuu - kevätkuu <3


Metsäretkillä on kiva havainnoida luonnon muuttumista kevään edetessä. Miten pian ne pienet lehdet puihin ilmestyvätkään... Nyt vielä näytti puut kovin paljailta! Kampaamoleikissä oli tytöillä(kin) hauskaa, kun saivat laittaa ponksuja ja pinnejä asiakkaalle :) Tuli mahtavat kampaukset ;) ;)
Retkellä käydessä olemme tavanneet sinisorsia ja siitä inspiroituneina askartelimme sellaiset. Monta hyvää harjoitusta tätä tehdessä: tarkkuutta ja sorminäppäryyttä, keskittymistä ja hahmottamista! Tuli komiat sorsat :D!!


Myös kevään kasvit ovat kauniita, monissa eri väreissä <3

Palomies Samin apulaispalopäälliköt tositoimissa!!

HÄLYTYS, HÄLYTYS!! Metsäpalo!!

 Voi ei, nuotionkin on joku jättänyt huolimattomasti sammuttamatta ja tuli levisi. Onneksi palomiehet saivat joesta vettä ja siten tulen sammumaan.


HÄLYTYS, HÄLYTYS!!! Rasvakattila on syttynyt palamaan, se täytyy tukahduttaa!HÄLYTYS, HÄLYTYS!! Useita rakennuspaloja!!! Olkaa varovaisia <3!


HÄLYTYS, HÄLYTYS!! Rekka-autosta on valunut tielle öljyä, se tarvitsee imeyttää ja putsata pois!


 Kotilon omat pelastajat <3 <3!!
Itsetehdyt "palokypärät" :)


Ja lopuksi vielä mönkkärit sekä pelastajat pesurin kautta, sillä siisti :) <3!! Huhtikuun hommia :)

Teemu Pukki -lähiliikuntapaikalla on kiva puuhailla kaikenlaista. Jalkapalloa, kuntoilua, tasapainoilua, juoksua... köydetkin muuttuivat kesken kuntoilun palomiesten vesiletkuiksi : )!Tässä harjoittelimme erilaisten asioiden lajittelua. Lapset miettivät että mitkä tavarat kuuluvat vaate-ja jääkaappiin, mitkä asiat liikkuvat taivaalla, vedessä ja maalla sekä lajittelivat vanhoja postikortteja eri kategorioihin, mm.tontut, eläimet, kukat. Tehtävät olivat todella mieluisia :)Upea aurinkoinen retkipäivä, eväät mukana tietenkin ;). Kiersimme Hirssaaren ympäri rantapolkuja pitkin, maisemat olivat upeita ja näimme todella paljon erilaisia lintuja, mm.nokikana pariskunnan, kalalokkeja ja isokoskelo pariskunnan.Palomies Samin jalanjäljissä!

Palomies Samin kuntotestissä riitti vauhtia ja hyvää kuntoa kaikilla. Lajeina testissä olivat mm.juoksu, painonnosto, kyykky, tasapaino, köydenveto, punnerrus, uinti. Tässä palomiesoppilaiden taidonnäytteitä kuntotestissä. Ja kyllä, kaikki pääsivät palomieskouluun näiden testien perusteella :) :)
Myös palomiesten suojavaatteisiin pukeutuminen sujui kuin vettä vaan :)Värityshommia...Otas nyt kuva tästä ku miä väritän ja panet sitte sinne pedanettiin sen kuvan... No, näinhän minä sitten tein :) <3!

Ystävänpäivä <3


Tässä valmiina ystävänpäiväkortteja lähetettäväksi Katariinan päiväkotiin, ryhmälle 1 :) Pieni muistaminen toisen päiväkodin kavereille!

Lämpöisten varpaiden juhlapäivä :)


Koska aina on syytä juhlaan, niin päätimme viettää tammikuun viimeisen perjantain kunniaksi Lämpöisten varpaiden juhlapäivää. Tarvikkeina villasukat, "takkatuli", lämmintä mehua, kivoja leikkejä & tekemistä, parasta seuraa <3!


Varpaiden lämmittelyä "takkatulen" loimussa :)


Lämmin villasukka-leikki, myrkkysieni leikistä sovellettuna. Yksi vuorollaan menee pois huoneesta, toiset valitsevat lämpöisen villasukan jota arvuuttelija sitten alkaa etsimään lattialta... "Onko tämä se villasukka?" 


 Sukkaparien etsintää, sukkien väritystä ja Villasukka Rockin mukaan jorailua :)


Lämmintä mehua hörppimässä :)
Retkipäivä aurinkoisena talvipäivänä


Hiiren majapaikan rakentamisen aloituspalaveri ja suunnitteluhetki ;)


Kotamallinen majoitus alkaa jo hahmottumaan, onnistuneella yhteistyöllä on päästy pitkälle.


Herra tai Rouva Hiiren majapaikka on valmis <3!


Rankan rakennusurakan päätteeksi kaikille maistui mehu.


Matkalla näimme piiiiiiiitkän junan, veturilla oli perässään 35 vihreää vaunua. Niin me porukalla laskettiin...


Umpihanki meiningillä mentiin jäniksen jälkiä seuraten, ohi kivien ja kantojen, puiden alitse. Lumi oli pehmeää ja kevyttä, oli helppo kahlata hangessa. Ihan parasta liikuntaa, luonnon omassa jumppasalissa.


Mahtava jäinen miekka löytyi ison kiven kyljestä.


Vielä retken loppumetreillä jaksoivat lapset kiivetä ison kiven päälle kuvaa varten. Posket punaisina tallusteltiin takaisin Kotiloon, broilerikeiton ääreen. Ihana päivä <3!!

Tammikuun puuhailuja


Läheisen metsäpolun varrella on mahtava rinne, jossa oli niiiiiiiiiiin hauskaa myllätä. Kiivetä rinnettä ylös, juosta ja kieriä sieltä alas, lumi kasvoille tuiskuten. Ei haitannut ketään vaikka naamalle lunta lensikin, se sai vain aikaan ison naurun :)Salissa on hyvin tilaa palloiluakin varten. Harjoittelimme tällä kerralla pomputtamista, heittoja, kiinniottamista ja lierittelyä. Ja hienostihan ne sujuikin :)

Tässä askartelemme talvista maisemataulua. Revontulia vahaliiduilla, lunta paperista repimällä, kuuset maalaamalla ja suikaleiksi leikkaamalla & paperille liimaamalla. Pitkäjänteinen tekeminen jossa saimme harjoitella monia eri taitoa, keskittymisestä alkaen.
Mahtavan lumihanget suorastaan kutsuivat lapsia hyppimään, pomppimaan, peuhaamaan lumisessa metsässä. Ihan parasta toimintaa <3!!


J


Kipakat pakkaskelit houkuttelivat tekemään upeaa jäätaidetta. Värjättyä vettä maitotölkkeihin ja kertakäyttökuppeihin, lankaa ripustamista varten ja eikun jäätymään viikonlopun yli. Kyllä tuli hienoja koristeita pihapuuhun :)
Perinteinen muistipeli on loistavaa muistijumppaa. Hyvä matsi oli ;)!

Simpukoiden pikkujoulut 11.12.2020Simpukoiden ryhmätilat pikkujoulutunnelmissa :)


Lapset saivat tonttunimet ja sen jälkeen olimme tontturadalla temppuilemassa.


Hamahelmistä tonttuoppilaat askartelivat karkkikepit kuuseen laitettavaksi.


Tonttu oli jättänyt lapsille vihjeen yllätyksestä. Salkku karkkikeppisisältöineen löytyi kaapin ylähyllyltä. Olipa jännä avata salkkua.

Simpukoiden juttuja (Marras - Joulukuu)


Kivien heittely on aina yhtä hauskaa, kuunnella millainen molskahdus kuuluu pienestä kivestä, millaisen loiskahduksen saa aikaan jätti-isokivi?Laiskanranta on aina yhtä mahtava leikkipaikka. Sinne tahdomme yhä uudestaan ja uudestaan. Vaihtuvien vuodenaikojen myötä leikkipaikka on joka kerta erilainen <3!Lelujen valinta on tarkkaa hommaa!
Teemu Pukki-areena on täysin uudistettu ja sitähän meidän piti käydä testaamassa. Hyvin toimi liikuntavälineet!!
Murkkupuistosta löytyy mahtava tasapainoilupaikka, kieli keskellä suuta mennään... ;)Oi sitä ihmetystä kun valokuvaan olikin ilmestynyt pandakarhu, eihän se siinä oikesti vieressä istunut... vai istuiko ;)? Googlen 3-D kuvahaulla leikittelyä, olipa meillä hauskaa :) :)!Jättiläistiikeri, wauuuuu!!!!Sii-sii-siili, lattialla hiipi... :) :)Oijoi, kuningaspytonkin oli päässyt Simpukoiden huoneeseen luikertelemaan :)

Kesäkuu

Simpukka ryhmä yhdistyi kesäkuun alusta Silmujen kanssa. Toimintaamme löydät Silmujen kansiosta :)

Toukokuun touhuiluja ☺


Lähdimme retkelle läheiseen rantaan ja kun olimme perillä, meidät yllättikin sadekuuro. Onneksi rannalla oli iso kuusi jonka alle pääsimme suojaan kuuron ajaksi. Sieltä tarkkailimme vedessä uivaa silkkiuikkua ja sadepisaroiden tanssia veden pinnalla.


Rannalla oli runsaasti erilaisia rakennusmateriaaleja joista saimme rakennettua hienoja taideteoksia. 


Puukepeistä ja ruo'oista syntyi tälläinen rakennelma.


Upea joutsen tuli meitä tervehtimään.


Päivänä eräänä lapset maalasivat paperin haluamillaan väreillä ja lopuksi he liimasivat paperin päälle valitsemiaan kuvia. Niistä tuli oikein hauskan näköisiä tauluja :)!


Mahtavan aurinkoinen ja lämmin toukokuun lopun päivä houkutteli meidät pienelle retkelle. Meren rannalla nautimme kylmät pillimehut, jotta jaksoimme jatkaa matkaa. Matkan varrella näimme myös useita lintuja, mm.peipon, sinisorsan, variksen, lokkeja ja mustarastaan. Mahtava retki <3

Huhtikuun hommia :)


Tässä uusi mukava tehtävä lapsille, etsi samanlaiset madot ja yhdistä ne viivalla. Parit löytyivät helposti mutta viivan piirtäminen välillä vähän kiemurteli ;)


Näissä tehtävissä opeteltiin laskemista ja mietittiin matojen eroja, esim.kumpi on pidempi.


Eräänä päivänä takkahuoneessamme vieraili mm.pandakarhu :). Googletimme erilaisia eläimiä joista osan saimme näkyviin 3D muodossa. Oli hauska myöhemmin katsella valokuvasta kun oltimme istuneet pandan vieressä lattialla ;)


Matoprojektiamme varten teimme vanhoista lasten sukkahousuista hauskat madot. Nämä pääsevät myöhemmin ikkunan väliin kiipeilemään.


Ennen pääsiäistä päiväkodilla vieraili ihana, pieni pupu <3 Turkki on niiiiiiiiiiiin pehmeä :)Erään tiistaipäivän kunniaksi leivoimme mustikka-ja suklaamuffinsseja :) Taikinalusikan putsaus oli ehdottomasti paras osio leipomisessa ;).

Simpukoiden toimintaa maaliskuussa


Kierrätys on meille tärkeä asia <3 Lähikaupan pihan kierrätyspiste sai täydennystä pahvista ja muovista.Muovailutuokion aikana syntyi monta lumiukkoa...yksi niistä oli tekijänsä mukaan kerrassaan suurenmoinen ;) ;)


Pähkinöitä purtavaksi...hahmotushommia oli monenlaista. Labyrintissä seikkailua, sukkaparien etsintää ja muotojen tunnistusta.

Helmikuun touhuja!Eräänä helmikuisena päivänä leivoimme lasten kanssa sämpylöitä ja perunalepuskoja. Kyllä teki lounaalla uunituoreet leipomukset kauppansa :)! Pyydettiin jopa lisää, "saisinko lisää niitä sapuskoja" ;) <3!


Ystävät ylimmät pistivät rokkibändin pystyyn leikkimökin terassilla :D


Nämä ystävykset ratsastivat villillä hevosella kohti kotia :D


Värejä tutuiksi, myös englanniksi ;)Uusi Frozen palapeli kiinnosti oitis tyttöjä.


Automiehet <3

Villasukat sekaisin 5.2.2020Villasukat oli vallan sekaisin ja paria vailla... onneksi Simpukoissa on taitavia sukan etsijöitä ja jokainen sukka sai kaverin :)

Villieläinpesula :D 4.2.2020


Simpukoiden pojat pääsivät pesemään viidakossa likaantuneita eläimiä. Perusteellisen vaahtokylvyn jälkeen pääsivät kaikki kuivattelemaan pehmeän pyyhkeen päälle :)

Lumiukko askartelua 21.1.2020

Vaikka maassa ei ole lunta niin se ei meitä estänyt tekemästä lumiukkoja. Jos sitä lunta vielä tulisikin ja voitaisiin tehdä ne oikeatkin lumiukot, jää nähtäväksi ;)

Retkivuoden 2020 aloitus :)

Vuoden 2020 ensimmäisen retken teimme tammikuun alussa Laiskanrantaan. Paikka on jo meille tuttu ja mieluisa paikka. Siellä leikit sujuu, oli vuoden aika mikä tahansa.

Autot ja veneet sulassa sovussa ajelemassa.

Rauhallista autoajelua :)

Keinuautolla on niin kova vauhti ettei kameran tarkennuskaan pysynyt perässä ;)

Peda.net käyttää vain välttämättömiä evästeitä istunnon ylläpitämiseen ja anonyymiin tekniseen tilastointiin. Peda.net ei koskaan käytä evästeitä markkinointiin tai kerää yksilöityjä tilastoja. Lisää tietoa evästeistä