Vertaisryhmät

Pelaako lapseni liikaa? Mediakasvatusta kodin ja koulun yhteistyönä -vertaisryhmä

Huom! Aloitus siirretty syyslomaviikolta 17.10. myöhemmin alkavaksi - seuraa ilmoittelua.

Syksyllä 2019 aloittaa vanhemmille vertaisryhmä mediakasvatuksen ympärille. Maailma muuttuu hurjaa vauhtia ja vanhempien on mahdotonta pysyä mukana muutoksessa yksin. Laitetaan siis viisaat päämme yhteen.

Olisitko sinä vanhempi, jonka tietotaito auttaisi vertaisryhmäämme tässä haasteessa eli ymmärtämään ja toimimaan oikein? Vai oletko ennemmin vanhempi, joka haluaa mukaan jakamaan arjen kokemuksia muiden kanssa ja saamaan ymmärrystä omille tuntemuksilleen? Mistä koulusta löytyisi innokas opettaja tuomaan vertaisryhmäämme kodin ja koulun yhteistyön henki?

Etsimme siis teitä kaikkia ja vaikka heti, sillä suunnitelu syksyksi on jo hyvä aloittaa. Millä koululla kokoonnumme, vai jopa monella koululla? Kuka vetää? Kenellä on tietotaitoa digipeikon nujerrukseen? Mikä koulu - jopa koulut - on mukana?

Ilmoittaudu mukaan: vanhempainfoorumi.jkl@gmail.com

Erityislasten vanhempien vertaistukiryhmä aloittaa ma 9.9.2019

Vertaistukiryhmä erityislasten vanhemmille

Vanhemmuus saattaa vaatia tavallistakin enemmän voimavaroja äideiltä ja isiltä silloin, kun lapsi tarvitsee erityistä huolenpitoa sairauden, kehityksen häiriön tai oppimista haittaavien seikkojen takia. Tervetuloa keskustelemaan vanhemman omasta jaksamisesta ja jakamaan vanhemmuuden kokemuksia erityislasten vanhempien vertaistukiryhmään.

Kokoonnumme Jyväskylässä syksyn aikana 8 kertaa maanantai-iltaisin 9.9.2019 lähtien, yhteensä 16 t syys–marraskuussa. Lähestymme vanhemmuutta keskustellen tekstien, kuvien ja kirjoittamisen pohjalta (kirjallisuusterapeuttiset menetelmät). Työskentelyn tavoitteena on antaa vanhemmille välineitä käsitellä yksin ja yhdessä erityislasten vanhemmuuteen liittyviä haasteita, kuten vanhemman tunnekirjon tunnistaminen ja jäsentäminen, sisarusten asema erityistukea tarvitsevan lapsen perheessä sekä ympäristön odotukset ja tuki vanhemmuudelle.

Tule mukaan, jos haluat jakaa kokemuksiasi vanhempana luottamuksellisessa ilmapiirissä!

Tiedustelut ja ilmoittautumiset Merja Kauppiselle (kirjallisuusterapiaohjaaja), sp. merja.kauppinen@karvi.fi ja vanhempainfoorumi.jkl@gmail.com