Kurssin tavoitteet, suoritus ja arviointi

Kurssin tavoitteet

Kuvaus

Monialaisen oppimiskokonaisuuden suunnittelu, toteutus ja arviointi koulussa tai muussa ympäristössä. Laaja-alaisten tavoitteiden ja oppiainekohtaisten tavoitteiden yhteensovittaminen monialaisen oppimiskokonaisuuden suunnittelussa. Yhteistyö koulun ulkopuolisten toimijoiden kanssa.

Opintojaksolla painottuvat opettajan ydinosaamisalueet:

  • vuorovaikutusosaaminen ja moninaisuuteen liittyvä osaaminen
  • yhteisöllinen ja yhteiskunnallinen osaaminen
  • pedagoginen osaaminen.

TÄSSÄ DEMORYHMÄSSÄ: 
Teemana on kestävyys- ja ilmastokasvatus, elämykselliset taidelähtöiset opetusmenetelmät sekä mediaympäristömme. Yhteistyötä tehdään esimerkiksi mediatutkimuksen asiantuntijain kanssa! Myös omia suunnitelmia tehdessä voi hyödyntää yhteistyökumppaneita. 

Osaamistavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija

  • osaa ja haluaa työskennellä avoimin mielin ja toisilta oppien sekä tehdä yhteistyötä monialaisessa tiimissä, myös koulun ulkopuolisten tahojen kanssa
  • osaa ja toteuttaa monialaista opetusta eri oppiaineiden pedagogista tietoa ja taitoa hyödyntäen
  • osaa perustellen valita oppimiskokonaisuudelle monipuolisesti eri oppiaineiden sekä laaja-alaisia oppimistavoitteita
  • tuntee ja osaa perustellen valita tarkoituksenmukaisia tapoja arvioida monialaista oppimista
  • uskaltaa kokeilla uutta ja hyödyntää opetuksen suunnittelussa yhteisön vahvuuksia
  • ottaa vastuun omasta ja muiden oppimisesta ja sekä osaa reflektoida omaa oppimistaan.
 

 

Arviointikriteerit

5 erinomainen: Ryhmä/pari on perehtynyt erinomaisesti valitsemaansa kestävyysteemaan ja laatinut siitä opetuskokeilun, jossa kestävyysteemojen käsittely integroituu elämykselliseen taidelähtöiseen työskentelyyn mielekkäällä tavalla. Perusteellisesti laaditussa loppuraportissa on huolellisesti esitelty opetuskokeilun tavoitteet, toteutus ja arviointi sekä reflektoitu huolellisesti, kriittisesti jai soveltaen kokeilun onnistumista (toteutuksen arvioinnin realistisuus, kirjallisuuspohjainen argumentointi).

Oppimispäiväkirjassaan opiskelija on kriittisesti ja soveltaen reflektoinut omaa oppimistaan ja työskentelyään kurssilla ja tehnyt oppimisestaan itselleen merkityksellistä opintojakson eri työskentelymuodoissa. Hän pystyy tuomaan oppimaansa monipuolisesti perustellen esiin.

 

3 hyvä: Ryhmä/pari on perehtynyt hyvin valitsemaansa kestävyysteemaan ja laatinut siitä opetuskokeilun, jossa kestävyysteemojen käsittely integroituu elämykselliseen taidelähtöiseen työskentelyyn. Loppuraportissa on esitelty opetuskokeilun tavoitteet, toteutus ja arviointi sekä reflektoitu tulkiten ja osin myös kriittisesti kokeilun onnistumista (osittainen kirjallisuuspohjainen argumentointi). . Raportista ilmenee ryhmän/parin hyvä ymmärrys aiheestaan.

Oppimispäiväkirjassaan opiskelija on reflektoinut tulkiten ja osin myös kriittisesti omaa oppimistaan ja työskentelyään kurssilla ja pyrkinyt tekemään oppimisestaan itselleen merkityksellistä opintojakson eri työskentelymuodoissa.

1 välttävä: Ryhmä/pari on perehtynyt valitsemaansa kestävyysteemaan pinnallisesti ja laatinut siitä opetuskokeilun. Loppuraportissa on esitelty opetuskokeilua sekä reflektoitu toimintaa kuvaillen. Ryhmällä on huomattavia puutteita raportoinnissa eikä siitä välity koherenttia ymmärrystä aiheesta.

Oppimispäiväkirjassaan opiskelija on pystynyt reflektoimaan omaa oppimistaan kuvaillen. Asioiden käsittely on kuitenkin ulkokohtaista tai hajanaista, eikä reflektoinnista välity omakohtainen kosketus aiheeseen / opiskeluun.