Työsuhteen irtisanominen

Onko seuraavissa tapauksissa toimittu oikein vai väärin? Perustele.
Käytä apunasi työsopimuslakia https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2001/20010055#L7

 

Työntekijä osallistui liiton järjestämään lakkoon, ja työnantaja antaa hänelle varoituksen.

 

Työnantaja kieltää työntekijää käyttämästä uskonnollista symbolia (turbaania) linja-autonkuljettajan työssä.

 

Työnantaja purkaa työsuhteen, koska työntekijä oli mitään ilmoittamatta poissa töistä kahdeksan päivää.

 

Työntekijällä on määräaikainen työsopimus voimassa. Hän saa paremman työtarjouksen ja irtisanoo yksipuolisesti työsopimuksen kesken voimassaoloajan.

 

Työntekijä oli 1. toukokuuta työpaikalla päihtyneenä. Työnantaja sai asiasta tiedon samana päivänä ja antoi tiedon työsuhteen purkamisesta työntekijälle 16. toukokuuta.

 

Työntekijä avautuu Facebookissa, kuinka hankala pomo hänellä on. Samalla hän ehdottaa, että tuttavat jättäisivät ostamatta työnantajafirman tuotteita. Työnantaja sai tästä vihiä ja purki työ-suhteen.

 

Työntekijä työskentelee asiakaspalvelussa, jossa kiire on jatkuvaa. Työnantaja huomautti, ettei työntekijä hymyile riittävästi eikä ole rento ja letkeä asiakkaiden kanssa. Työnantaja uhkasi irtisanomisella, ellei hymy ala irrota.

 

Urheiluseuran toiminnanjohtaja kommentoi Twitterissä uutista, jossa todettiin ison kauppaketjun lopettavan mainoskampanjansa, koska sen katsottiin loukkaavan tasa-arvoa. Twiitissä käytettiin termiä hintti ja ihmeteltiin, miksi joku on kampanjasta suuttunut. Lisäksi toisessa twiitissä toiminnanjohtaja totesi, että kyseiseen seuraan ei palkata homoja. Toiminnanjohtaja irtisanottiin.

 

Työntekijä oli ollut kolme vuotta määräaikaisella työsopimuksella töissä. Työntekijä tuli raskaaksi ja jäi äitiyslomalle. Hänen määräaikaista työsopimusta ei enää jatkettu työsopimuksen päätyttyä. Samaan tehtävään palkattiin heti uusi työntekijä, jonka työsopimus muutettiin myöhemmin toistaiseksi voimassa olevaksi.