Lukuvuosi 2017-18

Tulevaa

Kevään aikana työstämme laulut valmiiksi ja pidämme 16.5. jälleen Erasmusic-konsertin, jonne olemme kutsuneet myös huoltajia. Illan aikana katsomme kuvia ja videoita laulujen lomassa sekä tutustumme näyttelyyn koulun käytävillä.

Tähän mennessä tapahtunutta

Syksyllä aloittelimme uutta lukuvuotta kuukautta aiemmin kuin yhteistyökouluilla. Projekti pääsi taas vauhtiin syyskuussa, jolloin ensimmäiset kirjeet lähtivät maailmalle. Lokakuulla valitsimme jokaisesta maasta kansanlaulun opeteltavaksi. Meidän laulumme tänä lukuvuonna on 'Sininiä, punaisia ruusunkukkia'. Lokakuulla valmistui myös materiaalia yllätyslaatikoihin: muistipelit tyypillisistä suomalaisista eläimistä ja linnuista, julisteita lasten harrastuksista, piirrustuksia, kortteja, kuvia, tietopaketteja Suomeen liittyen. 

Marraskuussa järjestettiin projektikokous Buitenpostissa, Hollannissa. Viikon aikana kävimme tutustumassa paikalliseen Fablabiin eli teknologiakeskukseen, jossa työstimme animaatioita ja testasimme erilaisia robotteja. Keskustelimme luokkien välisestä yhteydenpidosta tänä lukuvuonna sekä miten projekti etenee. Pääsimme osallistumaan koulun yhteiselle aamiaiselle 3-5-vuotiaiden ryhmissä, näimme useita meitä varten valmisteltuja esityksiä, kävimme vierailulle koulun viereisellä vanhainkodilla yhdessä lasten kanssa. Mielenkiintoista oli nähdä kyläläisten ja paikallisten yrittäjien yhteistyötä.

Vuoden vaihtuessa aloitimme kunnolla työstämään muiden maiden kansanlauluja katsomalla videoita, lukemalla sanoja ja harjoittelemalla melodioita eri soittimin. Joulukuun Suomi 100-juhlassa nähdyistä esityksistä muokkasimme englanninkieliset versiot, jotka nähtiin helmikuun toisella viikolla (5.-9.2.). Silloin kouluumme saapui jälkeen opettajia jokaisesta yhteistyömaasta kouluttautumaan. Koulutusviikon aiheena oli mobiililaitteet opetuksessa.

Jännittävin tapahtuma tänä lukuvuonna oli ylivoimaisesti huhtikuun vierailu Prahassa, jonne lähti mukaan kahdeksan viidennen luokan oppilasta. He pääsivät tutustumaan paikallisen koulun lisäksi perheisiin ja osallistumaan konserttiin Prahassa. Matka oli historiallinen myös koulumme kannalta, koska tämä oli ensimmäinen kerta, kun oppilaat matkustivat ulkomaille opettajien lisäksi. Matka onnistui yli odotusten ja muistot seuraavat varmasti läpi elämän. Muumi-maskotin ensimmäinen Euroopan seikkailu on takana.