Kouluterveydenhuolto

Kouluterveydenhuolto


Kouluterveydenhoitaja Kiiminkijoen koululla toimii terveydenhoitaja Helena Liedes.
Koululääkärinä koulullamme on Meerit Härkönen, hänelle yhteydenotot tarvittaessa terveyskeskuksen ajanvarauksen p. 08-558 59312 tai terveydenhoitajan kautta.
Terveydenhoitaja on koululla päivittäin lukuun ottamatta parillisten viikkojen maanantaita, jolloin hän on Ylikylän koululla. Vastaanottotilat sijaitsevat koulun kellarikerroksessa. Pääovesta tultaessa portaat heti alas ja lasiovi vasemmalla. Terveydenhoitajan työhuone on lasioven takaisella käytävällä oikealla.

1., 3. ,4. ja 5 lk:n oppilaat saavat kutsun vuosittain terveystarkastukseen. 1. ja 5. lk:n oppilaalle terveystarkastukseen sisältyy myös koululääkärintarkastus. Päivystystunti ilman ajanvarausta on ma (parittomat viikot), ke, ja pe klo 10-11, muina aikoina terveydenhoitaja tekee asetuksenmukaisia terveystarkastuksia, joten silloin ei päivystysvastaanottoa ole. Puhelintunti on päivittäin klo 10-11, p.0400-653 342. Terveydenhoitajaan voi ottaa yhteyttä kaikissa oppilaan terveyteen ja koulunkäyntiin liittyvissä asioissa.

Koulutapaturmissa ensiavun oppilaalle antaa ensisijaisesti opettaja, mutta mikäli kyseessä on tapaturma, jossa tarvitaan asiantuntijaa terveydenhoitaja antaa avun ollessaan koululla. Tarvittaessa oppilas viedään terveysasemalle tapaturman sattuessa. Otamme yhteyttä aina myös vanhempiin mahdollisimman nopeasti.

SAIRAUSASIOISSA JA PÄIVYSTYSTAPAUKSISSA yhteys terveyskeskukseen puh. 08-558 59312, päivystys/ajanvaraus

Hammashoito

Koulun kaikki oppilaat kuuluvat järjestelmällisen hammashoidon piiriin. Perushammashoito ja oikomishoito tapahtuvat Kiimingin hammashoitolassa. Oppilaat kutsutaan tarkastuksiin hammashoitolasta. Jos hammashoitokäntejä jää kaksi käyttämättä, hoitosuhde katkeaa siltä vuodelta ja hoito siirtyy seuraavalle vuodelle. Keskitetty ajanvaraus: puh. 08-55846430