Kansainvälisyys

Kansainvälisyystoiminta Oriveden yhteiskoulussa

Oriveden yhteiskoulun kansainvälisyys – ja globaalikasvatuksen tavoitteena on kasvattaa koulun oppilaista ennakkoluulottomia, erilaisuutta arvostavia maailmakansalaisia. Tavoitteita ovat myös kulttuurien ja kielten moninaisuuden sekä oman kieli- ja kulttuuritaustan arvostaminen.

 

Lukuvuoden 2019 – 2020 aikana kansainvälisyys- ja globaalikasvatusteemaa käsitellään seuraavien tavoin:

Kansalliset ja kansainväliset teemapäivät
  • Euroopan kielten päivän (syylukukausi)
  • Nenäpäivä (syyslukukausi)
  • Yhdenvertaisuusviikko (kevätlukukausi)
  • Eurooppapäivä (kevätlukukausi)

 

eTwinning

Oriveden yhteiskoululla on yhteistyökoulut Italiassa, Kroatiassa ja Portugalissa. Oriveden yhteiskoulu kuluu eurooppalaiskoulujen eTwinning-yhteisöön ja lukuvuoden 2018-2019 aikana yhteiskoululla jatketaan eTwinning-hanketyöskentelyä yhdessä eurooppalaisten partnerikoulujen kanssa.

em_logo.png

Erasmus+ KA2 -hanke ”Everybody matters”

Oriveden yhteiskoulu saanut EU-rahoitusta Erasmus+ KA2 -hankkeen toteuttamiseen. Koulun oppilaat ja henkilökunta työskentelevät lukuvuosien 2018 – 2019 ja 2019 – 2020 kouluviihtyvyyden sekä koulupudokkuuden ehkäisemiseen tähtäävän hankkeen parissa. Hanketyöskentelyn tavoitteena on kehittää oppilaiden sosiaalisia taitoja sekä lisätä kouluviihtyvyyttä.

Hanketyöskentely sisältää lukuvuonna 2019 - 2020 hanketapaamisen Italiassa syksyllä 2019 sekä Portugalissa keväällä 2020. Hanketapaamiseen osallistuu yhteiskoulun oppilaita ja opettajia. Lukuvuonna 2019 - 2020 toteututtavat monialaiset oppimiskokonaisuudet ”Orivesi 150" ja "Matkalla maailman ympäri" ovat osa hanketyöskentelyä.