Kansainvälisyys

Kansainvälisyystoiminta Oriveden yhteiskoulussa

Oriveden yhteiskoulun kansainvälisyys – ja globaalikasvatuksen tavoitteena on kasvattaa koulun oppilaista ennakkoluulottomia, erilaisuutta arvostavia maailmakansalaisia. Tavoitteita ovat myös kulttuurien ja kielten moninaisuuden sekä oman kieli- ja kulttuuritaustan arvostaminen.

 

Lukuvuoden 2018 – 2019 aikana kansainvälisyys- ja globaalikasvatusteemaa käsitellään seuraavien tavoin:

Kansalliset ja kansainväliset teemapäivät
  • Euroopan kielten päivän (syylukukausi)
  • Nenäpäivä (syyslukukausi)
  • Yhdenvertaisuusviikko (kevätlukukausi)
  • Eurooppapäivä (kevätlukukausi)

 

eTwinning

Oriveden yhteiskoululla on yhteistyökoulut Italiassa, Kroatiassa ja Portugalissa. Oriveden yhteiskoulu kuluu eurooppalaiskoulujen eTwinning-yhteisöön ja lukuvuoden 2018-2019 aikana yhteiskoululla jatketaan eTwinning-hanketyöskentelyä yhdessä eurooppalaisten partnerikoulujen kanssa.

 

Erasmus+ KA2 -hanke ”Everybody matters”

Oriveden yhteiskoulu saanut EU-rahoitusta Erasmus+ KA2 -hankkeen toteuttamiseen. Koulun oppilaat ja henkilökunta työskentelevät lukuvuosien 2018 – 2019 ja 2019 – 2020 kouluviihtyvyyden sekä koulupudokkuuden ehkäisemiseen tähtäävän hankkeen parissa. Hanketyöskentelyn tavoitteena on kehittää oppilaiden sosiaalisia taitoja sekä lisätä kouluviihtyvyyttä.

Hanketyöskentely sisältää partnerikoulujen opettajien vierailun yhteiskoululla syksyllä 2018 sekä hanketapaamisen Kroatiassa keväällä 2019. Hanketapaamiseen osallistuu yhteiskoulun oppilaita ja opettajia. Lukuvuonna 2018 – 2019 toteututtava monialainen opimiskokonaisuus ”Everybody matters” on osa hanketyöskentelyä. Hanketyöskentely pitää sisällään myös kieli- ja kulttuurikahvilatoimintaa sekä pop up -koulujen toteutusta.