Puistokadun koulu, luokat 7-9

Kasvatuksen ja opetuksen painopistealueemme

Uusien oppimisympäristöjen ja opetusmenetelmien käyttöönotto

Pedanet-oppimisympäristö, toiminnallisuutta ja yrittäjyyttä tukevat menetelmät, ulkoisten oppimisympäristöjen monipuolistaminen, sähköiset oppikirjat, Erasmus+ -hanke, oppilaiden DIGITUTOR -toiminta

Hyvään ja asialliseen käytökseen ohjaaminen sekä kiusaamisen ennaltaehkäisyn ja työrauhan ylläpitämisen tehostaminen

KAKE, samanaikaisopetus, KiVa- ja VERSO -toiminta, tukioppilas- ja oppilaskuntatoiminta sekä oppilashuollon toimintatavat, pysyvät parit ja ryhmät oppilailla, oman luokan päivät

Oppilaiden ohjaaminen osallisuuteen, vastuullisuuteen ja yritteliäisyyteen

Oppilaskunta- ja tukioppilastoiminta,VERSO, ympäristövastuuvuorot, iltakoulu, pajapäivä, Puistokatu BusinessRace, 6h -leiri tuleville 7.luokkalaisille, oppilaskioskin toiminta, ruokaraati, Oma Projekti -valinnainen

Onnistunut hyvinvointipäivä

 

Hyvinvointipäivä oli lämmin ja aurinkoinen päivä. Puistokadun oppilaat järjestivät erilaisia pajoja ja pisteitä huoltajille ja läheisille. Päivä oli onnistunut ja suosittu. Ihmisten hälinä ja iloinen juttelu täytti koko koulun alueen.

Pajat olivat keskenään todella erilaisia. Suosituimpia pajoja, joissa ihmiset paljon kävivä,t olivat  poniratsastus, muffinssien koristelu ja jousiammunta.

Moni huoltaja totesi, että päivä oli mukava mutta pajoja oli niin paljon, ettei kaikkialla ehtinyt käydä. Kaikesta huolimatta monella oli mukavaa, ja jos nälkä yllätti, saattoi ostaa makkaraa tai vohvelia.

Yhtenä pajana oli esimerkiksi koirarotujen tunnistus kuvista. Pajassa yhdistettiin koirien kuvia ja nimiä. Vaikeimpia tunnistaa toisistaan olivat terrierit ja helpoimmat olivat labradorinnoutaja ja englanninvinttikoira.

Talutusratsastus ponilla oli pienimpien vierailijoiden keskuudessa erittäin suosittua toimintaa. Jonoa riitti ja monet näyttivät olevan innoissaan ja jännittyneitä päästessään ponin selkään.

Teksti Emilia Pietilä 7E