Puuhapeukkujen päivän puuhat 2019-20

Puuhapeukkujen päivän puuhat 2019-20

Tämän kauden Päivän puuhat päättyvät tähän ja jää kesätauolle. 

Hyvää kesää kaikille!


Perjantaina 26.6. 
Menimme pelailemaan, lukemaan kirjoja leikkimään kirjaston takana olevalle nurmikentälle.

Torstaina 25.6. Uimme Kirkkorannassa viimeistä kertaa. Harjoittelimme vielä kellumista,sukeltamista, myyräuintia ja selkäuintia. Meillä oli ahkeria ja innokkaita harjoittelijoita. 

Keskiviikko 24.6. On ollut ihanaa huomata, kuinka nopeasti lapsien uimataito kehittyy, kun käydään joka päivä uimassa. 👍 

Tiistaina 23.6. oli hieno uimapäivä: rohkeutta tuli roppakaupalla jokaiselle ja uimataito vahvistui upeasti. Nyt kannattaa  käydä uimassa, kun on noin upeat kelit ja vesi lämmintä.

Maanantaina 22.6. Harjoittelimme veteen tutustumista, sukeltamista ja myyräuintia sekä kellumista Kirkkorannassa.

HYVÄÄ JUHANNUSTASTA KAIKILLE!
Torstai 18.6.
Pelasimme aamupiirin jälkeen Bingoa ja pelasimme sitä tällä kertaa niin kauan,että kaikki saivat voiton. Voittomme ovat kierrätyspalkintoja tai lahjoitettuja palkintoja. Lapsen lokerossa on merkki: BINGOpalkinto, jotta voitte ottaa sen palkinnon kotiin.
Bingon jälkeen menimme leikkimään Merirosvopuistoon.
Keskiviikkona 17.6.
 suuntasimme taas Kirkkorantaan ja saimme taas uuden uimataitoisen lapsen 😊❤️ Muutamat Viskarit opettelivat liukumista ja x-kelluntaa. Kaikki nelosetkin olivat innokkaita harjoittelemaan mm. polskimista. Järven vesi on ihanan lämmintä, kannattaa mennä lasten kanssa uimaan 👍
Lapset leikkivät myös ihania hiekkaleikkejä rannalla. 

Tiistaina 16.6. Toinen ryhmän lapsista oppi uimaan ja tosi moni rohkaistui harjoittelemaan uinnin alkeita tai leikkimään vedessä, mikä oli tosi hienoa! Hyvä Puuhapeukut! Kuvat jäi ottamatta, kun me niin innostuimme näistä uintiharjotteluista. :)
Maanantaina 15.6
pulikoitiin järvessä. Yksi ryhmän lapsista oppi uimaan, joka oli super hieno juttu :) Muutamat muutkin kokeilivat rohkeasti x-kelluntaa ja/ tai myyräuintia.
Perjantaina 12.6.
teimme jo hyvissä ajoin Juhannusretken eli lapset saivat toivoa minkä jäätelön haluavat kaupasta ja sen jälkeen menimme herkuttelemaan ne kirjaston edustalla olevaan puistoon. Herkkuhetken jälkeen pelailimme mm. Unoa ja Dobblea sekä leikimme hippaa.


Torstaina 11.6.
retkeilimme Kirkkorannalle leikkimään ja pulikoimaan :)
Keskiviikkona 10.6.
lauloimme ja soitimme pitkästä aikaa ja mukavaa oli 😊

Tiistaina 9.6. Teimme kauniita kesämaisemia maalaamalla peiteväreilä. Ihana pieni linnunpönttö tehtiin korkin puolikkaasta. Tulihan kauniita 😍Taiteen tekemisen lisäksi polskimme ja leikimme Kirkkorannassa. Vesi oli hieman viileää, mutta se ei tainnut lapsia haitata 😊

Maanantaina 8.6. oli pöytäteatterin ja draaman vuoro. Esitin pöytäteatterin Kolme pukkia ensin yksin. Seuraavaksi kysyin, haluaisiko joku lapsi avustajaksi ja sain yhden avustajan ja siten esitimme sen yhdessö. Sitten kysyin neljä vapaaehtoista näyttelemään saman näytöksen, mutta ilman yleisöä eli tekemään draamaharjoituksen. Neljä löytyi helposti ja muut lähtivät ulos. Draamaharjoituksissa jokainen sai olla vuorollaan pikku-, keski-, isopukki tai peikko ja kokeilla näin jokaista roolia. Lapset tykkäsivät draamaharjoituksista.


Perjantaina 5.6. oli pitkästä aikaa sadeaamu, joten jäimme ensin sisään askartelemaan. Askarteluja jälkeen sade oli sopivasti tauonnut ja pihassa oli hyvät leikit.

Pojat rakensivat huikean korkean tornin magneettipaloista 😊

Torstaina 4.6. äänestyksen tulos
oli Merirosvopuisto, mutta juuri lähdön hetkellä saimme kuulla pienten suuntaavan juuri sinne, joten saimmekin vallata koko päiväkodin pihan meidän leikkejä varten.

Keskiviikkona 3.6. äänestyksen tulokseksi tuli leikkiminen. Lapset leikkivät sisällä mm. dinoilla, poneilla, barbeilla, legoilla, muumilaivalla, magneeteilla sekä pelasivat pelejä. Ulkona opettelemme mm.Tervapata-leikkiä, kolme leikki leikkimökissä ja jotkut pyöräilivät tai keinuivat.


Tiistaina 2.6.
toiveäänestyksen tulokseksi tuli Merirosvopuisto, jossa leikkejä löytyi monenlaisia niin merirosvolaivassa, karusellissa, kiipeilytelineillä kuin keinuissakin.


Maanantaina 1.6.
lapset saivat esittää toiveen mihitä tehtäisiin aamupäivällä, eniten ääniä saanut toive toteutetaan. Äänestyksen tulokseksi tuli retki Kirkkorannalle ja se toteutettiin. Lapsille otettiin mukaan hiekkaleikkiväleineitä ja tietysti vesipullot.

KESÄKUU

Perjantaina 29.5.
Kävimme pelaamassa pöttistä museon pihassa. Museon pihapiiri on hyvä leikkipaikka pihaleikeille, sillä siellä on hyviä piilopaikkoja.

Torstaina 28.5.20
menimme leikkimään metsään. Ensin menimme tarkistamaan piilopaikallemme, onko hyönteishotelliimme tullut asukkaita, mittaa hiljaista oli. Marianne siirsi sen aurinkoiseen paikksan. Sen jälkeen leikimme hetken piilopaikasamme, jotta meidän ryhmän uusille lapsillekin paikka tulisi tutuksi. Lopuksi leikimme avarammista mäntymetsässä. 

Keskiviikkona 27.5. oli askarteluaamu, jolloin lapset tekivät kierrätysmateriaalista eli  wc-paperirullasta ketun. Lisäksi leikimme hirbenmetsästystä pihassa.

Tiistaina 26.5. Saimme tehdä mukavan eväsretken kauniissa kesäsäässä opistolle.
Saimme nauttia makkarat ja pillimehut todella kauniissa maisemissa.

Maanantaina 25.5.20 Pyöräilimme opistolle leikkimään Tarzan-puistoon. Pyöräily sujuu ryhmältämme jo melko hienosti :) Hyvä Puuhapeukut!

Perjantaina 22.5.2020
Aamulla pujottelimme helmiä ja luimme kirjan. Aamupalan jälkeen aloitimme leikkimisen: mm.noppereilla, avaruusraketilla.
Helatorstaina olimme vapaalla eli 21.5.
Keskiviikkona 
20.5.20 teimme lasten ehdotuksesta muutoksen päivän ohjelmaan: meillä piti olla Sanaleikki ja Salaiset kirjaimet,mutta me menemmekin museolle leikkimään Pöttistä ja oli mukavaa 👍
Lisäksi kertasimme sääntöjä siitä, kuinka liikumme turvallisesti  liikenteessä.

Kesää odoteltaessa on askarreltu perhosia ja mehiläisiä.

Tiistaina 19.5.20 pyöräilimme metsäreittejä opistolle ja se olikin hieman haasteellisempaa, mutta selvisimme 👍 Opiston Tarzan-radalla on hyvä harjoitella mm. tasapainoilua ja kiipeilyä. Hyvä pyöräilykohde lapsille.


Maanataina 18.5.20 pyöräilimme opistolle leikkimään Tarzan-puistoon. Pyöräily on alkanut sujua paremmin, mutta harjoiteltava vielä riittää 😊

Viikolla 11-15.5.2020 oli metsämörreilyä, hyönteishotellien tekemistä ja kiikarointiretki lintutornille.Torstai 7.5. Oli pyöräretki opiston leikkikentälle eli Tarzan- radalle. Pyöräretki sujui hienosti ja he liikkuivat radalla suurella innolla.

Keskiviikkona 6.5. Aamulla kokosimme Tangala- muotopaloja ja helmipujotteluja. Ulkoilun aikana testasimme uudet jalkapallot koulun kentällä.


Tiistaina 5.5. 
Pelasimme lintubingoa jossa tutustui samalla lintuihin😊


ja sen jälkeen lähdimme pelaamaan lasten toiveesta pöttistä Talomuseolle.

Maanataina 4.5.
jakauduimme kahteen ryhmään: 4-v. pohtivat onko lauseet tosia vai ei sekä tekivät pieniä kynätehtäviä. 5-v. tutustuivat kirjaimiin P ja R Salaisissa kirjaimissa tehden kirjaimet ensin napeilla ja sitten paperille. Seuraavaksi pohdimme mitkä kaksi kolmesta alkaa samalla alkuäänteellä niin tehtävässä kuin ongittavissa kaloissakin.
Näin kauniilla ilmalla oli ihanaa leikkiä metsässä. Katto Kassinen kirja on luettu loppuun ja vuorossa on Muumi-aiheinen kirja, nimi kirjoitetaan huomenna tänne.
Hyvää Vappua 

Torstaina 30.4. Lähdimme kävelyretkelle viemään Kuismankartanon vanhainkodille Vapputervehdystä. Mariannen ideasta veimme  heille lahjaksi Ryhmärengin sivuilta tulostamamme Numeroparipalapelit. Hoitaja Outi otti vastaan lahjamme. Retkemme jatkui kirkkorantaan, jossa herkuttelimme mehua ja donitseja. Sitten suuntasimme vielä leikkipuistoon.


Keskiviikkona 29.4.
Leikittiin metsässä koko aamupäivä.

Maanantaina 27.4 Viskarit tutustuivat  Salaisissa kirjaimissa N- ja O-kirjaimiin tehden ne napeilla, vertailivat sanojen pituuksia, pelasivat peliä:  Minulla on kirjain sekä kirjaintehtävien jälkeen piirsivät perhosille samanlaiseksi toisen puolen. Pikkuviskarit kertasivat Otuksen  avulla paikan käsitteitä ja pelasivat muistipeliä, jossa harjoiteltiin D-äännettä. Lisäksi he värittivät, leikkasivat ja kokosivat eläinten kuvia. 

Perjantaina 24.4.20 teimme metsäretken Urheiluopiston kodalle järven rannalle.
Mukana oli innokkaita retkeilijöitä ja eväitä tietenkin. Rannalta löytyi mm. Ihmeellisiä sieniä puun rungossa sekä

järvisimpukka ja sen kuoria.
Metsästä löytyi tosi korkea muurahaispesä. Tämä kuva ei aivan kerro koko totuutta.

Maisemat olivat hienoja ja leikit mukavia. 

Kaiken touhuamisen välissä paistoimme tietysti makkarat.

Olipas mukava retki ❤️

Torstaina 23.4. Mörreiltiin pitkästä ja aiheena oli ihanien erilaisten kivien tutkiminen. Tutkimusvälineenä oli mm. luuppeja.Keskiviikkona 22.4. Askartelimme vappupellejä

ja yhteinen Hauskaa Vappua- viirinauhamme

tuli valmiiksi. Ulkoilimme lasten toiveesta koulun pihassa, jossa on ihania kiipeilytelineitä sekä kenttä. Yksi lapsista osasi tehdä tangolla kiepin ja siitä se lähti. Aika moni kokeili ja muutamat innostuivat harjoittelemaan kieppiä monta kertaa ja avustuksella sen saivatkin 👍😊. Lisäksi pelasimme jalkapalloa innostuneena ja hikipäissä 😀 ihanaa, kun on kevät ❤️.
Kahden viikon aikana olemme tehneet pikkutavaroista taidetta.

Ryhmärengin sivuilta löytyi hienoja numeroparipelejä. Harjoittaa hienosti hahmottamista.


Tiistaina 21.4. Opettelemme kuvaamaan tabletilla ja olimme kuvametsästystä salaisessa paikassamme. Iltapäivällä leikimme koulun pihassa ihanassa aurinkoisessa säässä.


Maanantaina 20.4.2020 askartelimme vappuviirejä sekä leikkimme metsässä.

Metsässä oli mielenkiintoisia sieniä ja jonkun ötökän tekemiä kauniita kuvioita kepissä.

Perjantaina 17.4. lauloimme, soitimme rytmisoittimia ja loruttelimme aamupiirin jälkeen. Lauloimme mm. Ololonkos teleleillä nililiin kuin meleleillä kililissan pololoikia pululussissa?..., Pyörät ne pyörivät ympäri, ympäri ja ympäri...., Jos sun lysti on niin kädet yhteen lyö..., Istuipa kerran kirppu paitaani helmalla..... ja loru oli Harakka hyppii maassa ....Sitten kertasimme pyörän osia ja ulkona pyöräilimme, joka oli hurjan hauskaa taas 😊 Pyörän käsittelytaito on kehittynyt jokaisella ja monella sujuu jo jarrutuksetkin. Hieno juttu.

Torstaina 16.4. nimesimme pyörän osia ja sitten pyöräilimme Alvarin pihassa pujotellen. Kaikki olivat tosi innostuneita pyöräilystä, hienoa 😊

Keskiviikkona 15.4. Leikimme omilla leluilla piilopaikassamme metsässä. Vaikka oli tullut lunta, onneksi kaikki lelut löytyivät 😊


Tiistaina 14.4. Lähdimme leikkimään piilopaikkaamme metsään. Yöllä oli satanut lunta, mutta se ei haitannut, kun laitoimme kurahousut jalkaan.

Torstaina 9.4. Lapset leikkivät pitkät leikit meganoilla ja ruokapöydässä pohdimme mitä jänikset syövät?  Tässä lasten kuvaamia suosikkileikkipaikkoja
Keskiviikkona 8.4. leikimme ensin koulun pihamaalla ja sitten metsässä. Lepohetkellä kuuntelimme Katto- Kassisesta kertovaa kirjaa. Iltapäivällä lapset saivat kuvata tabletilla oman suosikkileikkipaikan.
Tiistaina 7.4. teimme pitkän kävelylenkin, koska kävimme pudottelemassa lasten piirtämiä kauniita pääsiäiskortteja mm. Kuisman kartanon, Kotirannan, Kanervakodin, Ikätorin ja Keskuskeittiön postilaatikoihin. Lisäksi ehdimme leikkiä meidän uudessa, salaisessa piilopaikassa metsässä.

Viikolla 14 on askarreltu myös nämä:

Metsäretkellä salapoliisileikit. Ja mitäs sieltä löytyikään😁Pajunkissamaalaus.

Perjantai 27.3. Osa maalasi pääsiäistaulujen pohjia ja osa korsisteli niitä. Kävelyretkellä pysähdyttiin Merirosvopuistoon leikkimään pitkästä aikaa.


Keskiviikko 25.3.2020
Tämän viikon aika on pienellä porukalla askarreltu erilaisten päivien iloksi lampaita ja kukkia pääsiäiskoristeiksi.

Maanantaina 23.3.2020
Mukavia metsäleikkejä lähimetsässä.

Perjantai 20.3.2020

Nyt on ihana pääsiäistaulumme valmis,. Tällä kuvalla osallistuimme Tikkurilan kilpailuun, pidetään peukkuja 👍 Taideteoksen nimi on Pääsiäiskokoontuminen Kyöpelinvuorilla.


Keskiviikkona 18.3. lapset ovat leikkineet niin sisällä kuin metsässäkin ja askarrelleet pääsiäiskukkia.


Tiistaina 17.3. aamulla  leikittiin raketilla, jota koottiin yhteistuumin viime viikolla. Hieno raketti ja mukavia leikkejä sen parissa.

Pitkän kävelylenkin jälkeen askartelimme pääsiäisaiheisia tipuja. Materiaalit kyseiseen askarteluun saimme Ala-Honkolan kaupasta.
Kyseiset tiput osallistuvat Tikkurilan järjestämään kilpailuun, johon tämä materiaali kuuluu.

Maanantaina 16.3. Pikkuviskariien ohjelmaan tuli muutos ja opiston opiskelijat eivät tulletkaan pitämään liikkaria, joten menimme sen sijaan liikkumaan lähimetsään.Muutaman  lapsen kanssa kävimme ihailemassa hevosta, joka on metsän vieressä aitauksessa. 

Viskarit tutustuivat numeroon 8 Noppiksessa ja rakentelivat mallin mukaan.

Perjantaina 13.3.lauloimme koko talon voimin salissa. 


Lasten Omia kirjoja on luettu pitkin päivää ja leikkihetkellä, kotileikki, dinot, ritarit, prinsessat, meganot, Legot, Polydronit ja Nopperit antoivat mieluisaa seuraa jokaiselle.

Torstaina 5-vuotiaat lähtivät metsään Metsämörreilemään, jossa aiheena oli lumi ja lumihiutale, vaikka lumet olivat melkein sulaneet. Viskarit tutkivat luupeilla metsän puita, lumihiutaleita siellä ja täällä, käpyjä sekä kiviä. Eväät maistuvat aina metsässä hyvältä. Lopuksi leikittiin 😊
4-vuotiaat jumppasivat hikipäässä salissa mukavan jumpan.

Keskiviikkona 11.3. Askartelimme jo hieman kevätmielellä kukkia paperista.

Tiistaina 10.3. katsoimme ensin metsän eläinten pöytäteatterin oman puolensa pitämisestä. Askartelimme dinoja lasten mielenkiinnon mukaan. 

 

Maanantaina 9.3. lähdimme katsomaan helmien keräilystä ansaittua palkintoelokuvaa Nuorisokeskuksen tiloihin. Pienien teknisten vaikeuksien vuoksi päädyimme katsomaan Ristoräppääjän. Popparit maistuivat hyvin jo ennen elokuvaa odotteluajalla 😊

Perjantaina 6.3. Leivomme sämpylöitä iltapäivän tärkeitä vieraita varten.

Lepohetken jälkeen tupa täyttyi tärkeistä läheisistä, jotka saivat juoda kupposen kaffia  kera tuoreiden sämpylöiden ja sitten pelata lasten kanssa bingoa. Tänään oli bonuspäivä ❤️ kaikki saivat palkinnon.
Jokainen sai taiteilla vieraansa kanssa pienen taulun ja lasten välipalan jälkeen sai vielä pelata vieraansa kanssa. Läheisten päivä päätettiin yhteiseen laululeikkihetkeen koko talon voimin salissa. Hieno päivä ja kiitos vieraille.

Torstaina 5.3. kävelimme Nuken (Nuorisokeskus) tiloihin katsomaan Jooseppi jokiravun erityisiä sattumuksia

Keskiviikona 4.3. oli valokuvauspäivä, jolloin lapsista otettiin yksityis-, sisarus- tai kaverikuvia sekä ryhmäkuva. Lisäksi Puuhapeukut ehtivät askarrella aika joukon keppisiä 😊 Metsämörrin kaveriksi. 

Tiistaina 3.3. Aamupalan jälkeen dinoprojekti eteni hurjasti.

Aamupiirin jälkeen lähdimme pikaisella yhteisellä päätöksellä laskettelemaan opiston mäkeen, koska oli lunta ja loistava sää. 😊

Maanantaina 2.3. Pikkuviskarit lähtivät metsään leikkimään dinoilla ja prinsessoilla.
Viskarit tekivät kelluntakokeita Noppakerhossa sekä numero 7.

Jo viime viikolla oli ryhmämme lasten keskuudesta noussut kiinnostusta sinkoa kohtaan ja tänään se sai tulta siipien alle: alkoi dinoprojekti!


Viikon 9 aikana tehtiin päiväkodilla mm tälläisiä puuhia:


Perjantaina 21.2. teimme ensin kävelyretken ja sen jälkeen katsoimme eläiaiheisen musikaalin.Torstaina 20.2. 5-vuotiaiden Metsämörrissä oli kettu aiheena.

4-vuotiaiden liikkarissa liikuimme näköaistia erityisesti hyväksi käyttäen.

Keskiviikkona 19.2. Leivoimme jo laskiaispullat etukäteen ja herkuttelimme ne välipalalla.


Tiistaina 18.2. Leikittiin kauniissa säässä metsässä sekä pelattiin lautapelejä.
Muutama poika oli kiinnostunut käärmeistä ja katsoimme YouTubesta kyykäärmeistä videon.

Maanantaina 17.2. Viskarit tutustuivat kirjaimeen M, riimittelivät ja etsivät vastakohtia kuvakorttien avulla.
4-vuotiaat  Sanaleikissä 

Perjantaina 14.2. aamupäivällä liikuimme ja leikimme metsässä. Iltapäivällä lähdimme katsomaan ihania Vanhojen tansseja opistolle. Lapset jaksoivat yllättävän hyvin katsoa tunnin esityksen loppuun saakka.


Torstaina 13.2. Luistelimme opiskelijoiden ohjaamana viimeisen kerran ja taidot karttuivat taas hienosti.

Keskiviikkona 12.2. Liikuntakummit liikuttivat lapsiamme.
Tiistaina 11.2. oli sokerimaalauspäivä ja taideteoksista tuli upeita.

Maanantaina 10.2. 4-vuotiaat kertasivat paikan käsitteitä esim alla, päällä, takana ja vieressä.
5-vuotiaat tutustuivat numeroon 6 Noppiksessa.

Perjantaina 7.2. laulettiin koko talon voimin lauluja.


Torstaina 6.2.oli luistelua jäähallilla opiskelijoiden ohjaamana.


Keskiviikkona 5.2. Runebergin päivänä lapset saivat itse tehdä taikataikinan ja tehdä siitä ystävän itselle. Taikataikinaan laitettiin jauhoja, suolaa, ruokaöljyä ja vettä. Napeista moni sai silmät ja jäätelötikuista moni teki ystävälleen kädet tai jalat.


Tiistaina 4.2. kovan pakkasen vuoksi emme lähteneet  opiston mäkeen vaan katsoimme ensin pöytäteatteriesityksen Metsän eläinten aikalisästä.
Jokainen sai tehdä palapelin 
ja viimein laskettiin mäkeä päiväkodin takana.

Maanantaina 3.2. Viskarit tutustuivat kirjaimeen L,riimittelivät ja tutkailivat vastakohtia esim pitkä - lyhyt jne. 4-vuotiaat yhdistelivät lukumääriä 1-5:n.
Lisäksi laskimme  päiväkodin takana mäkeä.


Torstaina 30.1. ja perjantaina 31.1. luistelimme jäähallilla opiskelijoiden ohjauksessa. Kivaa oli 😊

Keskiviikkona 29.1. Osalla ryhmästämme oli Liikuntakummien ohjaama jumppa ja osa meni leikkien jälkeen laskettelemaan päiväkodin taakse koulun rinteeseen. Kylläpä oli ihania liukkaita laskuja 😍. Muutamat ehtivät tehdä lumiukkoja puistossa. 


Tiistaina 28.1.askarreltiin lumiukkoja ja opeteltiin taittelua, joka ei ollutkaan helppoa.Maanantaina 27.1. Sanaleikissä 4-vuotiaat tutustuivat paikan käsitteisiin mm. alla, päällä, takana, edessä pienen vihreän otuksen  sekä kissakuvien avulla. Vastakohtia tutkittiin korttien avulla sekä tehtiintehtävä. 5-vuotiailla oli Noppakerho.


Perjantaina 24.1.2020 pääsimme katsomaan kivaa näytelmää Maukka ja Väykkä 😊


Torstaina 5-vuotiailla oli Metsämörri-päivä
Ensin kuuntelimme Mariannen kertomuksen.

Sitten herkuttelimme eväät.ja 4-vuotiaat jumppasivat

Keskiviikkona 22.1. aamulla varhain askaroimme geomuotojen ja helmien parissa.

Aamupiirin jälkeen leivoimme pienissä ryhmissä herkullisia sämpylöitä sekä leikimme mm. Tupsupiiriä ja Kim-leikkiä. Sämpylöitä saimme syödä lounaalla sekä välipalallekin niitä riitti.

Tiistaina 21.1. kovan tuulen tuivertaessa lähdimme leikkimään ihanaan metsäämme ja siellä vierähti koko aamupäivä.
Lounasksi söimme riisiä, broilerkastiketta sekä ihanan raikasta salaattia. Nam.

Maanantaina 20.1. 4-vuotiaat harjoittelivat käsitteitä sekä kynätaitoja tehtävien kanssa.
5-vuotiaat tutustuivat kirjaimeen K, joka tehtiin napeilla. Lisäksi etsimme samanlaisia kirjaimia ja tehtiin tehtävä. Iltapäiväliikkarissa tutustuimme uusiin koripalloihin, jotka olivat varsin pomppivaisia 😊.

Perjantaina 17.1. Aamulla rakenneltiin polydroneilla sekä pujotettiin helmiä.


Katsoimme aamupiirin jälkeen pöytäteatterin aiheesta, jossa löydettiin jokaisesta jotakin hyvää ❤️ Sitten laulettiin ja soitettiin metsässä sekä leikittiin siellä.

Torstaina 16.1. 4v menivät Metsäleikkeihin, jossa he tutkivat metsää: mitä siellä näkyy, löytyykö lunta ja lintuja. Lunta ei ollut laikaan, mutta käpytikka, harakka, varis ja talitiainen nähtiin metsässä. Ison kuusen juurelta löytyi syötyjä käpyjä ja tutkittiin, haisteltiin sekä pohdittiin kuka niitä on syönyt?

5v liikkarissa harjoittelimme mm. pallonheittoa seinään sekä kaverille ja leikimme Hirvenmetsästystä. 
Iltapäivällä liikuntakummit liikuttivat osaa ryhmäläisistä vauhdikkaasti salissa.

Keskiviikkona 15.1.oli vuorossa lintuaskartelu kartongista, jossa harjoittelimme mm. leikkaus- ja liimaustaitoja. 
Tiistaina 14.1. rakennettiin prinsessalinnaa, Meganoja, Legoja sekä Polydroneja. Hienosti on monella taidot rakentelussa kehittyneet.

Maanantaina 13.1.4v leikkivät kärpäslätkäleikkiä sanoja tunnistaen. 5v olivat Noppakerhossa ja tutustuivat numeroon 4 sekä käsitteisiin enemmän ja vähemmän.

Perjantaina 10.1. leikimme omilla leluilla pienissä ryhmissä. Pidimme lisäksi lasten kokouksen, jossa valitsimme tulevan kuukauden vapaavalintaisesti leikit. Iltapäiväliikkarissa liikuimme pallon kanssa salissa. Harjoittelimme mm. pallon heittämistä seinään ja kiinniottamisesta sekä pallon potkimista.

Torstaina 9.1.2020 aamulla ennen aamupalaa lapset pujottelevat helmillä, ompelivat ompelulevyillä ja rakentelivat tikuilla.

Musiikkituokiolla opettelemme uusia  sekä lauloimme vanhoja tuttuja talvilauluja. Osa lapsista pääsi säestämään rytmisoittimilla laulujamme. Iltapäivällä Liikuntakummit liikuttivat ryhmämme lapsia ja kivaa oli.

Keskiviikkona 8.1. lapset opettelivat piirtämään lumiukkoa ohjatusti ja taideteoksista tuli upeita 😍

Hyvää Uutta Vuotta 2020 kaikille!

Tänään tiistaina  7.1. olemme laskeutuneet arkeen. Aamupiirin aikana vietimme yhdet synttärit, jolloin lauloimme ensin onnittelulaulun, sitten synttärisankari sai valita, kuka kantaa postiluukkua ja sen jälkeen lauloimme Minä olen pikkupoika/ -tyttö Posteljooni- laulun. Laulun lopuksi Posteljooni antoi laukusta syntymäpäiväkortin sankarille. Sankari sai myös toivoa laulun tai leikin, mutta tänään sankari ei esittänyt toivomusta, joten toisen lapsen ehdotuksesta leikimme Kurki ja sammakko- leikkiä. Tämän jälkeen  lapset valitsivat  leikkejä, pelejä tai värittelyä. Kaikki ulkoilivat melko märissä olosuhteissa 


Perjantaina  20.12. otimme rennosti 😊  ja vietimme pikkujoulua. Pelasimme ensin bingoa ja kaikki saivat siitä palkinnon ❤️ Lisäksi lapset saivat etsiä tonttuja taskulampun kera pimeästä nukkarista. Ruoan päälle herkuttelimme piparit ja mehua.

Torstaina 19.12. osa lapsista kävi laulamassa Ikätorilla joululauluja vanhuksille, josta tuli mukaan mukava tehtävä.

Kun muut oli laulamassa, osa leikki ja ulkoili. Avasimme tietystysti myös joulukalenterin luukut.

Keskiviikkona 18.12.
askartelimme vähän vielä tonttuja ja poroja.

Keskiviikkona 18.12. Reeta antoi toimintaohjeet iloiseen tonttujahtiin!
Yli 200 löydettävää ja värien mukaan lajiteltavaa tonttua ympäri taloa,esteiden takana ja pimeässä! Isommat auttoivat pienempiä!
PhotoGrid_1576697526675.jpg

Tiistaina 17.12.2019 leivoimme pipareita sekä katsoimme pöytäteatteri esityksen Metsän eläinten joulun viettamisestä, jossa opeteltiin puhumaan kohteliaasti toiselle käyttäen sanoja: saisinko tai ole hyvä tai kiitos. Lisäksi eläimet opettelivat auttamaan toista.

Maanantaina 16.12.2019 osa lapsista kävi laulamassa joululauluja vanhuksille Ikätorilla.
Lisäksi katsoimme pienen pöytäteatteriesityksen, jossa metsän eläimet 
opettelivat auttamisen taitoja.


Joulukalenteri 2019
Kiitos teille vanhemmille, kun lähditte mukaan meidän yhteiseen joulukalenteriin niiden ❤️ ihanien kehukirjeiden ❤️ kanssa.
Joulukalenteri toimiin näin:
Ensin arvotaan aamupiirissä, kenen vuoro on noutaa kalenterista joulupallo, jossa on päivän numero. Seuraavaksi lapsi saa avata tonttupostilaatikon, jonne Tonttu on tuonut teidän kirjeenne. Lapsi tulee kirjeen kanssa takaisin aamupiiriin jossa se luetaan ääneen. Jokainen lapsi on loistanut ihanasti kuin
🌟Tähti🌟 oman kirjeen lukemisen aikana.
Ps. Joulukalenterin numerolliset kalenteripallot on tehty kierrätysmateriaalista eli stanssattu vanhoista joulukorteista, metsämaiseman ovat lastenhoitajat maalanneen jo syksyllä ja lapset ovat tehneet tontut metsän polulle.
Viikko 50 9-13.12.2019
Maanantaina leikimme pareittain lapsen valitseman parin tai leikin kanssa.
Ja iltapäivällä jotkut askartelivat.

Tiistaina askarreltiin lisää lumiukkoja, osa tupsutti piimällä ”lunta” ikkunoihin ja lumiukot pääsivätkin siihen hyppelemään. Lisäksi kuvassa on valmistautumista illan joulupolun tunnelmaan ❤️


Joulupolulla 2019
Salissa oli Pöllön joulutanssi ja kahvihuoneessa poro kertoi revontulien synnystä.Maalattiin revontulia kettujen kanssa ja karhuluolassa laulettiin joululauluja karhun ja tonttutytön kanssa.


Keskiviikkona askartelut jatkuivat.
Torstaina kaikki leipoi joulutorttuja

ja osallistui tonttujumppaan 😊

Perjantaina menimme katsomaan  Sirkus Fantasian: Hurrikaani show kirjastolleViikko 49 2-5.12.2019
Maanantaina ja tiistaina leikimme pienissä ryhmissä. Iltapäivällä Liikuntakummit liikkuttivat Puuhapeukkuja jumppasalissa.
Keskiviikkona hiljennyttiin kuulemaan Joulun sanomaa Kynttiläkirkossa.

Vaihtoehtoisessa toiminnassa nämä hahmot kertoivat hyväksymisen ja anteeksipyytämisen tärkeydestä (Lapsen mieli-materiaalista)Torstaina  aamulla askaroitiin tikkujen parissa
 Torstaina oli koko talon teatteriesitys: Eläinten joulu, näyttelijöitä Puuhapeukkujen henkilökunta.

Viikko 48 25-29.11.2019
Maanantaina Sanaleikissä 4-vuotiaat nimesivät eläimiä ja vertalivat niitä, kumpi on suurempi. Viskarit tutustuivat numeroon 3 noppakerhossa.
Tiistaina rakenneltiin.

Keskiviikkona askartelimme Suomen lippu-askartelun. 

Torstaina oli temppurata Viskareilla ja nelivuotiaat nauttivat metsäleikeistä.


Perjantaina pidettiin lastenkokous, jossa lapset päättävät mitä leikkejä he haluavat leikkiä. Kokouksen jälkeen oli leikkipäivä.


Hyvää viikonloppua ❤️❄️❤️ 
Tunnelmakuva osastoltamme ❄️❤️❄️
Viikko 47 18-22.11.2019
Maanantaina 4-vuotiaat laskivat timantteja Sanaleikissä ja 5-vuotiaat tutustuivat I-kirjaimen ”pikkuserkkun” eli J-kirjaimeen. Lisäksi nimesimme eläimiä läpsyleikin kautta.
Tiistaina muutimme suunnitelmia ja pelasimmekin numerobingoa ja kokonaisen rivin sai kasaan kolme lasta, jotka saivat valita bingopalkinnon. Onnea voittajille 🌷

Keskiviikkona aamulla yksi lapsi teki upean kuularadan 


Menimme kovan sateen saattelemana linja-autolla jalkapallohallille opistolle. Siellä meitä oli vastassa kolme reipasta opiskelijaa ja heidän opettajansa, jotka ohjasivat monipuolisen ja hikisen liikuntatunnin. Jokainen sai juosta ja liikkua ihanan paljon 😊


Torstaina Viskarit olivat viimeisessä metsämörrissä ennen joulua.

Ja pikkuviskarit liikkuivat salissa temppuradalla.
Perjantaina leikimme omilla leluilla.

Viikko 46 11-15.11.2019
Maanantaina nelivuotiailla oli marjojen ja hedelmiä nimeämistä leikin kautta. Viisivuotiailla oli noppakerho. 
Tiistaina leikittiin pareittain erilaisia leikkejä. 
Keskiviikkona askartelimme dinoja


sekä iltapäiväliikkarissa jumppasimme hikihatussa 😊
Torstain aamupuuhissa tehtiin Geomaxin magneettipaloilla ja

geometrisilla muodoilla.

Pikkuviskareilla oli metsäleikkejä, jossa kirjan kertomuksen avulla tutustuttiin metsän eläinten talven viettoon.

Viskareilla oli temppurata liikkarissa.Viikko 45 4-8.11.2019
Maanantaina ja tiistaina harjoittelimme lauluja ja menimme esiintymään vanhusten päivätoimintaan Ikätorille. Vanhukset olivat iloisia lasten lauluista 😊
Tänään keskiviikkona  lauloimme vanhuksille Ikätorilla ja askartelimme salaisuuksia.

Torstaina kävimme laulamassa vielä kerran Ikätorilla.
Toiminnallinen torstai-ilta 7.11.isille ja paapoille oli mukavan touhukas.
Pienille oli pienten puuhat

Ja vähän isommille vähän haasteellisemmat puuhat.

Pomppimista, ryömimistä, hernepussin / häntäpaloja / pallon heittoa

Ja tietysti myös iltapala 😊
Kiitos kaikille ❤️
Perjantaina meillä oli ilo katsoa nukketeatteriesitystä: Maalaishiiri ja kaupunkilaishiiri Vauhtivarpaiden aikuisten esittämänä.Viikko 44 28.10.-1.11.2019
Maanantaina oli oman ryhmän laululeikkituokio. Tiistaina pelasimme pelejä. Keskiviikkona askartelimme salaisuuksia. 
Torstain aamun puuhia.

Viskarit olivat Metsämörrissä ja aiheena oli metsän eläimiä. Pikkuviskarit ulkoilivat ja sitten oli koko talon yhteinen laulutuokio.
Perjantaina oli koko talon yhteinen leikkipäivä ja lapset saivat etsiä pieniä haamuja päiväkodista ja tuoda ne jumppasalin seinälle.


Viikko 43 21-25.10.2019
Maanantaina pikkuviskarit nimesivät kehonosia ja tekivät pienen kynätehtävän. 5-vuotiaat miettivät mitkä asiat kuuluvat samaan joukkoon ja tutustuimme kirjaimeen I niin kuin imuri.
Tiistaina osa lapsista meni joko aamu- tai iltapäivällä kerhoon ja osa leikki metsässä.
Keskiviikkona teimme pienen kävelyretken ja osa askarteli taulun.
Lapset tekivät magneettipaloista korkean tornin.

Syksyn aikana on ikkunaamme tullut ihana taideteos


Peikkoryhmä seinälle

Minun perheeni piirroksia 

Ihania pöllöjä ja omppuja


Sekä hämähäkkejä

Viikko 40 30.10-4.10.2019
Maanantaina pikkuviskarit vertailivat esineiden kokoja Sanaleikissä ja Viskarit leikkivät ensin metsässä ja sen jälkeen tutustuimme kirjaimeen H.
Tiistaina koko joukkue lähti sadesäällä metsään leikkimään. Sade ei lapsia haittaa, kun on säänmukaiset varusteet päällä 😊.
Torstai oli viikon odotetuin päivä 😊 eli syysretki Ähtärin eläinpuistoon.Hirvi kävi kolistelemassa sarviaan aitaa vasten!


Karhu nähtiin melko läheltä.
Susia


Lumileopardi katolla!

Viikko 39 23-27.9.2019
Maanantain marjaretken saaliina punaisia puolukoita ja vähän ehkä mustikoitakin riitti kotiinkin vietäväksi. Kiitos innokkaille ja ahkerille kerääjille.

Tiistaina pelasimme uusia pelejä esim Halli Cups, Muotorakentelupeli ja Kanaset.
Keskiviikkona leivoimme pullaa ja jokainen sai myös kotiin maistiaisen.

Torstaina opettelemmesuunnistuksen taitoja kuvien avulla päiväkodin pihassa.

Perjantaina pikkuviskarit leikkivät metsässä.

Viskarit leikkivät pöttistä museon pihapiirissä,
oli jännittävää vakoilla ja välillä huutaa pelastakaa!
Viikko 38 16-20.9.2019
Maanantaina pikkuskarit ketasivat muotoja ja tekivät palapelejä. Viskarit tunnistivat oman nimensä Hattuleikissä, nimesivät päässä olevia kehonosia sekä tutustuimme kirjaimeen E.
Tiistaina oli ihana metsäleikkipäivä.
Keskiviikkona tutustuimme peikkoon piirtämällä. Suloisia peikkoja ilmestyikin taidehetken tuloksena.

Torstaina koko talon väki sai katsoa mukavan nukketeatteriesityksen Muumipeikon synttärit.

Teatterin jälkeen retkeilimme katsomaan koulujen välisiä yleisurheilukisoja.

Perjantaina pidimme lasten kokouksen, jossa lapset saivat valita, mitkä leikit tulevat leikkitaululle seuraavaksi kuukaudeksi. Lisäksi lauloimme, soitimme ja leikimme pienen hetken.

Viikko 37 9-13.9.2019

Maanantaina Pikkuviskarit eli 4-vuotiaat tutustuivat Sanaleikkissä omaan nimeen ensin taputtamalla nimet yhdessä, sitten etsimme paperista ja muovikirjaimista oman nimen kirjaimet.Viimeiseksi kirjoitimme mallista oman nimen sekä teimme pienen tehtävän. Tehtävään Pikkuviskarit saavat lopuksi laittaa tarran. 

Viskareilla oli eka Noppakerho, jossa tutustuttiin muotoihin: kolmio, neliö, ympyrä ja suorakaide.

Tiistaina leikimme koko aamupäivän metsässä ❤️

Keskiviikkona harjoittelimme leikkaamista, repimistä ja rypistelyä sekä liimaamista sieniaskartelussa.


Torstaina Viskarit aloittivat metsäseikkailut Metsämörrin kanssa. Aluksi kokoonnuimme kuuntelemaan satua Metsämörrin synnystä. Marianne kertoi lisäksi jokamiehen oikeuksista metsässä. Odotettu hetki oli tietysti evästauko 😊 ja lopuksi vielä oli vapaata leikkiä.
Pikkuviskarit jumppasivat salissa kuperkeikkoja, tasapainoilua yms kivaa tehden.
Perjantaina harjoittelimme pyöräilytaitoja koulun kentälle tehdyllä taitoradalla. Oli hienoa huomata, miten pyöräilytaidot olivat kehittyneet kesän aikana 👍.Viikko 36 2-9.2019
Maanantaina nelivuotiaat tutustuivat Sanaleikissä muotoihin ja Viskarit kirjaimeen A. Päivän aikana askarreltiin hamahelmistä myös pieniä kärpässieniä peikkometsään.


Tiistaina 3.9. pelattiin dominoa ja muistipelejä.
Keskiviikkona harjoittelimme värittämään peikkoja puuväreillä niin, että väri peittäisi koko peikon, mutta ei menisi viivojen yli. Persoonallisia peikkoja valmistui väritystyön tuloksena. 😊

Torstaina pikkuviskarit eli 4-vuotiaat lähtivät metsäleikkeihin ja mukavaa oli ollut.

Viskarit harjoittelivat koulun kentällä juoksua, kävelyä, konkkausta, tasahyppyä ja pallon käsittelytaitoja.
Perjantaina laulettiin koko talon voimalla salissa mukavia lastenlauluja.Viikko 35  26-30.8.2019
Maanatai alkoi vauhdikkaasti pyöräilyn harjoittelemisella läheisellä pyörätiellä. Sen verran vauhdikasta oli, että kuvat pyöräilystä jäi ottamatta. Joten kävin nappaamassa hienosta pyöräryppäästä kuvan.

Tiistaina pelasimme uusia pelejä. Keskiviikkona tehtiin metsäretki ja torstaina askarreltiin peikkoja. 

Viikko 34 19-23.8.2019
Pikkuviskarit leikkivät majaleikkejä metsäretken sijaan.
Tässä on susien, siilin ja kauriiden ihanat majat.

Tässä on karhun, suden, majavan ja oravan 
majat


Viskarit eivät lähteneet kentälle maanantaina sadevaatteissa urheilemaan vaan harjoittelimme pakara- ja polvenostojuoksuja sekä tashyppyjä, konkkausta ja loikkia salissa leikkien lisäksi.
20.8. Tiistaina aamulla teimme tikuista, pujottelimme kirjaimia nauhoihin ja kokosimme Polydroneja.

Pelitunnilla pelasimme mm kuvassa olevia pelejä.

Keskiviikkona opettelimme tunnistamaan oman nimen kirjaimia ja omat nimilaput lokeron yläpuolelle.
Torstaina oli tarkoitus mennä koko joukolla urheilukentälle, mutta se olikin täynnä lukiolaisia, joten suuntasimme matkamme kohti moukariheittopaikkaa Tervahaudan taakse. Harjoittelimme siellä isolla nurmikentällä juoksemista, konkkausta, tasahyppyjä ja loikkia sekä leikimme hippaa.


Viikko 33 12-16.8.2019
Maanantaina jumpattiin salissa ekan kerran ja kivaa oli.
Tiistaina tutkimme omaa kasvokuvaa peilistä: millainen minä olen ja piirsimme oman kuvan, joka on lokeron yläpuolella.
Keskiviikkona lauloimme ja leikimme tuttuja laululeikkejä. 
Torstaina jätimme uimiset väliin kolean sään vuoksi. Pikkuviskarit tekivät pienen kävelyretken tutkien luontoa. Viskareiden kanssa menimme leikkimään pöttistä Talomuseon pihaan ja sehän nyt vasta jännittävää olikin 👍


Viikko 32 5-9.8.2019
Maanantaina leikimme ja lauloimme tuttuja laulu- ja tutustumisleikkejä sekä ulkoilimme.
Tiistaista ja keskiviikkona pelailimme pelejä ja tutustuimme toisiimme. Torstaina ja perjantaina kävimme kävelyretkellä. 
Lastenhoitajat ovat maalannet viikon aikana hienoa metsätaulua ryhmämme seinälle.

Peda.net käyttää vain välttämättömiä evästeitä istunnon ylläpitämiseen ja anonyymiin tekniseen tilastointiin. Peda.net ei koskaan käytä evästeitä markkinointiin tai kerää yksilöityjä tilastoja. Lisää tietoa evästeistä