Varhaiskasvatus

Kuortaneen kunnan varhaiskasvatuspalvelut

Kuortaneen kunnan varhaiskasvatuspalveluihin kuuluvat ryhmäperhepäivähoito ryhmiksissä ja päiväkotihoito. Lisäksi palveluihin kuuluu perusopetuslain mukainen koululaisten ohjattu aamu- ja iltapäivätoiminta, APIP. Kesäisin tarjoamme koululaisille kokopäiväistä varhaiskasvatuspalvelua omana koululaisryhmänä Alvarin koululla. Tervetuloa tutustumaan ja myös käyttämään palveluitamme !


WP_20150528_09_30_57_Pro.jpg

VEKARA

VEKARA - ryhmä

Kuortaneen varhaiskasvatuksessa toimii VEKARA eli varhaiserityiskasvatuksen viranomaistyöryhmä.

Työryhmän tehtävänä on toteuttaa ja kehittää yhteistyötä varhaiskasvatuksen, terveydenhuollon, sosiaalitoimen, koulun ja eri kuntoutustahojen kanssa lasten kehityksen ja kasvun turvaamiseksi ja tukemiseksi.

Vekara -työryhmään kuuluu työntekijöitä neuvolasta, erityispalvelut Osviitasta, sosiaalitoimesta sekä varhaiskasvatuksesta kuten varhaiskasvatuksen erityisopettaja VEO sekä lisäksi muita mahdollisesti kutsuttavia tahoja kuten esim. seurakunnan lastenohjaaja, tulevat esiopettajat, jne.

Vekara toimii myös yhteistyössä vanhempien kanssa, joten päivähoidon alkaessa kysymme lupaa puhua lapsesi kasvuun ja kehitykseen liittyvistä asioista Vekarassa tarpeen tullen. ILMOITATHAN MEILLE, jos et halua lastasi koskevista asioista keskusteltavan em. työntekijöiden kanssa.

Yhteistyöterveisin varhaiskasvatuksen väki!

Lisätietoja VEOlta puh. 040 674 8786 Sari Puttonen

Alvarin kesäajan päivähoitoryhmä koululaisille

Koulujen sulkiessa ovensa kesäajaksi, käynnistyy esikoululaisille, ekaluokkalaisille ja tokaluokkalaisille sekä erityisoppilaille (1.-6. lk) oma päivähoitoryhmä Alvarin koululla. Käytössä ovat esikoululuokkien hyvinvarustellut ja viihtyisät tilat koulun alakerrassa, jonne on oma sisäänkäynti koulurakennuksen päädyssä.
Palvelua voi saada kokopäiväisenä (n. klo: 7.00- 17.00 välillä) ja puolipäiväisenä (enint. 5 t/pv). Asiakasmaksut määräytyvät varhaiskasvatusmaksuperiaatteiden mukaisina. Palveluun kuuluvat normaalit hoitopäivään kuuluvat ateriat (aamupala-lounas-välipala).
Kesäaikana toiminta on vapaamuotoista, mukavaa yhdessäoloa, mutta osaksi myös suunniteltua ja ohjattua toimintaa ulkona tai sisällä säätila huomioiden. Koulun jumppasali on lisäksi käytössä liikuntavälineineen. Lapset ja vanhemmat voivat olla aktiivisesti mukana ideoimassa päivien sisältöä. Eriytetty koululaisten ryhmä mahdollistaa isommille lapsille räätälöidyn ja mieluisan toiminnan. Palveluun haetaan päivähoitohaku- ja tuloselvityskaavakkeilla, jotka löytyvät mm. kunnan nettisivuilta (www.kuortane.fi). Lisäksi kunnan nettisivuilla voi hakea palvelua sähköisesti. Hakuaika kesäajan palveluun on keväisin maaliskuussa.

"Kesällä koko luonto kauniina vihertää,

- On tämä eläminen lystiä-, hiirikin kihertää.

Näin sitä mennään, hyppien ja käymäjalkaa.

Tästä se iloinen kesätanssi alkaa!"


IMG_2590.jpg