3 Henkilöstö

Henkilöstöjohtaminen, osaamisen kehittäminen ja työhyvinvointi

Ennakoivalla henkilöstösuunnittelulla tarkoitus on varmistaa, että henkilöstön osaaminen, määrä, rakenne ja sijoittelu kaupunkiorganisaation tehtäviin vastaavat määriteltyä palvelutasoa, ennakoituja palvelutarve- ja toimintatapamuutoksia.

Henkilöstön sisäinen liikkuvuus ja ulkoinen rekrytointi perustuvat palvelualueiden omaan rekrytointisuunnitelmaan, jossa määritellään miten tulevat uusrekrytoinnit toteutetaan ja minkälaista markkinointia potentiaalisten hakijoiden kohdalla on tarpeen tehdä.

Sisäinen liikkuvuus on aina ensisijainen tapa täyttää avoimeksi tulevat tehtävät.

Henkilöstön ja johdon rekrytoinneissa käytetään osaamisprofiileja ja ajantasaisia tehtävänkuvia.

Pysyvät tehtävät täytetään toistaiseksi olevilla työsuhteilla. Sijaisiksi rekrytoidaan ensisijaisesti pätevää henkilökuntaa. Sijaisten ottamisessa noudatetaan periaatteita, joissa harkintaa käyttäen tulee ratkaista sijaisen tarve. Yleisesti ottaen lyhyet sijaisuudet pyritään järjestämään sisäisesti ja pidempiin noudatetaan täyttölupamenettelyn ohjetta.

Kehityskeskusteluissa käytetään KuntaHR-järjestelmää.

Koululla on henkilöstön osaamisen kehittämisen suunnitelma, jota päivitetään säännöllisesti. Täydennyskoulutuksen suunnittelussa otetaan huomioon henkilöstön osaamiskartoituksissa esille tulleet tarpeet.

Rehtori vastaa työhyvinvointiin ja työsuojeluun liittyvien toimintamallien ja ohjeiden toimeenpanosta sekä aktiivisen aikaisen puuttumisen toimintamallin toteutumisesta: Työhyvinvointi/työsuojelu

Vuosittaiset työhyvinvointisuunnitelmat (Tyohyvinvointisuunnitelma.docx​) toimitetaan sähköpostilla työsuojeluvaltuutetulle ja liitetään osaksi koulun lukuvuosisuunnitelmaa.

Lisätietoja:
perusopetuspäällikkö Sari Ihalainen 044 718 4018

Koulun toimenpiteet

Pysyvät tehtävät täytetään toistaiseksi olevilla työsuhteilla. Yli 6 kuukauden tehtäviin haetaan täyttölupaa.
Lyhyempiin sijaisuuksiin opettajia haetaan kuntarekryn kautta tai jos muuten tiedetään käytettävissä oleva sijainen. Ensisijaisesti sijaisuuksiin haetaan päteviä opettajia. Lyhyet tai äkilliset opettajien poissaolot hoidetaan koulun sisäisin järjestelyin. Alkuopetusluokille ja opetuksellisesti haastaville luokille sijainen pyritään saamaan jo yhdenkin päivän poissaololle.

Henkilöstön osaamista ylläpidetään ja kehitetään eri tavoin. Elokuun toinen veso-päivä käytetään yhteisiin koulutustilaisuuksiin. Toinen on draaman käyttö opetuksessa ja toinen liittyy ympäristökasvatukseen.
Lukuvuoden aikana tarjotaan säännöllisesti tvt- ja tutor-tukea. Annetaan henkilöstölle mahdollisuus
osallistua tarpeellisiin koulutustilaisuuksiin. Koulutushakemukset tehdään ESS:iin. Pyritään osallistumaan maksuttomiin ja paikallisiin koulutuksiin.

Rehtori perehdyttää uudet työtehtäviinsä, koulun tiloihin ja käytänteisiin.

Henkilöstön ja rehtorin välillä pidetään yllä myönteistä ja avointa keskusteluyhteyttä. Asioista keskustellaan silloin, kun ne ovat ajankohtaisia.

Rehtori ja yksi opettaja muodostavat työhyvinvointiparin, jonka tehtävänä on vastata työpaikan henkilöstön työhyvinvoinnista. He laativat koulun hyvinvointisuunnitelman, joka toimitetaan työsuojeluvaltuutetulle. Työhyvinvointipari käy tarvittavissa koulutustilaisuuksissa. Koko koulun henkilöstön yhteinen työhyvinvointitapahtuma järjestetään lukuvuoden aikana.