Kotikansainvälisyys
Kotikansainvälisyyttä hyödynnämme ympäröivän yhteisön monikielisyyteen ja –kulttuurisuuteen tutustumisessa. Tuomme koulun oppilaiden ja henkilökunnan erilaisia kieli- ja kulttuuritaustoja esille luokkatyöskentelyssä eri oppiaineiden sisällä. Erityisesti tutustumme niihin kulttuureihin, joihin oppilailla on yhteyksiä. Perheenjäsenet ja vierailijat ovat tervetulleita kouluumme. Koulumme juhlissa ja tapahtumissa huomioidaan mahdollisuuksien mukaan erilaiset kulttuurit sekä kuvataiteen ja käsityö- ja ruokakulttuurien ominaispiirteet.
Opetuksessa otamme huomioon monikielisyyden. Luokissa, joissa on eri kielitaustaisia oppilaita, pyrimme kielitietoiseen opettamiseen. Näin suomi toisena kielenä opetus niveltyy kaikkeen opetukseen tavoitteellisesti ja sisällöllisesti. Laulamme syntymäpäivälaulut kaikilla luokan osaamilla kielillä. Opimme tärkeimmät ilmaisut eri kielillä (mm. terve, kiitos, ole hyvä, anteeksi). Kielten opiskelussa otamme huomioon oppilaiden osaamat muut kielet ja vertailemme niitä. Kannustamme oppilaita jakamaan ajatuksiaan ja kokemuksiaan vieraista kulttuureista.
Murteet ovat osa suomalaista ja kansainvälistä perimää. Tuomme esille suomalaisten murteiden rikkauden mm. lukemalla äidinkielessä tekstejä (esim. sarjakuvat, runot) eri murteilla. Tutustumme mielellämme myös eri kielten murteisiin, mikäli tällainen mahdollisuus avautuu oppilaiden kautta.
Koulun toiminnassa huomioimme mahdollisuuksien mukaan seuraavia kansainvälisyyteen ja kulttuuriin liittyviä tapahtumia tai päiviä: Euroopan kielipäivä 26.9., YK:n päivä 24.10., Elokuvaviikko 3.-9.10. (kulttuurikasvatusta eri kielin median keinoin) ja Eurooppa-päivä 9.5.