Tikkalan päiväkotikoulu

Oppilaskuntavaalit 5.9.


Ahkerat 4.lk oppilaat järjestivät yhteiskuntaopin projektina upeat oppilaskuntavaalit. Kaikki oppilaat saivat äänestää omasta yhdysluokasta molemmilta luokilta yhtä ehdokasta. Jokaiselta luokalta äänestettiin kaksi jäsentä ja yksi varajäsen. Kaikki vaalien järjestäjät saivat töitä, joita he tekivät vaaleissa. Töitä olivat esimerkiksi: sisäänpäästäjä, nimien yliviivaaja, lipukkeen antaja, liikenteenohjaaja (vastuussa,ettei kopeissa ollut ruuhkaa), leimaaja ja vaaliuurnan avaaja. Lisäksi vaaleissa oli saataville pienemmille oppilaille vaaliavustaja, joka neuvoi tarvittaessa äänestäjiä. 

Vaalien tulokset julkistettiin keskiviikkona 6.9. Ja oppilaskunta saikin 12 uutta ja innokasta jösentä lukuvuodelle 2023-2024. 

Onnea uusille oppilaskunnan jäsenille!

Tässä kuvia vaaleista:

KOTIRYHMÄT ETSIVÄT YHTEISTYÖTÄ JA VAHVUUKSIA!

Kotiryhmäjaksossa tavoiteltiin turvallisuutta ja tutustumista oman ryhmän jäseniin. Etsittiin vahvuuksia ja oman ryhmän onnistumisia yhteistyössä. Harjoiteltiin yhdessä toimimista vaikkapa kirjoittamalla yhdessä näin: ”HEI”. Harjoiteltiin vuorovaikutustaitoja, omien ajatusten kertomista ja toisten kuuntelemista. Löydettiin yhteistyölle ohjeeksi mm. TOIMITAAN ASIALLISESTI JA PIDETÄÄN HAUSKAA.

Koulukuljetusetuuden hakeminen

Jyväskylän kaupungin sivuilta löytyvät kaupungin perusopetusta yhteisesti koskevat tiedot. Alla olevan linkin takaa löytyvät mm. kaupungin kuljetussääntö sekä lomake, jolla hakea kuljetusetuutta mikäli kilometriraja ei täyty ja huoltaja haluaa hakea etuutta jonkin muun perusteen nojalla. Kuljetusetuutta voi hakea samalla lomakkeella myös kyytireitin poikkeamiin, esim. kotipihasta noutamiseen terveydentilan perusteella. Koulukuljetusetuuslomakkeen voi toimittaa allekirjoitettuna joko paperisena tai skannattuna.
Mikäli 1.-2.luokkalaisen koulumatka on yli 3.5km suuntaansa, ei etuutta tarvitse hakea.

Sähköpostitse lomakkeen voi skannata: karita.rippala@jyvaskyla.fi.

Postitse lomakkeen voi lähettää: 
Korpilahden yhtenäiskoulun kanslia, Kokkotie 20, 41800 Korpilahti.

https://www.jyvaskyla.fi/opetus/perusopetus-jyvaskylassa/koulumatkat

MunSchool -koulukuljetussovellus

 

Älypuhelimeen ladattavalla MunApp –sovelluksella tai tietokoneen internet-selaimella voi  tehdä muun muassa seuraavia koulukyyditystoimenpiteitä:

 • Tarkistaa aamun hakuajan
 • Seurata milloin oppilas nousee ja poistuu kyydistä
 • Perua kuluvan ja seuraavan viikon kuljetuksia
 • Tarkistaa kuljetuksen suorittavan auton

OHJEET KOULUKULJETUSJÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖNOTTOON

Sovellusta voi käyttää tietokoneen internet selaimella osoitteesta https://munapp.kuntalogistiikka.fi ja/tai matkapuhelimella, johon voi ladata sovelluksen Android laitteille Google Playstä ja Applen laitteille App Storesta (ladattavan sovelluksen nimi on MunApp).

*********************************************************************************

Ensimmäisellä MunApp –sovelluksen käyttökerralla

 1. Lataa ja avaa sovellus älypuhelimesi Google Play tai vaihtoehtoisesti iPhonen App Storesta

tai

 1. Mene tietokoneen internet-selaimella osoitteeseen https://munapp.kuntalogistiikka.fi
  1. paina Rekisteröityminen-painiketta.
  2. Kirjoita puhelinnumerosi, jonka olet ilmoittanut koululle ja täytä huolellisesti muut tiedot
  3. Täytettyäsi tiedot, paina lopuksi Rekisteröidy-painiketta.
  4. Syötä puhelimeesi tekstiviestillä saapunut koodi Rekisteröitymiskoodi-kenttään.

Seuraavilla käyttökerroilla puhelimesi muistaa sinut eikä vaadi kirjautumista. Tietokoneen selain voi vaatia kirjautumisen sisään puhelinnumerosi ja itse määrittelemäsi salasanan avulla.

********************************************************************************

Sovelluksesta löytyy kaikkien niiden oppilaiden tiedot, joiden huoltajatiedoksi kyseinen puhelinnumero on merkitty. Rekisteröityminen onnistuu vain puhelinnumeroilla, joihin pystyy vastaanottamaan tekstiviestejä.

Suosittelemme kaikkia taksikuljetusoppilaiden huoltajia ottamaan sovelluksen käyttöön. 

Kuljetusasioissa voi toki edelleen olla yhteydessä myös koululle/Tiina Jylhä puh: 050 311 8127.

Yhteystiedot liittyen mahdollisiin kysymyksiin ja ongelmatilanteisiin koskien järjestelmää ja sen käyttöä:

ICT-asiantuntija: Pasi Pohjola, pasi.pohjola@jyvaskyla.fi Puh: 050 5119918

Kuljetussuunnittelija: Toni Tamminiemi, puh: 050 3119972

www.kuntalogistiikka.fi / https://munapp.kuntalogistiikka.fi

Puffu: Koulussa tärkeintä on vaikuttaminen

Puffu:Vaikuttaminen on tärkeintä koulussa koska jos ei saa vaikuttaa ei saa omaa ääntänsä kuuluksi. Teema toteutuu niin että kysellään lisää ihmiseltä mielipiteitä ja että yks ei vaan päätä kaikkea vaan että kaikki saa päättää. Puffun tukiryhmä toimii loistavasti ja he ovat myös erittäin itsevarma ryhmä ja he ovat kuin luotu toisilleen. Hän myös innostuu erittäin helposti tehtävistä mutta hän ei välitä muitten mielipiteistä tai siitä mitä muut tekee. Puffu on erittäin itsevarma ja tykkää ihmisistä, koska saa energiaa muista ihmisistä.

King of shcool : Koulussa on tärkeintä oppia

King of shcool: Antaa muille työrauhan ja auttaa muita. Jos ei voi oppia niin ei voi mennä eteenpäin elämässä. King of shcool panostaa siihen että kaikilla on mahollisuus oppia ja saada apua opiskelussa. King of shcool panostaa vaaleihin täysillä. Ryhmätyö onnistuu hyvin ja kaikki tekee yhdessä. King of shcool on innokas vaaleista. Ananas ei kuulu pitsaan.Heillä ei ole tavoitteita. King of shcoolin lempiaine koulussa on ympäristöoppi ja koulu on kivaa. Hänen mielestä koulu on kaikista tärkeintä koska oppiminen on kivaa ja hauskaa. Jotkut eivät tykkää King of shcoolista ja jotkut taas ajattelevat että se on paras. Kaikilla on omat mielipiteet, sanoo King of shcool.

Elviira-pupu: Koulussa tärkeintä on, että saa olla oma itsensä

Elviira-pupu: Haluaa että oma asia tulee esille eli oma itsensä. Koulu on hyvin tärkeää, koulu jakaa tietoa ja yrittää saada ihmiset ymmärtämään. Jos koulussa ei saa olla oma itsensä voi saada mielenterveysongelmia. Elviira tulee toimeen kaikkien kanssa. Elviiran lempivuodenaika on kesä. Panostaa omaan hygieniaan. Panostaa moneen asiaan. Tavoitteena on saada jokaisellehyväksyttyolo ja hyvä mieli. Tavoitteena päästä vaikuttamaan.Elviira haluaa olla ehdokas koska haluaa vaikuttaa ettei kenenkään tarvitse esittää jotain muuta. Ryhmätyö onnistuu hyvin. Elviiran mielestä jokainen ehdokas on vaikuttava. Ryhmätyö onnistuu hyvin jos jokainen tekee tarpeensa. Elviira pitää yhteiskuntaopista ja ananas kuuluu ja ei kuulu pitsaan.

Petri-apina: Koulussa tärkeintä on että saa kokeilla

Petri-apina tykkää kiipeillä. Hän pitää banaaneista. Hänen lempivärinsä on vihreä. Hän harrastaa puukiipeilyä. Hänen lempilaulunsa on Antti Tuisku- Sata salamaa. Hän huolestuu ongelmista ja haaveilee lentämisestä. Hänen lempinimiänsä ovat Aappa, apina, Petteri, Pete ja Pena. Hän ei pidä apinoista, jotka varastaa hänen banaanit. Hänen lempivuodenaikansa on kesä ja lempipäivä on lauantai. Lempipaikkansa on viidakko.

King Kong: Koulussa tärkeintä on, että on mukavaa

King Kong on tosi itsevarma apina. Hän tykkää rock-musiikista. Hän on myös käynyt todella mukavaa pikkumetsäkoulua. King Kong on todella innostunut vaaleista. King Kongin tavoite olisi, että kaikilla olisi kivaa koulussa. King Kong toivoisi että ketään ei kiusattaisi ja että oltaisiin kaikille ystävällisiä. King Kong ei välitä ryhmätyöstä. King Kongin toinen tavoite olisi saada koulusta hyvä.

Pertti-pingviini: Koulussa tärkeintä on, että on turvallista

Pertti pingviini: teemana on että kaikilla olis turvallinen olo ja hyvä olla. Oppiminen olisi helpompaa kun jokaisella on turvallinen olo ja jos puhuttaisiin myös tunteista niin kiusaaminen vähentyisi. Jos nämä tavat eivät toimisi niin Pertti yrittäisi vain ensikerralla kovempaa.Pertti kuitenkin tekee aina parhaansa, mutta jos joku menee pieleen niin Pertti miettii mikä meni pieleen ja yrittää jatkossa tehdä asiat eritavalla. Pertti on todella epävarma hänen ja ryhmänsä työskentelystään.Pertti tykkää erityisesti syömisestä, uimisesta ja kalasta.
Se on suunnilleen nyrkin kokoinen ja se on sininen.

Pehmoeläinvaalit tulossa! 🐱🐻🦊🐸🐦🐷🐹Seuraa ajankohtaisia uutisia täältä!

Meillä on tulossa oman koulun pehmo vaalit. Jokaisella pehmolla on oma edustaja ja tukiryhmä. Tukiryhmän tehtävänä on tehdä edustava mainos, miettiä miten asiat järjestyy ja miettiä toteutus.Äänestäjät ovat kolulaiset, eskarilaiset ja koulun henkilökunta. Vaalit ja äänestys tapahtuvat tikkalanpäiväkoti koululla. Ehdokkkaina ovat: Seppo koira, jonka lempi nimi on Seappo ja sillä on hyvä tyyli. Petri apina, joka tykkää banaanista hän on kiltti ja vihainen. King Kong, jonka lempi biisi on Cha Cha Cha hän on äkäinen, perhe keskeinen ja mersumies. Dino saurus, joka on ruskea, hauska ja tykkää rokista. Elviira pupu, jonka lempi väri on musta, syö pumpulia ja lempikarkki on salmiakki. Puffu lohikäärme, joka syö mustikoita, lempi väri on vihreä ja  hän tykkää  lentää. Pertti pingviini, joka on nyrkin kokoinen, tykkää uida ja syödä kaloja.
 

Mysteerimies paljastui Martti Korpilahdeksi!

Vietimme kevätretkeä kauniissa Korpilahden kylän maisemissa. Korpilahden kylämaiseman palapeliä ratkottiin satamassa, kirkossa kuunneltiin Mysteemimiehen sanoittamaa Sylvian joululaulua, kellotapulista selviteltiin tapulin rakennusvuotta, jolloin Mysteerimies syntyi, morsetuskoodilla ratkaistiin hänen ammattia. Kotiseutumuseon kaksipäinen kotka ja sankarihautausmaan kivien määrä tulivat myös tutuiksi. Ryhmien johtajien toiminta oli vaikuttavaa, ja ryhmäläiset upealla meiningillä johtajansa matkassa! Lähimatkailu ei ole hassumpaa!

Helmiralli!

Koulussa on meneillään oppilaskunnan ideoima työrauhahaaste luokissa. Joka tunnin jälkeen saa asiallisesta tuntikäyttäytymisestä helmen yhteiseen pottiin. Jos edeltä määrätty tavoite täyttyy, on seuraavalla viikolla palkintotunti mukavan yhteisen tekemisen merkeissä. Tomii!

102 lippua!

Vietimme oman kunniahetken lipunnoston ja Maammelaulun merkeissä. Laskimme kiitoksena itsenäisyydelle ja sen veteraaneille hankeen 102 omatekoista lippua. Koruttoman kaunis hetki. Sen jälkeen nautimme juhla-aterian 7 tarjoilijan huolehtiessa tarjoilusta. Hillittyä puheensorinaa, ohikiiruhtavia tarjoilijoita, suomalaista musiikkia ja yhdessäolon tunnelmaa! Me aikuiset iloitsemme valtavasti näiden hetkien seuraamisesta. Opimme yhdessä suuria asioita.

Upea hyvien tapojen ruokailupäivä!

Tarjoilijat; mustia hameita, kravatteja, rusetteja, kauluspaitoja. Saako olla juotavaa? Maistuuko ruoka? Jälkiruokana meillä on jäätelöä ja kotimaisia marjoja. Asiakaspalvelutyökokemusta ja -osaamista vain tunnin perehdytyksellä. Upea 34.luokan kattaus, vakuuttavat tarjoilijat, tunnelma kuin parhaassa ravintolassa. Asiakkaat nautiskelivat ruuasta rauhassa keskustellen. KUKAAN ei kiirehtinyt pois. Ruokailtiin melkein tunti. Ihan parasta oppimista. Jälleen rooleissa toimiminen näytti parhaat puolensa. Oppiminen voi olla hauskaa leikkiä ja samalla totta! Ja kiitos sekä iso käsi myös keittiön Jaana ja Tuula!

HYVÄ RUOKAILU: Syön ja maistelen kaikkea.

Ruokateemapäivä nro 1 koulussa. Ruokaryhmissä puhetta lempiruuista, ruokapantomiimia - miltä näyttää, kun syö hattaraa, oman ruokailun itsearviointia ja aina hauskaa sanaselityskisaa - miten selität lanttulaatikon? Päivän ylivoimainen ykkönen oli kaikissa ryhmissä Maisteluhaaste: heitä noppaa ja maista, kapriksia, oliiveja, sipulia, Kallen mätitahnaa, karpaloita... ja sokerina pohjalla sirkkoja! Hyvä päivä! Jatketaan kotipöydissä puhetta ruuasta ja uusien makujen maistelua!

Ystävyys ei katso ikää

14.2. Ystävänpäivää juhlittiin virtapiiriläisten, koululaisten ja eskareiden yhteisissä työpajoissa. Jokainen ryhmä valmisti pienen osan yhteiseen juhlaan, jossa nähtiin ystävyystarina eri ryhmien esittäminä. Maalausta, musiikkia, laulua, pantomiimia, näytelmää... isot ja pienet, nuoret ja vanhat, kaikki yhdessä vuorollaan lavalla. Naurua, iloa, liikutusta. Pieniä hetkiä ja suuria tunteita.

Kaverivastuuta on.

Täytyy todeta, että meidän koulussa elää kaverivastuu. Se tuli esille ekassa oppilaskokouksessa, jossa käsiteltiin maja-problematiikkaa ja -kaavoitusta. Usea puheenvuoro käsitteli kaverin ottamista majaan, majan koon laajentamista, että kaikki halukkaat mahtuu jne. Näin kouluvuoden alussa, kuuman kesän jälkeen olisi voinut luulla, etteivät nämä asiat ole vielä hallussa. Väärässä oltaisiin oltu. Hyvä meidän oppilaat!

Toukokuun lukuhaaste

Tänään lanseerattiin Tikkalan toukokuun lukuhaaste koko koulun oppilaiden kesken! Lue 10 minuuttia ja rastita ruutu haasteesta.
Palauta suoritettu lukuhaaste 29.5. mennessä omalle opelle. Kaikki lukuhaasteen tehneet oppilaat osallistuvat palkintojen arvontaan.
Lukemisen iloa ja intoa kaikille!

Kylien sanomat 2018

Oppilaskunnan ruokaraati kokoontui Palokan koulukeskuksessa

Kun menimme sinne, söimme ruuan ja kiertelimme koulua. Kun sovittu aika tuli, kokoonnuimme ruokalan päätyyn. Ensimmäisenä me päästiin tutustumaan uusiin kasvis- ja hyönteisproteiineihin. Seuraavaksi pääsimme arvioimaan ja parantelemaan kylän kattauksen välipala-listaa. Viimeisenä me pääsimme maistelemaan uusia ruokia ja äänestämään niistä parasta. Ensimmäisenä maisteltavana oli kasvisruuat. Niitä oli kolmea lajia. Parhainta piti äänestää. Seuraavana oli broileriruuat. Niitäkin oli kolmea lajia. Niistäkin parhainta piti äänestää. Sitten oli kaksi jälki ruokaa. Jompaa kumpaa piti äänestää.
Vilja Hakamäki

Kotisirkka ei maistunut oikein miltään!
Juttua tulee!

4 päätoimittajaa, 10 toimituspäällikköä ja 60 toimittaja-kuvaajaa. 10 toimitusta työn touhussa. Haastattelun sopimista eläinlääkärille, haastattelua kaupalla, crossipyörän piirtämistä, atomin tutkimista, tanssikyselyä - tango vai hip hop?, kakkureseptejä jajajaja.... tässä syntyy Koulussa tapahtuu-toimituksen juttua vahvalla asenteella. Yritystä ei puutu keltään. Oppiminen yhdessä on niin kivaa!

Unescon maailmanperintö on täällä.

Kaukaa haettua - Struven kolmiomittausketju, maailmanperintökohde. Lähelle tuotua - oppimista lähiympäristössä, Korpilahden Oravivuoressa. Tutkimusretkikunnat suuntaavat Struven jäljille. Jokaisella oma tieteenala, jonka avulla ammennetaan oppia lähiympäristöstä. Tavoitteena ryhmätyötaitojen kehittyminen.

Hiiri mittaa maailmaa.

Niin mekin. 5.-6.-luokkalaiset tutustuttivat nuoremmat oppilaat Struven ketjuun. Ei GPSää, ei navigaattoreita, ei satelliitteja. Mittava hanke, josta muistamme ainakin sen, että se on osa YKn maailmanperintöä, joka kertoo meille merkittävistä historian paaluista.

Oppimista tapahtuu

koko ajan. Tämän tietoiskun tekijä totesi viimeisen pisteen jälkeen: "Nyt ei uskalla olla nukkumatta." Viikkikuukit hyvinvoinnin äärellä. Tutkimuksen kohteena uni ja nukkuminen. Mielenkiinnolla analysoimme unipäiväkirjoja.

Valtuutettu Paul Abbey vierailu Tikkalassa

7.4.2017 Saapui Tikkalan koululle vieraaksi Paul Abbey. Koululaiset olivat valmistelleet kysymyksiä Paulille joita he saivat kysyä vapaasti. Paul kertoi itsestään asioita kuten, hän opiskeli Nigeriassa, hän tuli Englannin kautta Suomeen. Hän muutti 36-vuotiaana Suomeen ja opiskeli Suomea. Paul kertoi että hän on kiinnostunut asioista jotka koskee ihmisiä ja että tasa-arvo on hyvin tärkeää ja hän näkee että se on menossa väärään suuntaan. Koululaisilla oli paljon hyviä kysymyksiä. Paul kertoi myös että kukaan ei voi päättää yksin ja painotti sitä. Hän selitti myös miten päätökset toimivat ja miten ne tehdään.

Kerttu Ylitalo 4.lk.

Pohjan akan tunnustus!

Punaiset voimistelumatot toimivat näyttämönä suurelle Kalevalan sankarihahmogaalalle. Esiin marssivat työryhmien pukemat ja koulimat eeppiset hahmot aina Muikeasta Väinämöisestä veret seisauttavaan Lemminkäisen äitiin, jonka lausuma kalevalainen runo pojalleen sai koulun aikuiset tädit kyyneliin. Louhi, Pohjan akka harvahammas jakoi diplomit niille onnekkaille, jotka häntä tottelivat ja pelastuivat Tuonelan joesta. Lemminkäinen esiintyi varmasti kuin esikuvansa konsanaan, Joukahainen puolestaan kantoi ryhdikkäänä joustaan. Pohjolan tytär asteli punaisille voimistelumatoille kauniissa asussaan, Aino kertoi juontajille kauniin vaatimattomasti osaavansa soutaa ja tehdä käsitöitä. Seppä Ilmarisen selkeä vastaus kysymykseen "Mikä tai kuka on sinulle rakkainta?", oli "Sampo"! Ilmiöoppimista, toiminnallisuutta ja yhdessä tekemistä parhaimmillaan. Paketti käsitti myös oman hahmon keskeiseen tarinaan tutustumisen, hahmon vastauksien keksimisen juontajien kysymyksiin, ripauksen prosessidraaman alkeita, uutisen kirjoittamisen tarinasta sekä uutiskuvan kuvaamisen. Eikä siinä vielä kaikki... päivään kului myös kummikaveriparein toteutettu Kalevalapelitoiminta, jonka palkintorahoilla eli $ampo-kolikoilla sai vierailla Harvahampaan kahvilassa tai kivoissa toiminnoissa. Tärkein anti: onnistuimme ja innostuimme yhdessä! Yhteinen ilo on isompaa kuin oma. 1+1= enemmän kuin 2!

Suomi on paras maa oppia!

Kotiryhmät kattoivat ja koristelivat kukin oman pöytänsä. Käpyjä, tuohta, kuusenoksia. Niin Suomea. Ja ruisleipää. "Suomi on hyvä maa asua, koska saa ruokaa, ei oo sotia, saa sanoa oman mielipiteen ja on oma kieli. Suomessa on paljon metsiä, Suomi on reilu maa, eläimillä on tilaa. Suomi ei aloita sotia. Suomi on yksi merkittävimmistä paperintuottajista, saa nähdä kuinka kauan. Suomi on melkein maailman ainoa maa, jossa on puhtaita järviä. Itsenäisyys tarkoittaa vapautta ja sitä, että saa nostaa Suomen lipun salkoon." Näillä sanoilla kirjoitettiin Suomesta tänään, päivää ennen 99. syntymäpäivää.

Oppimisen juhlaa! Syksyn valoisin ilta to 1.12.!

Oppimisen juhlaa kaikille, kiinnostavia työpajoja, vetäjinä aikuisia ja lapsia! Pajat alkavat klo 17.30. Sairaala Afrikkaan, satuhierontaa, niskat kuntoon, sähköä ja sähköautoja, hankala viesti rakentavasti, juoksukoulu, kitaransoittoa, hätäensiapua, penaalin tekoa, karkkien valmistusta, futista, leikkejä, voimistelua... Pikku yrittäjien yrityksistä makoisat tuotteet, pizzoja, täytettyjä leipiä, kanfinsseja, piirakoita ja pullia, kahvia ja mehua, tule ja nauti pikkurahalla! Ole mukana tekemässä mukavaa yhdessäolon iltaa!

Adios amigos! Maailma tuli kylään kerralla!

Lasten oikeuksien päivää saatiin viettää leikkien ja pelien merkeissä! Flamencoa Espanjasta, origameja Japanista, Gong-gi-peliä Koreasta, vaahterasiirappia Kanadasta ja paljon, paljon muuta. Aitoja arjen kohtaamisia ja ystävyyden hetkiä, vieraina OKLn vaihto-opiskelijat, Kanada, Japani, Korea, Saksa, Itävalta, Meksiko, Espanja, Alankomaat... Hieno kokemus kaikille!

Paula Puolukan puolukkaretki Suorannan tiellä!

Kävimme puolukkaretkellä Paula Puolukan tontilla. Siellä oli paljon hirvikärpäsiä mutta selvisimme niistä. Saimme paljon puolukkaa mutta emme niin paljon kuin viime vuonna. Edessä on "suuri puolukansiivousurakka". Keräsimme kotiryhmittäin. Olimme puolukassa kaksi ja puoli tuntia, mutta onneksi mukana oli eväitä. Suurin osa joukosta oli innolla mukana! Iloa piisasi vaikka muille jakaa! Oli kiva katsella oppilaita jotka ryhmässä keräsivät suuria määriä puolukoita. Jotkut keräsivät jopa yli 15 litraa! Tekijät: Lahja ja Maaria :)

Tikkala Goes Olympic Games!

Tikkalassa on meneillään mahtavat olumpiakisat!Siellä kaikki pitivät hauskaa ja kannustus huutoja oli ilo kuunnella! : ) koko koulu oli mukana ja oli jopa omat liput joka joukkuella.Kannustukset suorastaan hurmasivat! Lajeja oli monenlaisia yms,Limbo,pallonheittojuoksu,ohjelmoitia,reppuselkä taistelu, sun muita kivoja lajeja,kaikilla oli hauskaa.Harjoiteltiin todalla paljon ja vain kahta päivää varten! = ) on ilo katsella miten hyvin ryhmä työ toimi ja kaikki osallistuivat ja iloa piisasi vaikka muille jakaa! Oli hiukan vaikeitakin lajeja, joista kuitenkin selvittiin! iloisin mielin lähdettiin kotiin. Valmistauduimme näitäkisoja varten näin:Välitunteja sai käyttää harjoittelua varten hyväkseen ja jokaisessa ryhmässä keksittiin maa. Myös koulutyöt ovat edistyneet olumpialaisista huolimatta eteenpäin koko ajan.Onneksi välitunneistakin jäi aikaa leikkimiseen ja pelailemiseen sun muuhun.Hauskaa ainakin oli ja olumpia kisojamme oppilaat muistavat varmaan isompinakin kun on niin hauskaa!
kirjoittivat: Maria ja Lahja : )

Kutsu ihmisoikeuspäivän viettoon

Menestystä sähkökisassa!

Tekijä: Tiina Jylhä

Tikkalan kyläkoulun toteuttama video ”Sähkö erikois uutiset” ja kirjaseksi koottu ”Sähkökatkon neuvot ja seuraukset” nappasivat toisen ja kolmannen sijan Sähköturvallisuuden Edistämiskeskus STEK ry:n Sähkökisassa. Sijoitus tarkoittaa 500 ja 200 euron rahapalkintoa luokan yhteiseen käyttöön.STEKin Sähkökisassa oli tehtävänä arvioida sähkön merkitystä yhteiskunnan toimivuudelle. Jyväskylän ympäristön kahden päivän sähkökatkokset loppuvuodesta 2015 toivat Tikkalan koulun kilpailutöihin uskottavaa omakohtaisuutta. Hyvät sijoitukset irtosivatkin tälle luokalle ensi yrittämällä.

Koulun yhdistetty 5. ja 6. – luokka oli opettajansa Tiina Jylhän johdolla tutustunut sähköön ilmiönä perusteellisesti ennen kilpailutöiden ideointia. Jylhän mukaan koululla on toteutettu hyvin kokemuksin kokonaisvaltaista, ilmiöiden tutkimiseen pohjautuvaa oppimista. Video koettiin kiinnostavana formaattina, ja luokka osasi raadin perustelujen mukaan hyvin sitä hyödyntää. Hyvä kokonaisuus ja huumorin hyödyntäminen tehokeinona puhutteli kilpailun raatia. Myös kirjaseksi koottu kollaasi sisälsi raadin mukaan paljon asiaa laajasti eri näkökulmista käsiteltynä.

Kisa tukee hyvin uutta opetussuunnitelmaa - Sähkökisan periaatteena on, että koululaiset perehtyvät ensin aiheeseen taustamateriaalin avulla ja ideoivat sen perusteella kisaan osallistuvan kilpailutyön. Vaikka tämä toteutustapa on ollut käytössä jo pitkään, on se uuden opetussuunnitelman myötä taas ajankohtainen ja tukee hyvin ilmiöpohjaista oppimista. Kilpailutyön työstäminen onnistuu helposti usean eri aineen oppitunnilla, mikä tekee siitä myös opettajan kannalta helposti toteutettavan, STEKin toimitusjohtaja Timo Kekkonen sanoo.

Palkitut 5.-6 luokkien sarjassa

 1. ”Myrsky2” (video) Nilonkankaan koulu 5A, Kuusamo
 2. ”Sähkö erikois uutiset” (video) Tikkalan koulun 5.-6. luokka (yhdysluokka), Tikkala
 3. ”Sähkökatkon neuvot ja seuraukset” (kollaasi) Tikkalan koulun 5.-6. luokka (yhdysluokka), Tikkala

­­­­Sähköturvallisuuden edistämiskeskus STEK ry on puolueeton ja yleishyödyllinen yhdistys, joka edistää sähkön turvallista ja luotettavaa käyttöä, sähköisiä energiatehokkuusratkaisuja sekä älykästä sähkön käyttöä keräämällä, tuottamalla ja jakamalla tietoa. STEKin Sähkökisaa on järjestetty jo reilun kymmenen vuoden ajan. Jokaisessa kilpailusarjassa jaetaan 1000, 500 ja 200 euron rahapalkinnot luokan yhteiseen käyttöön. www.stek.fi

Ilmianna itsesi tai osaaja täällä!

Tekijä: Tiina Jylhä

ILMIANNA OSAAJA osoitteeseen: maija.sillanpaa@jkl.fi
tai ILMIANNA OSAAJA TÄLLÄ SIVULLA:
- KLIKKAA sivun oikeasta yläreunasta SISÄÄNKIRJAUTUMINEN ja REKISTERÖIDY käyttäjäksi. Tee ilmianto kommenttina tämän sivun alalaidassa.

POP UP-tapahtuma
Tikkalan koululla tiistaina 17.11 kello 17.00-20.00

Letitystä, karjalanpiirakoita, suunnistusta tai vaikkapa ajattelua tai runon kirjoittamista.
Me kaikki osaamme jotain, mitä joku toinen haluaisi oppia. Kuka tahansa voi opettaa. Siinä kaikki yksinkertaisuudessaan. Opettajaksi ryhtymiseen riittää oma kiinnostus aiheeseen sekä halu jakaa oppimiskokemuksia. Opettajalta ei vaadita suinkaan muodollista asiantuntijuutta; jokainen on kokemusasiantuntija monessa hyvän elämän taidossa. Lisäksi saat meiltä apua ja tukea oppituntisi järjestämiseen. Opettamalla opit itsekin parhaiten – monesti opettaja saattaa olla se, joka oppii eniten!
Jos tiedät osaajan, jonka oppitunnille sinä (ja varmasti moni muukin) haluaisi päästä, vinkkaa hänelle! Tai jos mielessäsi on aihe, josta kaipaisit oppituntia, kerro toiveesi meille.

17.11. järjestämme yhdessä Humakin yhteisöpedagogiopiskelijoiden ja kyläläisten kanssa toisilta oppimisen koulupäivän, joka toteutetaan illalla. Mukaan haastamme ja kutsumme kotiväen, kyläläiset, mummot ja kummit, vaarit ja naapurit. Samana iltana on koululla myös Varaslähtö Jouluun; jouluista kahvilatunnelmaa ja pientä joulumyyntiä oppilaiden toteuttamana. Erilaisen koulupäivän tarkoitus on ilo oppimisesta tai opettamisesta yhdessä ja sitä kautta uuden oppimiskulttuurin luomisesta. Samalla haluamme luoda lisää sekä vahvistaa jo olemassa olevaa yhteisöllisyyttä ja osallisuutta. Myös yrittäjyys ja yhteisen päämäärän mukaan toimiminen on yksi tavoitteista; oppilaat saavat itse olla keskeisessä roolissa tienaamassa varoja koulun toimintaan

POP UP-tapahtuma pitää sisällään erilaisia työpajoja, joissa jokaisella on mahdollisuus tulla opettamaan osaamaansa taitoa. Voit ilmiantaa itsesi tai tuttusi taidot ja opettaa niitä myös muille. Voit myös opettaa yhdessä vaikkapa lapsesi tai kaverisi kanssa jotain taitoa. Jokainen meistä voi opettaa ja jokainen voi tulla oppimaan! Yhden työpajan kesto on noin 30-45 minuuttia. Tapahtuman tavoitteena on lisätä Tikkalan koulun ja lähiympäristön aktiivisten toimijoiden yhteistyötä.

POP UP-tapahtuma järjestetään osana Kylät ja koulut-hanketta, jonka tavoitteena on kehittää paikallisten kylätoimijoiden ja koulujen välistä yhteistyötä maaseutualueilla opetuksen ja kasvatuksen kehittämiseksi sekä paikallisen osallisuuden ja lähidemokratian edistämiseksi. Kylät ja koulut-hanke on työ- ja elinkeinoministeriön rahoittama Humanistisen ammattikorkeakoulun ja Suomen Kylätoiminta ry:n yhteistyöhanke.

Tikkalan koulun kalenteri

Uuden tapahtuman luominen

Sulje

Olet luomassa tapahtumaa menneisyyteen.

Täytä vaaditut kentät.

Varoitus

Menetät kaikki syöttämäsi tiedot, jos suljet ikkunan

Viikko 5

29 January 2024 Thursday
30 January 2024 Thursday
31 January 2024 Thursday
1 February 2024 Thursday
2 February 2024 Thursday
3 February 2024 Thursday
4 February 2024 Thursday

Viikko 6

5 February 2024 Thursday
6 February 2024 Thursday
7 February 2024 Thursday
8 February 2024 Thursday
9 February 2024 Thursday
10 February 2024 Thursday
11 February 2024 Thursday

Viikko 7

12 February 2024 Thursday
13 February 2024 Thursday
14 February 2024 Thursday
15 February 2024 Thursday
16 February 2024 Thursday
17 February 2024 Thursday
18 February 2024 Thursday

Viikko 8

19 February 2024 Thursday
20 February 2024 Thursday
21 February 2024 Thursday
22 February 2024 Thursday
23 February 2024 Thursday
24 February 2024 Thursday
25 February 2024 Thursday

Viikko 9

26 February 2024 Thursday
27 February 2024 Thursday
28 February 2024 Thursday
29 February 2024 Thursday
1 March 2024 Thursday
2 March 2024 Thursday
3 March 2024 Thursday
Ilmoittautuminen avoinna
Ilmoittautuminen alkaa myöhemmin
Ilmoittautuminen tehty
Ilmoittautuminen ei ole avoinna

Peda.net käyttää vain välttämättömiä evästeitä istunnon ylläpitämiseen ja anonyymiin tekniseen tilastointiin. Peda.net ei koskaan käytä evästeitä markkinointiin tai kerää yksilöityjä tilastoja. Lisää tietoa evästeistä