Tikkalan päiväkotikoulu

Kutsu ihmisoikeuspäivän viettoon

Menestystä sähkökisassa!

Tikkalan kyläkoulun toteuttama video ”Sähkö erikois uutiset” ja kirjaseksi koottu ”Sähkökatkon neuvot ja seuraukset” nappasivat toisen ja kolmannen sijan Sähköturvallisuuden Edistämiskeskus STEK ry:n Sähkökisassa. Sijoitus tarkoittaa 500 ja 200 euron rahapalkintoa luokan yhteiseen käyttöön.STEKin Sähkökisassa oli tehtävänä arvioida sähkön merkitystä yhteiskunnan toimivuudelle. Jyväskylän ympäristön kahden päivän sähkökatkokset loppuvuodesta 2015 toivat Tikkalan koulun kilpailutöihin uskottavaa omakohtaisuutta. Hyvät sijoitukset irtosivatkin tälle luokalle ensi yrittämällä.

Koulun yhdistetty 5. ja 6. – luokka oli opettajansa Tiina Jylhän johdolla tutustunut sähköön ilmiönä perusteellisesti ennen kilpailutöiden ideointia. Jylhän mukaan koululla on toteutettu hyvin kokemuksin kokonaisvaltaista, ilmiöiden tutkimiseen pohjautuvaa oppimista. Video koettiin kiinnostavana formaattina, ja luokka osasi raadin perustelujen mukaan hyvin sitä hyödyntää. Hyvä kokonaisuus ja huumorin hyödyntäminen tehokeinona puhutteli kilpailun raatia. Myös kirjaseksi koottu kollaasi sisälsi raadin mukaan paljon asiaa laajasti eri näkökulmista käsiteltynä.

Kisa tukee hyvin uutta opetussuunnitelmaa - Sähkökisan periaatteena on, että koululaiset perehtyvät ensin aiheeseen taustamateriaalin avulla ja ideoivat sen perusteella kisaan osallistuvan kilpailutyön. Vaikka tämä toteutustapa on ollut käytössä jo pitkään, on se uuden opetussuunnitelman myötä taas ajankohtainen ja tukee hyvin ilmiöpohjaista oppimista. Kilpailutyön työstäminen onnistuu helposti usean eri aineen oppitunnilla, mikä tekee siitä myös opettajan kannalta helposti toteutettavan, STEKin toimitusjohtaja Timo Kekkonen sanoo.

Palkitut 5.-6 luokkien sarjassa

  1. ”Myrsky2” (video) Nilonkankaan koulu 5A, Kuusamo
  2. ”Sähkö erikois uutiset” (video) Tikkalan koulun 5.-6. luokka (yhdysluokka), Tikkala
  3. ”Sähkökatkon neuvot ja seuraukset” (kollaasi) Tikkalan koulun 5.-6. luokka (yhdysluokka), Tikkala

­­­­Sähköturvallisuuden edistämiskeskus STEK ry on puolueeton ja yleishyödyllinen yhdistys, joka edistää sähkön turvallista ja luotettavaa käyttöä, sähköisiä energiatehokkuusratkaisuja sekä älykästä sähkön käyttöä keräämällä, tuottamalla ja jakamalla tietoa. STEKin Sähkökisaa on järjestetty jo reilun kymmenen vuoden ajan. Jokaisessa kilpailusarjassa jaetaan 1000, 500 ja 200 euron rahapalkinnot luokan yhteiseen käyttöön. www.stek.fi

Kommentit

Kirjaudu sisään lisätäksesi tähän kommentti