Tiistai 30.10
Course Cyprus 2018 - Programme
Day 3 - Tuesday
09:00 - 10:00 The iPad 1:1 Model of The Heritage Private School in Limassol Cyprus
10:05 - 10:30 TeachMeet in the staff room
10:30 - 12:30 Visit of different iPad classes
12:30 - 13:30 Lunch
13:30 - 15:00 Various tools for teaching and learning from a US school perspective
15:15 - 16:30 Creating our own 3D-Objects (Design and Print out)
19:00 Common Dinner in Limassol
Aamulla kouluttajamme Christos kertoi taustoja, kuinka iPad 1:1- ohjelma oli saanut heidän koulullaan alkunsa ja mihin kaikkeen iPadeja voi koulumaailmassa hyödyntää.
Alla olevasta linkistä pääset tutustumaan koulun kotisivuille.
https://heritageschool.ac.cy/about-us/
Tämän jälkeen lähdimme tutustumaan luokkiin, jossa iPadit olivat käytössä. Koulu on ns. paperiton koulu, jossa suurin osa materiaalista on verkossa. Opettajat ja oppilaat käyttävät sovellusta nimeltä Seesaw, johon oppilaat latasivat omia videoitaan ja tuotoksiaan. Opettaja pystyy arvioimaan ja antamaan palautetta välittömästi oppilaille sovelluksen avulla. Myös oppilaat pystyvät keskustelemaan toistensa kanssa. Sovellus muistuttaa hieman ajatukseltaan Peda.nettiä tai Office 365: Teams-ohjelmaa.
Luokissa käytetään myös Onenotea muistiipanojen tekemiseen. Äidinkielentunnilla, jossa oppilaat tutkivat runoja, oppilaat käyttivät Wordhippo-sovellusta, josta löytyy sanojen merkityksiä, riimejä ja muuta hyödyllistä tietoja sanoista.
Matematiikan tunnilla oppilaat pohtivat funktioiden ratkaisutapoja. He heijastivat omat ratkaisunsa Apple TV:llä taululle vuorotellen. Osalla oli myös kynä, jota he käyttivät iPadin ruudulla laskujen laskemiseen. Lisäksi he käyttivät Onenotea, jonne he kirjoittivat ja nauhoittivat tutoriaaleja jakolaskun ratkaisuun. Opettaja oli eriyttänyt tehtäviä kolmelle tasolle, joista oppilaat saattoivat valita itselleen sopivimmat tehtävät. Oppilaat olivat innostuneen oloisia ja työskentelivät aktiivisesti tunneilla.
Lopuksi vierailimme musiikkiluokassa. Musiikinopettaja oli tehnyt itse omat oppikirjansa Bookry-ohjelmalla sekä iBookilla. Kirjat ovat sovelluksen muodossa ja ne ovat interaktiivisia eli oppilas voi tehdä tehtäviä kirjaan ja kuunnella esimerkiksi musiikkinäytteitä. iBookissa on myös valmiita ilmaisia kirjoja, joita voi hyödyntää opetuksessa.
Vierailun jälkeen Christina-opettaja USAsta esitteli meille Explain everything-sovelluksen, jolla voi tehdä nopeasti pieniä esitelmiä ja tutoriaaleja. Tämä ohjelma on maksullinen, mutta löysimme sitä vastaavan Docer-sovelluksen, joka on ilmainen.
Iltapäivällä Christina esitteli myös 3D-printtausta ja iloksemme huomasimme, että koulussamme olimme jo saaneet paljon aikaan 3D-printtauksen saralla lyhyessä ajassa. He käyttivät samaa Tinkercad-ohjelmaa kuin mekin, joten saimme hyviä ideoita, mitä suunnitella ohjelmalla.