Musiikin opetuksen tavoitteet, sisällöt ja arviointi vuosiluokalla 5

Musiikin tavoitteet vuosiluokalla 5

Tavoitteet:

Tavoitteena on rohkaista oppilasta osallistumaan yhteismusisointiin ja rakentamaan myönteistä yhteishenkeä yhteisössään. Oppilasta ohjataan luontevaan äänenkäyttöön ja laulamiseen sekä kehittämään keho-, rytmi-, melodia- ja sointusoittimien soittotaitoaan musisoivan ryhmän jäsenenä. Rohkaistaan oppilasta improvisoimaan sekä suunnittelemaan ja toteuttamaan pienimuotoisia sävellyksiä/äänimaisemia ja sovituksia eri keinoin. Tuotokset taltioidaan ja niitä voidaan myös muokata. Ohjataan oppilasta ymmärtämään musiikkikäsitteitä ja musiikin merkintätapojen periaatteita musisoinnin yhteydessä.

Musiikin sisällöt vuosiluokalla 5

Sisällöt:

Laajennetaan rytmien tuntemista, otetaan mukaan synkooppi ja triolit. Jatketaan edelleen terveen äänenkäytön painottamista. Soittimista mukaan otetaan joku sointusoitin esim. ukulele tai kitara. Syvennetään valitun melodiasoittimen osaamista. Tutustutaan ja kokeillaan moniäänisyyttä laulaen ja soittaen. Tutustutaan bändisoittimiin: rummut ja basso. Orkesterisoittimiin ja soitinryhmiin tutustuminen.

Musiikin arviointi vuosiluokalla 5

Arvioinnista:

Musiikin opetuksessa oppilaat tarvitsevat ohjaavaa ja rohkaisevaa palautetta erityisesti yhteistoiminnan ja musiikillisten taitojen harjoittelemisessa. Palaute ohjaa jokaista oppilasta hahmottamaan musiikkia ja musiikkikäsitteitä sekä kehittämään toimintaansa ryhmän jäsenenä suhteessa soivaan musiikilliseen kokonaisuuteen.

Arviointi perustuu monipuoliseen musiikilliseen näyttöön koulussa.