Arkielämän aakkoset

Arkielämän aakkoset

HOIDON ALOITTAMINEN:

Lapsenne saattaa kokea hoidon aloittamisen suurena muutoksena. Yhdessä voimme auttaa häntä sopeutumaan muutokseen niin että tulette hyvissä ajoin yhdessä tutustumaan toimintaamme. Samalla annamme täytettäväksenne ensitietokaavakkeemme, jossa kartoitamme lapsenne ja teidän yksilöllisiä tarpeita ja toiveita sekä esim. hoitoajat.


VAATTEET:

Varavaatteita ei ole lokerossa koskaan liikaa. Vahinko voi tulla parikin kertaa samana päivänä. Ulkoilu on tärkeä osa päiväohjelmaamme sekä aamuisin että iltapäivisin. Säänmukainen vaatetus ja kuravaatteet sekä saappaat mahdollistavat lapsenne mukavan ulkoilun.

Vaatteiden nimikointi on tärkeää, jotta vaatteiden oikea omistaja löytyy. Omien lokeroiden lisäksi meillä säilytetään vaatteita yhteisessä kuivaustilassa sekä kenkiä yhteisessä hyllykössä.

Vaippaikäiselle tulee vaipat tuoda kotoa.


RUOKAILU:

Lounaan ja välipalan jälkeen putsaamme hampaat ksylitoli-pastilleilla, joiden hankinnasta vastaa varhaiskasvatuksen vanhempainyhdistys. Ennen aamupalaa ja iltapalan jälkeenhän hampaat tulee harjattua kotona. On tärkeää muistaa, etteivät pastillit korvaa aamuin-illoin tapahtuvaa hampaiden harjausta. =)

Ruokailun yhteydessä harjoittelemme iän edellyttämällä tavalla niin pöytätapoja, omatoimisuutta, maistamista (vaikka ei olisikaan lempparia), kuin ruokarauhan antamista itselle sekä kanssaruokailijoille.

Ilmoitathan välittömästi lapsesi mahdollisista erityisruokavalioista. Aluekeittiömme Sairaalan tiloissa valmistaa ruoan lääkärin-/terveydenhoitajan todistuksen mukaan.


LEPO:

Lounaan jälkeen annamme lapselle mahdollisuuden päivälepoon. Lepohetkeen kuuluu päiväsatu, laulua ja silittelyä. Lapsi voi halutessaan tuoda kotoa pehmolelun unikaveriksi.

Käytössämme on kaksi makuuhuonetta; toisessa ovat pienemmät lapset, joista kaikki nukkuvat silittelyn tai laulun myötä. Toisessa taas ovat isommat lapset kuuntelemassa satua ja osa heistä nukahtaa sadun aikana. Kaikkien ei tarvitse nukkua, mikäli uni ei tule.


KOTIINLÄHTÖ:

Lapsen hoitopäivä päättyy, kun jompi kumpi vanhemmista tai joku muu ennaltatiedetty täysi-ikäinen hakija tulee häntä hakemaan. Mahdolliset hakijat esim. mummut ja papat on hyvä kirjata lapsen VASUun.

Vastuu lapsesta siirtyy hakijalle, kun he yhdessä poistuvat piha-alueemme portista. Ilmoittakaa aina muutoksista tulo- ja/tai hakuajoissa sekä jos joku muu tuo/hakee lasta.

Vaikka lapsen varahakijat olisikin siis kirjattu johonkin, muistakaa AINA kertoa meillekin, mikäli lapsenne hakee joku muu kuin huoltaja. :)