Kerhotoiminta

Tervetuloa kerhoon!

Jos kiinnostut kerhosta, ilmoittaudu kerhon vetäjälle wilma-viestillä!

Koulussa toimii tämän syyslukukauden 2019 ajan seuraavat kerhot, joiden toiminta jatkuu kevätlukuaudella 2020 mahdollisuuksien mukaan:

Koulunmäen yhtenäiskoulu: 

  • Luontokerho  - 5. luokkalaisille. Kerho kokoontuu kolme kertaa lukukaudessa tehden viiden tunnin retken lähiympäristöön (syksyn aikana 2 opettajaa x 5h x 3 kertaa = 30 h ja kevään aikana 2 opettajaa x 5h x 3 kertaa= 30h) Retkipäivät vaihtelevat. Kerhossa opetellaan erätaitoja ja luonnossa liikkumista. Kerhoa pitää Ulla Ristinen ja Johanna Aitto-oja. Kerho on toiminut koulussamme reilusti yli 10 vuotta.

  • Yleisliikuntakerhot 1.-2.luokkien oppilaille:

Ke klo 13.15-14.15

Ke klo 14.15-15.15

 

Yleisliikuntakerhot 2.-3.luokkien oppilaille:

Pe 13-14 (Teken sali)

 

Kertoja tulisi ennen joulua 15 x 3h, kerhot jatkuvat kevätlukukaudella 2020.

 

Kerhot järjestää Huiman Juniorijalkapallojaosto

 

  • Lasten LIIKKIS-liikuntakerhot-6-luokkalaisille

Ke klo 13-14

Ke klo 14-15

 

Kertoja tulee ennen joulua 14 x 2h, kerhot jatkuvat kevätlukukaudella 2020.

 

Kerhot järjestää Äänekosken Urheilijat

 

  • Heppakerho

Heppakerhossa tutustutaan hevosiin liittyviin asioihin kuten hevosten hoitoon, rotuihin sekä käyttötarkoituksiin. Lisäksi ratsastamme keppihevosilla harjoitellen koulu-, este- sekä maastoratsastusta. Kouluratsastuskerroilla harjoittelemme ratsastusradan teitä. Estekerroilla rakennamme itse esteitä joko maastoon tai hiekkakentälle ja harjoittelemme näin erilaisten esteiden nimiä sekä esteratsastuksen perusperiaatteita. Viimeisellä kerralla pidämme pienet kilpailut. Kerhossa otetaan huomioon myös osallistujien toiveita sekä kiinnostuksen kohteita, joita kartoitamme ensimmäisillä kerhokerroilla.

Kerhon pitäjinä toimivat Johanna Pietiäinen ja Piia Hautanen

Kesto 10h kevätlukukaudella 2020 (2x10h=20h)

 

  • Aihe: Arjen taitojen kerho

Kuvaus: Kerhossa harjoitellaan arkielämän taitoja, välipalojen valmistamista, itsestä huolehtimisen taitoja sekä kädentaitoja

 

Ohjaajat: Hanna Pölkki ja Sari Terävä

Kenelle: pienryhmien oppilaille

Tuntimäärä: 2x20 h syyslukukausi ja 2x20 h kevätlukukausi (=40 tuntia per ohjaaja)

 

  • Rumpukerho

Syyslukukaudella 15h, kevätlukukaudella 18h

Kerhoa pitää Petri Ylönen

 

 

  • Kielten kerho

Kielten kerhon tarkoituksena on ylläpitää ja lisätä kiinnostusta kielten oppimiseen ja innostaa tutustumaan vieraisiin kieliin ja kulttuureihin. 2.3.-luokkalaiset voivat oppia englannin alkeita ja harjoitella niitä lisää ja 4.-6. luokkalaiset voivat harjoitella ja syventää englannin kielen taitoaan. Molemmissa kerhoissa voi myös tutustua muiden kielten alkeisiin (mm. ranska, italia, espanja, ruotsi). Pienemmille on tarjolla kielisuihkuja eri kielistä ja isommille kielen alkeita arkipäivän tilanteissa. Kerhossa opitaan kieltä ja kasvatetaan ilmaisurohkeutta yhdessä toiminnan kautta (esim.puheharjoitukset, leikit, pelit) ja valitaan aiheita kerholaisten kiinnostuksen mukaan. Isommillla on myös mahdollisuus käyttää koulukirjaston englanninkielisiä kirjoja kielitaidon kasvattamiseen (esim.kirjailijaan, kirjasarjaan tai kirjallisuuden lajiin tutustuminen).

Kerhoa pitää Heli Sipponen

Kesto: Syyskukausi 8 h, kevätlukukausi 15h

 

  • Teatterikerho

10.10-19.12.2019

Torstaisin klo 15.15-16.45 

Painotalolla Mikko-salissa

(Kalevankatu 2)

 

Kerho sopii kaikille teatterista tai esiintymisestä kiinnostuneille –tai sitä jännittäville. Kerhossa tutustutaan teatteriin ja draamaan mukavalla tavalla pelien, harjoitteiden ja esitysten avulla. Kerhossa on hyväksyvä ja kannustava ilmapiiri, jossa mokaamista vain juhlitaan! 

 

Ohjaajana toimii teatteri-ilmaisun ohjaaja Pilvi Honka, joka on työskennellyt lukuisia vuosia lasten- ja nuortenteatterin äärellä. Kerho kestää syyslukukauden loppuun. Ilmoittautumiset otetaan vastaan ensimmäisellä kerhokerralla.