Verkkolehti SYTYKE

ILMOITUSTAULU

10 kirjoitusvinkkiä, joiden avulla hankit ystäviä, menestystä ja vaikutusvaltaa

Priljeerauksella on momenttum – 10 kirjoitusvinkkiä, joiden avulla hankit ystäviä, menestystä ja vaikutusvaltaa

HS:n toimittaja Heikki Aittokoski paljastaa asiakirjoittamisen salat.

Ulkomaat 18.11.2016 14:59
Heikki Aittokoski Helsingin Sanomat
Kirjoittaja on HS:n ulkomaantoimittaja.
Ronen Zvulun / Reuters

1 Muista, että sananvapaus on tärkeä. Väkevimmin osoitat sananvapautemme laveuden hyökkäämällä internetissä alatyylisesti sellaisia ihmisiä vastaan, jotka ovat eri mieltä kanssasi eli väärässä.

2 Kirjoittaessa voit hyvin varastaa toisten lauseita tai jopa kokonaisia tekstikokonaisuuksia. Lähteyttämisen kanssa ei ole niin tarkkaa, koska plagioinnista ei juuri koskaan jää kiinni. Niille taitamattomille reppanoille, jotka silti jäävät, toteaisin omin sanoin: ”Yksin oot sinä, ihminen, kaiken keskellä yksin.”

3 Sano asiasi suoraan. Onko mitään ärsyttävämpää kuin turhanaikaiset retoriset kysymykset?

4 Hyperbola on elämää suurempi tyylikeino, jota viljelemällä koko lukeva yleisö lankeaa ikuisiksi ajoiksi polvilleen eteesi! Superlatiivit ovat ihan parhaita!! Ja muista, ettei viestiä voi kyllin tehostaa huutomerkein!!!

5 Käytä reipashenkisesti uudehkoja, muodissa olevia ilmaisutapoja. Niistä ei ikinä synny koomista vaikutelmaa. Koska trendien aallonharja.

6 Muista pönkittää tekstiäsi hienoilla vierasperäisillä ilmauksilla. Näin auktoriteettisi kasvaa. Priljeerauksella on nyt momenttum.

7 Jos olet löytänyt rakenteen tai tehokeinon, joka on mielestäsi ikään kuin ”ässä”, niin pidä siitä uskollisesti kiinni... Kielenkäytön ”ammattilaisten” väitteillä siitä, että maneerit ikään kuin ”pistävät silmään”, kannattaa ”heittää vesilintua”...

8 Valittuasi kerronnan aikamuodon ole sen kanssa johdonmukainen, koska epämääräinen tempoiluhan ärsytti lukijaa.

9 FYI kun ryydität tekstiäsi internet-aikakauden lyhentein, niin BTW lisäät IMHO uskottavuuttasi, ja etenkin nuoremmat lukijat tietävät että ”tuo kirjoittajapa on ajan hermolla 4eva”.

10 Ironia on siitä hulvaton tyylikeino, ettei sitä ikinä ymmärretä väärin.

Kommentit

Kirjaudu sisään lisätäksesi tähän kommentti