MU01 Intro - Kaikki soimaan (Musiikki ja minä)

Tervetuloa musiikintunneille!

Opintojaksossa pohditaan omaa suhdetta musiikkiin ja kehitetään musiikillista identiteettiä soittajana, kuuntelijana ja musiikin tekijänä. Yhteismusisoinnin kautta harjoitellaan yhteistoiminnallisia ja vuorovaikutuksellisia taitoja. Kuuntelun ja musisoinnin avulla kehitetään musiikin tietoja ja taitoja käytännönläheisesti.
Laitetaan kaikki soimaan!

Opintojakson arviointi
Musiikin arviointi on jatkuvaa ja monipuolista. Tuntityöskentely ryhmässä ja oppitunneilla annetut näytöt ovat merkittävä osa arviointia, mutta erilaisten kuuntelu-, analyysi- ja pohdintatehtävien avulla opiskelija voi osoittaa oppimistaan muillakin musiikin osa-alueilla. Laaja-alaisen osaamisen arviointi painottuu työskentelyn jatkuvaan arviointiin. Itsearviointi kuuluu olennaisena osana musiikillisten taitojen lähtötason arviointiin, ja sitä hyödynnetään esimerkiksi soittotehtävien eriyttämisessä.

Arvioinnissa otetaan huomioon opiskelijan lähtötaso sekä se, että opiskelijan osaaminen voi ilmetä millä tahansa musiikin osa-alueella. Musiikissa arvioidaan opiskelijan musiikillista toimintaa koulussa ja erityisesti opintojaksojen aikana, ei hänen musikaalisuuttaan.

Laaja-alainen osaaminen opintojaksossa
Vuorovaikutusosaaminen
Opintojaksossa korostuu yhteismusisointi erilaisissa kokoonpanoissa. Tämä kehittää vuorovaikutus- ja yhteistoiminnallisia taitoja monipuolisesti.

Hyvinvointiosaaminen
Musiikin roolin ja merkityksien pohtiminen eri tilanteissa edistää hyvinvointiosaamista.

Monitieteinen ja luova osaaminen
Musiikillinen keksiminen ja erilaiset musiikilliset sovellukset edistävät luovaa osaamista. Turvallisen ääniympäristön tavoitteet kehittävät myös monititeteistä osaamista.

Yhteiskunnallinen osaaminen
Musiikin yhteiskunnallisen merkityksellisyyden ja sen vaikutusten pohtiminen kehittää yhteiskunnallista osaamista.

Eettisyys ja ympäristöosaaminen
Musiikilla on mahdollisuuksia vaikuttaa asenteisiin ja muuttaa maailmaa. Näiden merkitysten pohtiminen ja erilaisten ympäristöjen havainnointi äänimaisemina ja -ääniympäristöinä kehittävät eettistä ja ympäristöosaamista.

Musiikin kuvailutehtävä

Tehtävässä harjoitellaan musiikin keskittynyttä kuuntelemista ja omien musiikkikokemusten sanoittamista sekä perustelua.

Kuuntele alla olevat kappaleet ja kirjoita sen jälkeen alle lyhyt teksti, jossa kuvailet kuulemaasi.
Kerro, millaista musiikki mielestäsi oli: millainen oli tunnelma, mitä genreä se mahdollisesti edustaa, mikä asia musiikissa kiinnitti huomiosi (tunnistatko soittimia, jokin tietty kohta kappaleessa),.

Voit kuvaillessasi tuoda esille oman vaikutelmasi kappaleesta ja verrata sitä esimerkiksi omaan musiikkimakuusi tai muihin sinulle tuttuihin kappaleisiin.

Tavoitteena on, että tehtävän myötä saan kuvan sinun kuuntelu- ja keskustelutaidoistasi sekä musiikillisesta tietämyksestäsi. Tähän tehtävään ei varsinaisesti ole oikeita vastauksia.
Keskity ennen kaikkea kuunteluun. Musiikkivideot vievät herkästi huomion pois itse musiikista.

Kirjoita yhtenäisiä muutaman virkkeen vastauksia jokaisen kuuntelunäytteen alle. Palauta sitten täydennetty lomake (Huom! Jos täytät tehtävän kirjautumatta Pedanetiin, et pääse muokkaamaan sitä jälkikäteen.)

Muista oma nimi!

Oma nimi:


1. Film Symphony Orchestra: Gonna Fly Now



2. Björk: Jóga



3. Jet: Are You Gonna Be My Girl



4. Freija: Seida ja Rikhard

Roskapostituksen esto
Valitse mikä tahansa numero, joka on suurempi kuin 2.