Koulukuraattorit

Koulukuraattoripalvelut Sastamalassa

Koulukuraattoripalveluita antavat koulun sosiaalityöntekijät.

Koulun sosiaalityön tavoitteena on oppilaiden hyvinvoinnin, myönteisen kehityksen ja koulunkäynnin tukeminen sosiaalityön keinoin. Sastamalassa koulun sosiaalityön painopiste on yläasteikäisissä oppilaissa, mutta myös alakoululaisia pyritään tapaamaan tarvittaessa. Koulun sosiaalityöntekijä auttaa ja tukee oppilasta erilaisissa koulunkäyntiä, kotia, kaverisuhteita ja vapaa-aikaa koskevissa asioissa. Koulun sosiaalityö on ennaltaehkäisevää lastensuojelua. Se ei tarkoita lastensuojelun asiakkuutta.

Oppilas voi tulla koulun sosiaalityöntekijän luokse keskustelemaan omasta aloitteestaan ilman lähetettä. Myös vanhemmat voivat suoraan ottaa yhteyttä koulun sosiaalityöntekijään. Oppilaat voivat tulla koulun sosiaalityöntekijän asiakkaiksi myös opettajan, pedagogisen tiimin tai jonkin koulun ulkopuolisen tahon kuten esim. lastensuojelun, perheneuvolan tai lasten tai nuorten psykiatrisen työryhmän lähettämänä.

Koulun henkilöstö sekä yhteistyökumppanit voivat konsultoida koulun sosiaalityöntekijää. Koulun sosiaalityöntekijöillä ei ole erillistä puhelinaikaa. Mikäli koulun sosiaalityöntekijää ei tavoita puhelimitse, voi soittopyynnön jättää tekstiviestillä tai sähköpostilla.

Koulun sosiaalityöntekijät ovat

Vastaava kuraattori Taina Koski-Vähälä

Mari Jokinen:

Sylvään koulu sekä Marttila ja Muistolan koulut

Tiina Helenius (lv. 2018-19):

Mouhijärven yhteiskoulu ja Äetsän koulu sekä Häijään, Karkun, Keikyän, Kiikan, Pehulan, Stormin, Suodenniemen, Toukolan, Tyrväänkylän ja Varilan koulut