Ryhmänohjaus

TENTTIAIKATAULU 2020

Muistathan, että tentti-ilmoittautuminen on sitova. Mikäli sairastut, tai ilmaantuu muu pätevä syy, miksi et pääse tenttiin, otathan yhteyttä opettajaan. Mikäli aineesta on useampi ryhmä, voi olla mahdollista osallistua toisen ryhmän tenttiin, mutta sovi tästä opettajan kanssa.

Ota haltuun opiskelutekniikat! Unohda tuntikausien pänttääminen — opiskele nopeammin ja tehokkaammin Lukuaika 3 minuuttia

Unohda tuntikausien pänttääminen — opiskele nopeammin ja tehokkaammin sen sijaan. Kun löydät itsellesi oikeat opiskelutekniikat, oppiminen helpottuu ja uudet asiat jäävät paremmin mieleen. Videoilta löydät helppoja tekniikoita, joiden avulla voit treenata esimerkiksi omaa lukunopeutta tai ottaa haltuun isoja kokonaisuuksia.

Haluaisitko lukea tenttikirjan nopeammin tai treenata muistiasi paremmaksi? Erilaisia opiskelutekniikoita on monia, ja niistä juuri itselle parhaimmat löytyvät vain testaamalla. Alta löydät oppimistekniikoita, joiden avulla voit oppia uusia asioita nopeammin ja helpommin.

  • Linkistä löytyvät n 2 min videot lukunopeudesta, muistikorteista, opiskelun jaksottamisesta, miten opit paremmin, miten muistat paremmin.
  • Sivun lopussa muistipeli ja testi, onko innostunut, stressaantunut, kyyninen vai uupunut opiskelija.

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2019/08/20/ota-haltuun-opiskelutekniikat

Aivotutkija Minna Huotilaisen vinkit: näin siivoat muistisi ja opit tehokkaammin (Lukuaika 6 minuuttia)

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2019/08/20/tuntuuko-etta-paassasi-on-liikaa-muistettavia-asioita-nain-siivoat-muistisi-ja

Jutun lopusta löytyy:

Näin siivoat työmuistisi –muistilista

  • Laita töiden tai opiskelun ajaksi puhelin pois työpisteeltä.
  • Rajaa puhelimen ja tietokoneen notifikaatiot minimiin: mieti, mitä ilmoituksia todella tarvitset?
  • Muista pitää tarpeeksi taukoja opiskelun aikana: pidä pieni tauko ainakin 45 minuutin välein.
  • Kirjaa mielessä pyörivät asiat ylös työpäivän päätteeksi, jolloin ne eivät rasita sinua enää vapaa-ajalla.
  • Nuku päiväunet! Jo 10 minuutin päiväunet auttavat aivoja jäsentelemään opittua asiaa.
  • Puhu keskeytyksistä töissä tai perheessä: sopikaa, milloin sinut saa keskeyttää ja milloin ei.

Miten opinnot kannattaa ajoittaa, jotta ne siirtyvät pitkäkestoiseen muistiin?

Miten asiat siirtyvät pitkäkestoiseen muistiin, ja miksi unohtaminen on tärkeää oppimisen kannalta? Katso videolta, miten opinnot kannattaa aikatauluttaa, jotta aivot saavat tarpeeksi toistoa työmuistissa ja asiat siirtyvät lopulta pitkäkestoiseen muistiin (videon kesto 2:46)
https://areena.yle.fi/1-50250108?seek=0

 
 

"Itkin kokeessa, kun pelkäsin, etten osaa" – Yle selvitti, millaisissa lukioissa on uuvuttu eniten, testaa myös oma riskisi Selvitys paljasti, ettei koulu-uupumus ole vain huippulukioiden ongelma. Yle 5.5.2019 klo 08.05päivitetty 10.5.2019 klo 16.51

Oriveden lukio löytyi valitettavasti kohdasta "Seuraavissa lukioissa Kouluterveyskyselyyn (2017) vastanneista tytöistä vähintään 25 prosenttia – siis vähintään joka neljäs – kärsi koulu-uupumuksesta. " Mitä pitäisi tehdä a) koulun b) kodin c) opiskelijan?
Yle 5.5.-2019
https://yle.fi/uutiset/3-10763591