Joensuun seudun OPS2016

Ajankohtaista

Englantia ekaluokkalaisille

Kurkista OPH:n varhennetun kieltenopetuksen VOPS-sivustolle, josta löydät 1.-2. lk A1-kielen opetusuunnitelman perusteet ja paljon muuta lisämateriaalia.


Kulttuurikasvatussuunnitelma valmiina käyttöön

Ota Kultsu omaksesi! Kulttuurikasvatussuunnitelma Meijän Kultsu otetaan käyttöön Joensuun seudun kouluilla syyslukukaudella 2019. Kulttuurikasvatussuunnitelman löydät täältä.

Näyttökuva (29).png

Positiivista pedagogiikkaa

Muista myös vierailla positiivisen pedagogiikan seudullisella ops-sivulla. Sieltä löydät aiheeseen liittyvää materiaalia ja sivusto täydentyy jatkuvasti. Pääset sinne päävalikosta, hakemistosta tai suoraan tästä linkistä.

Vapaasti muokattavaa ja hyödynnettävää arviointimateriaalia kouluille

Uutta materiaalia arvioinnin avuksi! Tutustu eNorssin julkaisuun
Oppimista edistävä arviointi.

Screenshot-2018-10-9 Oppimista edistävä arviointi.png

Ja muuta mukavaa...

Screenshot-2018-8-31 Vaarallinen lukudiplomi.png
Kirjasto on julkaissut Vaarallisen lukudiplomin alakoululaisille. Käy tutustumassa! Pedanet-sivuilla on paljon tietoa ja materiaalia opettajan avuksi. Kirjastoilla on jaossa myös painettuja lukupasseja. Kysy lisää kirjastovirkailijalta.
matematiikan tai historian opettaja, ota yhteyttä!

Vilkaisehan myös  mediakeskuksen koulutuskalenteria. Tarjolla on kaikenlaista tähdellistä ja hyödyllistä, aiheina mm. TEAMS ja O365. Uutuutena on mukana koulutus sähköisten arviointityökalujen käyttöön. Ja mikä parasta, tämä lysti on ilmaista!


Koulutuksia

Kevään seutukoulutukset on peruttu poikkeustilan vuoksi!

 

 

Syksyn seutuveso järjestetään la 19.9. Päivän aiheita mm. positiivinen pedagogiikka, arviointi sekä joustava esi- ja alkuopetus. Luvassa on myös valinnaisia työpajoja nopeimmille.Ilmaista verkkokoulutusta:

 • Mediakeskuksen koulutuskalenterista löydät seuraavat koulutukset ja paljon muuta:
  - O3659
  - TEAMS
  - sähköiset arviointityökalut ja niiden käyttö
  - Classroom
  - Scratch 3.0, alkeet
 • Joustavaa matematiikkaa verkkokoulutuksena (MOOC)
  Koulutus on Opetushallituksen rahoittamaa maksutonta täydennyskoulutusta. Nyt avoinna ovat kuuden opintopisteen soveltavat kurssit
  - varhaiskasvattajille,
  - 1.-2. luokkien opettajille,
  - 3.-6. luokkien opettajille,
  - yläkoulun opettajille ja
  - lukion opettajille.
  Lisätietoa ja ilmoittautumislinkin löydät täältä.
 •  Täydennyskoulutusta verkossa tarjoaa matematiikkaa opettaville myös Lumatikka.

  LUMATIKKA - Matematiikan opetuksen ja oppimisen täydennyskoulutusohjelma

  Kohti oppijalähtöistä ja innostavaa matematiikan opetusta!

   LUMATIKKA on täydennyskoulutusohjelma matematiikan parissa työskenteleville varhaiskasvatuksen, perusopetuksen ja toisen asteen opettajille. Koulutuksen oppijalähtöiset, toiminnalliset ja konkreettiset sisällöt auttavat herättämään ja kasvattamaan oppijoittesi matikkainnostusta! Koulutus tarjoaa opetusalan asiantuntijoiden tuottaman tuoreen, tutkimusperusteisen tiedon oman opetuksesi kehittämisen tueksi.

   Voit suorittaa koko koulutusohjelman (15 op) tai yksittäisiä kursseja tarpeesi ja aikataulusi mukaan täysin verkon välityksellä. Valikoima verkkokursseja alkaa aina lukukausittain vuosina 2018-2022, joten voit tarvittaessa hajauttaa opintoja useammalle vuodelle. Kursseilla voit edetä omassa tahdissa tai yhteisen tavoiteaikataulun mukaisesti.

   Koulutus on Opetushallituksen rahoittama ja osallistujille maksuton. Ohjelman toteuttavat seitsemän yliopistoa ja ammattikorkeakoulua LUMA-keskus Suomi -verkoston koordinoimana. Tutustu ohjelmaan tarkemmin osoitteessa https://lumatikka.luma.fi tai kysy lisätietoja info@lumatikka.luma.fi.

  Ohjelman maksuttomat verkko-opinnot voi aloittaa vaikka heti MOOC.helsinki.fi-palvelussa!

  Alla listatut kevään kurssit ovat suoritettavissa 26.4.2020 saakka. Erillistä ilmoittautumista ei tarvita. Käyttäjätunnuksen luominen MOOC-palveluun riittää.

   LUMATIKKA1 - kaikkien asteiden opettajille yhteinen koulutusosio (3 op)

   LUMATIKKA2 – luokka-astekohtainen koulutusosio (6 op)

   LUMATIKKA3 – valinnainen koulutusosio (3 x 2 op = yht. 6 op)


Jos sinulla on koulutusten suhteen toiveita tai muuta palautetta, voit kirjoittaa niitä kommenttikenttään.

Joensuun seudun OPS 2016

Esi- ja perusopetuksen opetussuunnitelmat otettiin käyttöön 1.8.2016 alkaen kaikissa esiopetusta opettavissa yksiköissä ja kouluissa vuosiluokilla 1–6. Perusopetuksen ylemmät vuosiluokat ottavat opetussuunnitelmat käyttöön porrastetusti: 7. vuosiluokat ottavat uudet opetussuunnitelmat käyttöön 1.8.2017, 8. vuosiluokat 2018 ja 9. vuosiluokat 2019.

Joensuun seudulla on laadittu seudullinen opetussuunnitelma seitsemän kunnan kesken. Mukana ops-prosessissa ovat Ilomantsi, Joensuu, Juuka, Kontiolahti, Liperi, Outokumpu ja Polvijärvi.

Opetussuunnitelman uudistus ohjaa oppilasta aktiiviseksi toimijaksi, joka oppii vuorovaikutuksessa toisten oppilaiden, opettajien, muiden aikuisten ja eri yhteisöjen kanssa monipuolisissa oppimisympäristöissä.

Uusi opetussuunnitelma näkyy esiopetuksessa oppimiskokonaisuuksina, 1-6-luokkalaisten arjessa mm. uusina oppiaineina ja kaikkien vuosiluokkien osalta monialaisina oppimiskokonaisuuksina. Tuntijaon ja oppiaineiden uudistus vuosiluokilla 7-9 otetaan käyttöön vaiheittain.

Mikä sitten muuttui?
Opetushallitus on koostanut pikaoppaan uuteen opetussuunnitelman, josta löytyvät keskeisimmät uuden opetussuunnitelman uudistukset.

The new national core curricula is now available also in English