Joensuun seudun OPS2016

Ajankohtaista

Arviointikriteerit tarkentuvat. Lue asiasta lisää opetushallituksen tiedotteesta.

Vilkaisehan mediakeskuksen koulutuskalenteria.
Tarjolla on kaikenlaista tähdellistä ja hyödyllistä, aiheina mm. TEAMS ja O365. Uutuutena on mukana koulutus sähköisten arviointityökalujen käyttöön. Ja mikä parasta, tämä lysti on ilmaista!

Joustavaa matematiikkaa verkkokoulutuksena (MOOC).

Koulutus on Opetushallituksen rahoittamaa maksutonta täydennyskoulutusta. Nyt avoinna ovat kuuden opintopisteen soveltavat kurssit
- varhaiskasvattajille,
- 1.-2. luokkien opettajille,
- 3.-6. luokkien opettajille,
- yläkoulun opettajille ja
- lukion opettajille.
Lisätietoa ja ilmoittautumislinkin löydät täältä.

Positiivinen CV -koulutus
tulee helmikuussa (13.2.) Joensuuhun. Tutustu aiheeseen tästä linkistä. Koulutukseen täytyy ilmoittautua kahteen paikkaan:
1. Joensuulaiset Intraan ja seutukunnat koulutuskalenterin kautta. Muista vaihtaa jaksoksi kevät 2019.
2. Koulutuksen järjestäjän ilmoittautumisjärjestelmään tänne.
Paikkoja on reilusti mutta rajoitetusti!

Faktaa varhennetusta kieltenopetuksesta. Linkin takana taltiointi Helsingissä 21.9. pidetystä seminaarista. Katso puheenvuorot täältä.

Uutta materiaalia arvioinnin avuksi! Tutustu eNorssin julkaisuun
Oppimista edistävä arviointi.

Screenshot-2018-10-9 Oppimista edistävä arviointi.png

Screenshot-2018-8-31 Vaarallinen lukudiplomi.png
Kirjasto on julkaissut Vaarallisen lukudiplomin alakoululaisille. Käy tutustumassa! Pedanet-sivuilla on paljon tietoa ja materiaalia opettajan avuksi. Kirjastoilla on jaossa myös painettuja lukupasseja. Kysy lisää kirjastovirkailijalta.


Transformer 2030 -hankkeen sivuilta löydät runsaasti globaalikasvatuksen materiaalia. KEPA:n hallinnoima hanke järjestää keväällä aiheesta koulututuskokonaisuuden Joensuussa. Ilmoittautuminen nyt käynnissä! Tutustu ja lähde mukaan täältä!

Opiskelun erityisiin painopistealueihin liittyvät ydinsisällöt ovat vielä kesken. Sinä innostunut ruotsin, englannin, matematiikan tai historian opettaja, ota yhteyttä!
Ydinsisällöt.pdf

Koulutuksia


 • Joustavaa matematiikkaa verkkokoulutuksena (MOOC).
  Koulutus on Opetushallituksen rahoittamaa maksutonta täydennyskoulutusta. Nyt avoinna ovat kuuden opintopisteen soveltavat kurssit
  - varhaiskasvattajille,
  - 1.-2. luokkien opettajille,
  - 3.-6. luokkien opettajille,
  - yläkoulun opettajille ja
  - lukion opettajille.
  Lisätietoa ja ilmoittautumislinkin löydät täältä.
 • Toiminnallista kielioppia kieltenopettajille 31.1.2019. Kouluttajana Nina Maunu.

 • Opettajat kestävän kehityksen muutosagentteina - Transformer 2030 ilmoittautuminen nyt käynnissä! Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu täältä! Lähipäivät Joensuussa 5.2., 13.3. ja 6.5.

 • Positiivinen CV -koulutus 13.2. Tähän koulutukseen täytyy ilmoittautua kahteen paikkaan: Intran ja seutukuntien koulutuskalenterin lisäksi koulutuksen järjestäjän ilmoittautumisjärjestelmään tänne.
Tulevia koulutuksia, joihin ilmoittautuminen avautuu myöhemmin.
 • Kevätlukukausi 2019: Matikkanälkä-koulutus.
Ellei toisin mainita, joensuulaiset ilmoittautuvat koulutuksiin Intran koulutuskalenterin kautta, seutukunnat tästä linkistä. Jos ilmoittaudut kevään koulutuksiin, vaihda jaksoksi "kevät 2019".

Jos sinulla on koulutusten suhteen toiveita tai muuta palautetta, voit kirjoittaa niitä kommenttikenttään.

Joensuun seudun OPS 2016

Esi- ja perusopetuksen opetussuunnitelmat otettiin käyttöön 1.8.2016 alkaen kaikissa esiopetusta opettavissa yksiköissä ja kouluissa vuosiluokilla 1–6. Perusopetuksen ylemmät vuosiluokat ottavat opetussuunnitelmat käyttöön porrastetusti: 7. vuosiluokat ottavat uudet opetussuunnitelmat käyttöön 1.8.2017, 8. vuosiluokat 2018 ja 9. vuosiluokat 2019.

Joensuun seudulla on laadittu seudullinen opetussuunnitelma seitsemän kunnan kesken. Mukana ops-prosessissa ovat Ilomantsi, Joensuu, Juuka, Kontiolahti, Liperi, Outokumpu ja Polvijärvi.

Opetussuunnitelman uudistus ohjaa oppilasta aktiiviseksi toimijaksi, joka oppii vuorovaikutuksessa toisten oppilaiden, opettajien, muiden aikuisten ja eri yhteisöjen kanssa monipuolisissa oppimisympäristöissä.

Uusi opetussuunnitelma näkyy esiopetuksessa oppimiskokonaisuuksina, 1-6-luokkalaisten arjessa mm. uusina oppiaineina ja kaikkien vuosiluokkien osalta monialaisina oppimiskokonaisuuksina. Tuntijaon ja oppiaineiden uudistus vuosiluokilla 7-9 otetaan käyttöön vaiheittain.

Mikä sitten muuttui?
Opetushallitus on koostanut pikaoppaan uuteen opetussuunnitelman, josta löytyvät keskeisimmät uuden opetussuunnitelman uudistukset.

The new national core curricula is now available also in English