Joensuun seudun OPS2016

Koulutuksia

  • Seutuveso 29.9. Carelia-salissa klo 8-15. Aiheena on positiivinen pedagogiikka, kouluttajina Tanja Äärelä ja Eliisa Leskisenoja.
  • Draamakokonaisuuksien rakentamisen periaatteet 27.9. Prosessidraamaa opettajille. Kouluttajana Sini Aromaa
  • Hyvää mieltä yhdessä -koulutus alakoululaisten mielenterveyden edistämiseen 8.-9.10. Joensuu 8.-9.10.18 Hyvää mieltä yhdessä koulutuskutsu(1).pdf Ilmoittautuminen 14.9.18 mennessä. Huomaa, että koulutuskalenterin lisäksi ilmoittaudutaan MYÖS koulutuksen järjestäjän sivuille.
  • Plan Internationalin globaalikasvatuskoulutus 25.10. klo 13-15.30. Koulutus on suunnattu ensisijaisesti varhaiskasvattajille, mutta sisältö sopii hyvin myös esi- ja alkuopetukseen. Koulutuksen teemoja ovat moninaisuus, yhdenvertaisuus ja yhteiskunnallinen vaikuttaminen.
  • Yhteisopettajuus pedagogisena valintana (ryhmä 3). Ensimmäinen jakso 3.-4.10. Kouluttajana Leena Nousiainen. Koulutus on suunnattu yhteisopettajuutta suunnitteleville tai aloittaville työpareille ja -ryhmille.
Tulevia koulutuksia, joihin ilmoittautuminen avautuu myöhemmin.
  • Syksy: toiminnallista matematiikkaa
  • Tammikuu: Toiminnallista kielioppia kieltenopetukseen. Kouluttajana Nina Maunu.
  • Kevätlukukausi: Matikkanälkä-koulutus.
Joensuulaiset ilmoittautuvat koulutuksiin Intran koulutuskalenterin kautta, seutukunnat tästä linkistä.

Jos sinulla on koulutusten suhteen toiveita tai muuta palautetta, voit kirjoittaa niitä kommenttikenttään.

Ajankohtaista

Screenshot-2018-8-31 Vaarallinen lukudiplomi.png
Kirjasto on julkaissut Vaarallisen lukudiplomin alakoululaisille. Käy tutustumassa! Pedanet-sivuilla on paljon tietoa ja materiaalia opettajan avuksi. Kirjastoilla on jaossa myös painettuja lukupasseja. Kysy lisää kirjastovirkailijalta.


Transformer 2030 -hankkeen sivuilta löydät runsaasti globaalikasvatuksen materiaalia. KEPA:n hallinnoima hanke järjestää keväällä aiheesta koulututuskokonaisuuden Joensuussa.

Opiskelun erityisiin painopistealueihin liittyvät ydinsisällöt ovat vielä kesken. Sinä innostunut ruotsin, englannin, matematiikan tai historian opettaja, ota yhteyttä!
Ydinsisällöt.pdf

Joensuun seudun OPS 2016

Esi- ja perusopetuksen opetussuunnitelmat otettiin käyttöön 1.8.2016 alkaen kaikissa esiopetusta opettavissa yksiköissä ja kouluissa vuosiluokilla 1–6. Perusopetuksen ylemmät vuosiluokat ottavat opetussuunnitelmat käyttöön porrastetusti: 7. vuosiluokat ottavat uudet opetussuunnitelmat käyttöön 1.8.2017, 8. vuosiluokat 2018 ja 9. vuosiluokat 2019.

Joensuun seudulla on laadittu seudullinen opetussuunnitelma seitsemän kunnan kesken. Mukana ops-prosessissa ovat Ilomantsi, Joensuu, Juuka, Kontiolahti, Liperi, Outokumpu ja Polvijärvi.

Opetussuunnitelman uudistus ohjaa oppilasta aktiiviseksi toimijaksi, joka oppii vuorovaikutuksessa toisten oppilaiden, opettajien, muiden aikuisten ja eri yhteisöjen kanssa monipuolisissa oppimisympäristöissä.

Uusi opetussuunnitelma näkyy esiopetuksessa oppimiskokonaisuuksina, 1-6-luokkalaisten arjessa mm. uusina oppiaineina ja kaikkien vuosiluokkien osalta monialaisina oppimiskokonaisuuksina. Tuntijaon ja oppiaineiden uudistus vuosiluokilla 7-9 otetaan käyttöön vaiheittain.

Mikä sitten muuttui?
Opetushallitus on koostanut pikaoppaan uuteen opetussuunnitelman, josta löytyvät keskeisimmät uuden opetussuunnitelman uudistukset.

The new national core curricula is now available also in English