Musiikin opetuksen tavoitteet, sisällöt ja arviointi vuosiluokalla 9

Musiikin tavoitteet vuosiluokalla 9

Tavoitteet:

Tavoitteena on kannustaa oppilasta rakentavaan toimintaan musisoivan ryhmän ja musiikillisten yhteisöjen jäsenenä. Virheistä ja epäonnistumisista ei lannistuta, vaan ryhmän tuki kannattelee eteenpäin. Ohjataan oppilasta ylläpitämään äänenkäyttö- ja laulutaitoaan sekä kehittämään niitä edelleen musisoivan ryhmän jäsenenä. Kannustetaan oppilasta kehittämään edelleen soitto- ja yhteismusisointitaitojaan keho-, rytmi-, melodia- ja sointusoittimin. Tarjotaan oppilaalle mahdollisuuksia ääniympäristön ja musiikin elämykselliseen kuunteluun ja havainnointiin sekä ohjata häntä keskustelemaan havainnoistaan. Rohkaistaan oppilasta musiikkiliikunnalliseen kokemiseen ja ilmaisuun. Ohjataan oppilasta musiikin tallentamiseen ja tieto- ja viestintäteknologian luovaan ilmaisulliseen käyttöön sekä musiikin tekemisessä että osana monialaisia kokonaisuuksia. Ohjataan oppilasta kehittämään musiikillista osaamistaan harjoittelun avulla, asettamaan tavoitteita musiikilliselle oppimiselleen ja arvioimaan edistymistään suhteessa tavoitteisiin. Kehitetään oppilaan musiikillista itsetuntoa ja rohkaistaan oppilasta esiintymisiin.

Musiikin sisällöt vuosiluokalla 9

Sisällöt:

Suomalaiseen sekä länsimaiseen musiikkikulttuuriin syventyminen monipuolisesti, mm. laulaen, soittaen ja kuunnellen. Mahdollisuuksien mukaan konserttivierailuja.
Opitaan työskentelemään sitoutuneesti toteuttaen musiikkiesityksiä erilaisiin tilaisuuksiin ja konsertteihin. Opitaan alkeita säveltämisestä sekä sanoittamisesta.

Musiikin arviointi vuosiluokalla 9

Arvioinnista:

Arvioinnissa painottuu oppilaan monipuolinen tuntityöskentely ja ryhmässä toimiminen. Itsearviointi on kiinteä osa kokonaisarviointia. Arvioinnissa otetaan huomioon oppilaan soitto- ja laulutaidon kehittyminen.