Paikalliset kuvaukset

Toiminta ja yhteistyö nivelvaiheissa

Nivelvaihekuvaukset

ESIOPETUKSESTA PERUSOPETUKSEEN

Uusien esiluokkalaisten tutustumispäivänä esiluokan oppilaat opiskelevat päivän koulun puolella. Myrskylässä esiluokkalaisten koulun siirtyminen on sujuvaa, koska esiopetus on koulun toimintaa ja tapahtuu Myrskylän koulun tiloissa. Tuleva 1.luokan luokanopettaja käy siirtokeskustelun esiluokan opettajan kanssa


TOISELTA LUOKALTA KOLMANNELLE

Myrskylässä käydään arviointikeskustelu luokan päättyessä (huhtikuussa) yhdessä opettajan, oppilaan ja huoltajan kanssa. Erityisessä tuessa olevalle oppilaalle laaditaan pedagoginen selvitys, jossa selvitetään oppilaan tuen tarve kolmannen luokan alkaessa. Sivistystoimenjohtaja tekee päätöksen erityisestä tuesta toisen luokan päätyttyä.

Tehostetun tuen piirissä olevalle oppilaalle laaditaan pedagoginen arvio, jos on tarpeen siirtyä erityiseen tai yleiseen tukeen. Muuten kirjataan oppimissuunnitelmaan arvio toteutuneesta tuesta ja tuen tarpeesta kolmannen luokan alkaessa.

Mikäli oppilaalla ei jossain oppiaineessa ole edellytyksiä saavuttaa tavoitteita hyväksytysti, esitetään oppiaineen yksilöllistämistä. Tällöin laaditaan pedagoginen selvitys, jonka perusteella koulutoimenjohtaja tekee erityisen tuen päätöksen.

ALAKOULULUOKILTA YLÄKOULUUN

Oppilaat siirtyvät Myrskylän koulusta 6.luokan jälkeen yläkouluun pääsääntöisesti Orimattilan yhteiskouluun. Niveltämiskeskustelut oppilaiden siirtymisestä käydään kuudennen luokan kevätlukukauden aikana. Sen lisäksi oppilailla on tutustumiskäynti yläkouluun ja huoltajille järjestetään vanhampainilta. Oppilaiden siirtyminen yläkouluun pyritään tekemään helpoksi ja takaamaan riittävä tuki oppilaalle heti yläkouluun siirryttäessä. Jos oppilaat siirtyvät yläkouluun muualle kuin Orimattilaan, pyritään riittävään yhteistyöhön näidenkin koulujen kanssa.

Tuen tarpeiden suunnitelmallinen seulonta tuen järjestämiseksi

Alla olevassa taulukossa on esitelty tällä hetkellä käytössä oleva suunnitelma säännöllisesti tehtävistä testauksista ja seulonnoista kouluvuoden aikana. Testaukset voidaan toteuttaa myös muulla tavalla.

Kuukausi

Luokat

Testi

elokuu

esiluokka

Artikulaatioseulonta

syyskuu

1-2

3-6

BANUCA (matematiikan testi)

RMAT (matematiikan testi)

lokakuu

1. lk

2-6 lk

1. lk:n testejä (hahmottaminen, kielellinen tietoisuus, muisti jne.)

Sanaketjutesti (teknisen lukutaidon testi)

tammikuu

esiluokka

Kouluvalmiuden ryhmätestaus

maaliskuu

1 lk
2-6 lk

ALLU-testit, tekninen lukutaito
ALLU-testit, luetun ymmärtäminen