Geolukio

Autokoulun tunnit maalis-huhtikuussa lukiolla

Vihdoin: Autokoulun riskientunnistuskurssin voi suorittaa lukiolla ja lukion kustantamana. Tunneilla voi korvata B-kortin riskientunnistuskurssin teoriatunnit. HUOM! vain geolukion opiskelijoille.
Opetusta on viikoilla 10-14 torstaisin klo 15-17. Päivämäärät: 7.3., 14.3., 21.3., 28.3. ja 4.4. (Kiirastorstain voitte neuvotella opettajien kanssa)
Ilmoittauminen opinto-ohjaajalle.

Opiskelu alkaa joululoman jälkeen

Geolukion kevätlukukausi 2024 starttaa maanantaina 8.1.2024 lukujärjetyksen mukaan. Wilmaan tulee uutuutena viikkotiedote opiskelijoille.

Tammikuussa koulukeskuksessamme aloittaa uutena koulunuorisotyöntekijänä Mari Rättyä. Hän työskentelee niin lukiolaisten kuin muidenkin toisen asteen opiskelijoiden kanssa. Hänet tullaan näkemään myös 7.-9.-luokkalaisten kanssa. Tervetuloa Mari!


Katso mitä mieltä Unescon Geopark arvioitsijat olivat geolukiostamme 4.8.2023 Yle Uutiset Pohjanmaa | Yle Uutiset Pohjanmaa | Yle Areena
Mahtava tunnustus meille!

Valmiina seikkailuun - tule mukaan joukkoomme!

Lappajärven geolukio on yleislukio, joka tarjoaa myös luonnontieteellisen linjan. Lukiomme sijaitsee Etelä-Pohjanmaalla Euroopan suurimman kraatterijärven rannalla läntisessä Suomessa. Tähän ainutlaatuiseen geologiseen ympäristöön perustuu luonnontieteellinen linjamme. Ympäristöä ja luontoa käytetään oppimisympäristönä, luonnossa liikkumiseen sekä hyvinvointiin.

Lukiomme vahvuuksia ovat yhdessä tekeminen ja yhteisöllisyys. Jokavuotisessa lukiopedagogiikka-kyselyssä opiskelijamme arvioivat opettajamme osaaviksi ja innostaviksi. Pienessä lukiossa tunnemme toinen toisemme ja pystymme tarjoamaan opiskelijoille tukea opintoihin ja turvallisen oppimisympäristön.

Lukiomme on perustettu vuonna 1962. Koko lukion historian ajan meillä on ollut vahvat perinteet kansainvälisyyteen. Toteutamme joka vuosi ulkomaille leirikoulun, johon osallistuvat lähes kaikki toisen vuoden opiskelijat. Lisäksi olemme mukana erilaisissa kv-projekteissa Erasmuksen tai Nordplus-ohjelmien kautta. Vuonna 2021 aloitimme yhteistyön myös japanilaisen lukion kanssa. Tarkoitus on laajentaa tätä opetuksellista ja tutkimuksellista yhteistyötä myös opiskelijavaihtoihin.

Lukion tarjoaa opiskelijoilleen etuina muun muassa vuokratukea Lappajärvellä asumiseen. Lisäksi tarjolla on ilmaisia liikuntavuoroja. Lukiolla järjestetään myös opiskelijoille peli-iltoja, jotka ovat olleet suosittuja. Peli-illoissa on esimerkiksi pelattu lautapelejä, katsottu elokuvia tai kokkailtu yhdessä.

Onnittelut kevään 2022 ylioppilaille

Ala-aho Väinö
Alalantela Erika
Etelämäki Kia
Hakala Juhani
Hernesniemi Tomi
Jokitalo Veera
Kangastie Olivia
Kujala Emilia
Mäki Tanja
Puntola Petra
Rannisto Saana
Rantakangas Essi
Rantakangas Reino
Savola Aleksi
Savola Sanni
Särkijärvi Kristiina
Tenhunen Jaakko
Turpeinen Viljami
Valkosalo Antti
Viinamäki Salla

Ylioppilaat kirjoittivat yhteensä 15 laudatur-arvosanaa. Hieno suoritus!

Lukion opiskelijahuoltosuunnitelma

Hyvä opiskelija ja huoltaja!
Olemme uudistaneet opiskeluhuollon suunnitelmamme uuteen muotoon ja samalla tarkistaneet ja päivittäneet suunnitelman. Suunnitelman nimi on Opiskelijahuollon käsikirja: Opiskelijan rinnallakulkija.

Opettajakunta on suunnitelman jo hyväksynyt - nyt on teidän kommenttienne vuoro.
Toivomme teidän lukevan suunnitelman ja laittavan siitä kommentit suoraan rehtorille Wilman kautta. Kommentointiaikaa on 25.2.2022 asti. Kiitos jo etukäteen!

Lappajärven geolukion opiskelijahuoltosuunnitelma21.pdf

Poissaolojen haku tästä eteenpäin Wilman kautta

Niin huoltajat kuin opiskelijat hakevat 16.12.2021 lähtien lyhyet ja pitkät poissaoloanomukset Wilman kautta. Ohje löytyy Wilmasta etusivun tiedotteista. Poissaololomakkeet ovat Hakemukset ja päätökset -välilehdellä.

Opiskelijoidemme tiimit lv. 2021-2022

Geolukion opiskelijoiden vaikuttamiskanavat:
Opiskelijakunnan hallitus on virallinen kanava.
Hallituksen jäsenet vetävät tiimejä. Opiskelijakunta jakaantuu tiimeihin oman kiinnostuksen mukaan – pyritään tasaisiin, toimiviin tiimeihin.
Tiimit valmistelevat pyydettyjä asioita sekä ehdottavat omia kehityskohteita sekä muutostarpeita. He voivat myös itse järjestää tapahtumia, työpajoja jne.

Vuosikertomus 2020-2021

Vuosikertomus löytyy historiaa-kohdastamme Lukiomme historiaa
Vuotemme meni hyvin: kirjoituksissa sijoitumme erittäin hyvin niin valtakunnallisesti kuin maakunnallisestikin (1. pakollisissa kirjoitetuissa yo-oppiaineissa).

Lisäksi lukiomme opiskelija sai historiallisesti 1.000 € kannatusstipendin teknologialiitolta erinomaisesta pitkän matematiikan suorittamisesta.

Geolukio kiittää kaikkia stipendin antajia.

Uudet ylioppilaat keväällä 2021

Heijari Annika, Heinonen Aleksi, Kangastie Tiia, Klemola Oskari, Lamminen Aino, Luoma Miisa, Mietala Niklas, Porthén Jelena, Puro Heta, Puro Touko, Timoharju Kati ja Övermark Meja.

Onnittelut!

Lukion hallitsijat - ainakin hetken

Monen lukiolaisen perinteet jäävät nyt koronan takia toteutumatta. Sen takia opettajat halusivat yllättää lukion jatkavat vanhojen päivänä. Jokaiselle tehtiin oma positiivinen kyltti ja vallan merkiksi annettiin kruunu sekä aurinkolasit tietenkin.
Onnistunut iltapäivä kerta kaikkiaan!

Valinnat lukuvuotta 2021-2022 varten

Ensi lukuvuosi on valittavissa!
Nykyiset alkavat ja jatkavat tekevät valinnat 19.2. klo 12 mennessä Wilman kautta. Uusi valintakortti on laitettu 26.1.2021 kohtaan Opiskelijalle -> Valintaopas, joka sekin päivitetään ihan pikapuoliin.

Uusille opiskelijoille julkaistaan valintakortti helmi-maaliskuussa, kun uusi lukion opetussuunnitelma eli LOPS2021 on sivistyslautakunnassa hyväksytty. Uudet opiskelijat pääsevät sitten tekemään valintoja uuden lopsin mukaan. Jos haluat jo hahmotella opintojasi, niin voit katsoa tuota 2021-2022 valintakorttia - sen mukaista jakoa kolmelle vuodelle tullaan suurin piirtein jatkossakin jatkamaan.

Mutta sitä ennen: hae meille! Seuraa IG:ta ja FB:a.

Varautuminen poikkeusoloihin 2020-2021

Ohjeet tiivistetysti

 • Aloitamme normaalin lukujärjestyksen mukaan; valmius siirtyä porrastetusti tai kokonaan etäopetukseen on olemassa. Myös pysyvien opetustilojen käyttöönotto on yksi vaihtoehto.
 • Turvavälit 1-2 m ja lähikontaktien välttäminen kaiken A ja O.
 • Opetustiloissa istutaan väljästi, ei vierekkäin, pari- ja ryhmätöitä ei käytetä paljon ainakaan vieritöinä, suositaan sähköisiä alustoja pari- ja ryhmätöissä.
 • Käsien pesu + käsidesin käyttö kouluun tultaessa ja sieltä lähtiessä!
 • Aivastelu, yskiminen ja niistäminen kertakäyttöpaperinenäliinoihin (roskiin) tai hihaan + käsien pesu.
 • Sairaana ja oireisena ei tulla kouluun; yhteys koronaneuvontaan 116 117 ja testiin meno. Opiskelija jää kotiin koronatestin tuloksen saamiseen asti. Jos korona-testiä ei oteta, opiskelija tulee vointinsa mukaan kouluun.
 • Jos sairastut koulupäivän aikana, yhteys (soitto, Wilma) terveydenhoitajaan tai rehtoriin ja heti kotiin (odotustila 1. krs inva-wc). Koululle saadaan ns. aloituspaketti mahdollisiin tartuntavaaraepäilyihin.
 • 14 vrk kotikaranteeni ulkomailla oleskelun jälkeen on suositeltavaa.
 • Ruokailu on valmiiksi porrastettu – muista turvavälit ja oma paikkasi siellä.
 • Ruokalassa pidetään kännykät poissa näkyviltä ja käsistä.
 • Lukioon ollaan yhteydessä ensisijaisesti Wilman ja sähköpostin välityksellä – saa myös soittaa.
 • Lukio tiedottaa opiskelijoita oppitunneilla ja Wilman kautta; tiedotus vanhemmille Wilman kautta.
Etäopetuksen aikana opettajat dokumentoivat opiskeluhuoltoon liittyvät asiat huolella.

Koko suunnitelma:
Varautuminen poikkeusoloihin 2020-21.pdf

Opiskelu alkaa

Geolukion syyslukukausi alkaa tiistaina 11.8.2020 klo 9. Ensimmäisenä päivänä on ohjelmaa lukiolla klo 9 - 13. Keskiviikosta 12.8. lähtien aloitetaan lukujärjestyksen mukainen työskentely lähiopetuksena.

Uusimmat Opetushallituksen ohjeistukset koronasta löytyvät https://www.oph.fi/fi/koulutus-ja-tutkinnot/lukiokoulutuksen-jarjestaminen-182020-alkaen. Tulemme antamaan opiskelijoille vielä tarkempia ohjeita, mutta kuten koko valtakunnassa tärkeimmät ohjeet ovat:
 • huolehdi hyvästä käsihygieniasta, pese käsiä usein; koululle tullessa ja sieltä lähtiessä käytä käsidesiä
 • muista turvavälit - erityisesti ruokailussa 1-2 m jonottaessa ja ruokaillessa
 • Opiskelijan, opettajan tai muun oppilaitoksessa työskentelevän henkilön ei pidä osallistua lähiopetukseen tai muuhun oppilaitoksen tiloissa järjestettävään toimintaan, jos hänellä on sairastumiseen viittaavia oireita. Tarvittaessa ole yhteydessä opiskeluterveydenhoitajaan (puh. 044 3699 313).

Tiistaina 11.8.2020 kokoonnutaan seuraavasti: alkavat Kielistudio (lukion 1. krs, aulan jälkeen 1. luokka vasemmalla), jatkavat Y3 (Jamilla) ja päättävät ATK-luokka.

Tulevat alkavat: onhan sinulla kirjastokortti, jotta saat lainattua 1. jakson oppikirjat OVELA-lainaamosta Lappajärven kirjastosta?
Jatkavat ja päättävät: oppikirjat hankittu 1. jaksolle??? Tietenkin...

Mukava nähdä teitä pitkän tauon jälkeen - aloitamme normaalisti lähiopetuksena. Ja uudet opiskelijat: mahtavaa saada teidät joukkoomme.

Ylioppilasjuhlat lauantaina 29.8.2020 klo 11

Ylioppilasjuhlat ovat tilanteen salliessa lauantaina 29.8.2020 klo 11. Harjoitukset edellisenä iltana 28.8 klo 18 lukion auditoriossa.
Ylioppilaiden perinteiset muistamiset eli keräyslistat ovat paikallisessa kukkakaupassa elokuussa.

Tervetuloa uudet opiskelijat!

Kevään yhteishaun tulokset on julkaistu 11.6.2020. Lämpimästi tervetuloa meille uudet opiskelijat! Geolukioon valitut saavat hyväksymiskirjeen postissa. Muista ottaa paikka Opintopolussa vastaan! Hyväksymiskirjeessä on tietoa käytännön asioista, kuten opiskelun alkamisesta sekä asumisesta. Tutorit ottavat uudet opiskelijat vastaan syksyllä. Jos sinulla on kysyttävää, ota rohkeasti yhteyttä. Vapaita opiskelupaikkoja voi kysyä suoraan lukion rehtori Tarja Purolta to 11.6. ja pe 12.6. sekä juhannuksen jälkeisellä viikolla: 044-3699221 tai tarja.puro@lappajarvi.fi
#valmiinaseikkailuun #geolukiolappajärvi

Ylioppilaat kevät 2020

Angervisto Tessa, Aronen Tuomas, Haavisto Johannes, Hanhisalo Hulda, Kangas Salla, Kangastie Sakarias, Korri Juho, Kujala Eveliina, Kujala Helmi, Lamminen Jenny, Laurila Aleksi, Laurila Mira, Luoma Olivia, Mäkelä Miika, Mäki Sonja, Olli Henna, Syväjärvi Aino (kaksoistutkinto), Tenhunen Juho, Turpeinen Tuomas, Viitasalo Martti ja Väkeväinen Johannes.

Onnittelut uusille ylioppilaille!

Ylioppilasjuhlat ovat tilanteen salliessa lauantaina 29.8.2020 klo 11. Harjoitukset edellisenä iltana 28.8 klo 18.
Ylioppilaiden perinteiset muistamiset eli keräyslistat ovat paikallisessa kukkakaupassa vasta elokuussa. Nyt toukukuussa ylioppilaat saavat todistuksensa, lukion vuosikertomuksen sekä stipendit.

Etäopetus jatkuu

Niinhän siinä kävi, että valtiovaltakin suositteli lukioissa etäopetuksen jatkumista. Näin siis teemme. Sivistyslautakunta tulee tekemään päätöksen 14.5. koko kevään loppuun viemiseksi etänä. Tuolloin 14.5. ei tarvitse kuitenkaan tulla kouluun vaikka päätös tehdään vasta illalla 

Olen ilmoittaunut opettajille, että kahden viimeisen viikon aikana kokeita voi pitää lukiolla, esim. Kielistudio on koko ajan tyhjä ja kokeiden pito sillä onnistuu.

Kuntaliiton ohjeistuksen mukaan lukiolaisten noutoruoka mahdollisuus poistuu samalla kun se lopetaan myös perusopetuksen osalta eli 14.5. Ensi viikolla noutoruokaa saa vain kolmeksi päiväksi ja kaikki jaetaan maanantaina 11.5.

Yo-ilmoittautuminen alkaa 12.5. jälkeen, kun tämän kevään tulokset on saatu. Opo ohjeistaa siihen. Yo-juhlat näyttävät jäävän tältä keväältä pitämättä ja siirtyvät elokuulle.

Jaksakaa hyvin siellä kotona vielä tämä toukokuu! Kesällä tietokone piiloon ja pihalle.

Ylioppilastulokset ja ylioppilasjuhlat

YTL on ilmoittanut, että kevään kirjoitusten tulokset tulevat 12.5.2020 klo 9. Siirräämme ne Wilmaan saatuamme ne.

Koko Etelä-Pohjanmaalla on linjattu, että yo-juhlia ei pidetä nyt toukokuussa. Kokoontumisrajoitushan on vielä toukokuun 10 ihmistä kerrallaan. Juhlat ovat lauantaina 29.8. Todennäköisesti klo 11 niin kuin perinteisesti on ollut. Armeijaan menevät: hakekaa heti vapaaksi!

Todistukset lähetetään teille kotiin postin kautta. Kirjekuoressa tulee myös vuosikertomus. Stipendit saatte luettua vuosikertomuksesta ja ne kunkin stipendin saajan tulee hakea täältä koululta. 

Toivottavasti pystymme juhlimaan teitä sitten elokuussa. Varavarapäivänä on 4. tai 5.12. samalla kun on syksyllä lakitettavien juhla, mutta toivottavasti ei tarvitse sinne asti odotella.

Kilpailut käynnissä!

Lukion Facebookissa ja Instragramissa kilpailut käynnissä uudesta videostamme. Palkintoina lippuja Provinssi Rockiin.

Osallistu ja laita muutkin osallistumaan!!!

Tekoälykurssi tarjolla lukiolaisille

Tänä lukuvuonna tarjolla

Kyseessä on Helsingin yliopiston ja Reaktorin yhteistyössä tehty ilmainen tekoälyä käsittelevä verkkokurssi. Kurssista saa 2 opintopistettä yliopistoon, mutta nyt toiveena olisi, että kurssin saisi tarjolle lukioihin ja opiskelijat saisivat kurssisuorituksen tästä. Meillä saat tästä yhden lukiokurssin.
 
Lukiossa kurssia on tarjottu esimerkiksi englannin kurssina tai teemaopinnoissa. Nykyään kurssin voi tehdä suomeksi tai englanniksi. Kurssi on ainerajat ylittävä ja siinä sovelletaan tietoa eri aihealueiltaOpiskelija voi aloittaa kurssin milloin tahansa ja suoritus tapahtuu itsenäisesti verkossa.

Kiinnostuitko? [https://peda.net/id/63c48b965b8]]

kurssin pääsee aloittamaan tämän linkin kautta: https://course.elementsofai.com/fi
Ja kurssille tosiaan pitää itsenäisesti kirjautua.

Luonnontieteellinen linja aloittaa!

Ensi lukuvuoden kurssitarjotin alkaa olla valmis.

Uuden linjan kursseja toteutetaan jo ensi lukuvuonna. Tarjottimella ovat ainakin kurssit Sukellus geologiaan, Avaruuskurssi ja Portfolio. Mielenkiintoista tekemistä ja uutta oppimistyyliä siis tiedossa.

Wanhat 2019

Parit


Tanssin pyörteistä


Poikaenergiaa


Tyttöjen oman tanssin vuoro

Lappajärven lukiossa tähdätään avaruuteen ja maan uumeniin + uusia opiskelijaetuisuuksia

Lappajärven lukion uusi luonnontieteellinen linja on täällä!

Lisäksi opiskelijoille tulee lisää etuisuuksia: ilmaiset läppärit, ilmaisia kirjajo, ilmainen kuntosalin käyttö hotelli Kivitipussa sekä ulkopaikkakuntalaisille todella, todella edullista asumista hotelli Kivitipussa joko kahden hengen tai yhden hengen Chalets-huoneissa ja huoneistossa.

Koko tiedote:
Lappajärven lukion tiedote 21012019.pdf

Päättöviikko korvaa koeviikon

Päättöviikko korvaa koeviikon ja muodostuu joka jaksossa erilaiseksi.
Päättöviikon ideana on, että sen aikana voi olla niin suullisia kuin kirjallisiakin kokeita, arviointikeskusteluja, itsearviointia, vierailuja, esitelmiä...
Päättöviikon päättää aina ryhmänohjaajan tunti, jolla on aina jokin tärkeä teema tai käsiteltävä asia.
Opiskelijat voivat tehdä ehdotuksia päättöviikon ohjelmasta.
Päättöviikolla on oma lukujärjestyksenä, joka löytyy kohdasta Opiskelijalle.

Peda.net käyttää vain välttämättömiä evästeitä istunnon ylläpitämiseen ja anonyymiin tekniseen tilastointiin. Peda.net ei koskaan käytä evästeitä markkinointiin tai kerää yksilöityjä tilastoja. Lisää tietoa evästeistä