Lappajärvi

Ruokalista tilattaville noutoannoksille

Viikko 20 (viimeinen ruuan jako maanantaina 11.5)

Ma Jauhelihakeitto (valmistetaan maananantaina)
 
Ti Nakit ja muusi (muusi valmistetaan sunnuntaina)
 
 Nakit viimeinen käyttöajankohta 20.5
 Ruuat säilyvät vähintään 4 päivää valmistuksesta jääkaapissa säilytettynä.
 
Ke  Pinaattilätyt ja kinkkumakaronisalaatti  (salaatti valmistetaan maanantaina, 
 säilyy 3 päivää jääkaapissa säilytettynä)
 Pinaattilättyjen viimeinen käyttöajankohta 27.5

RUUAN JAKELU ETÄOPETUKSESSA OLEVILLE ESI- JA PERUSOPETUKSEN OPPILAILLE SEKÄ LUKIO-OPETUKSEN OPISKELIJOILLE 14.4.2020 ALKAEN

Lappajärven sivistystoimi on valmistellut rehtoreiden ja ruokapalveluhenkilökunnan kanssa etäopetuksessa olevien oppilaiden ja opiskelijoiden lounaan tarjoamista tarvitseville 14.4.2020 alkaen.

Lounas jaetaan ennalta sovituissa jakelupisteissä. Jakelupisteet ovat Jami, Länsirannan koulu ja Rantakankaan koulu. Lounas jaetaan kylmäannoksina, jotka voi lämmittää kotona.

Maanantaina on noudettavissa maanantain ja tiistain annokset. Keskiviikkona jakelussa ovat loppuviikon annokset. Jakelu on avoinna klo 14.00-15.30.

Jami: ruokalan tuulikaappi

Länsiranta: koulun länsipuoli, keittiön ja poikien pukuhuoneen sisäänmenotila

Rantakangas: liikuntasalin välikkö

Jaettavat annokset ovat yksittäispakattuja ja jokainen annos on varustettu ruuan tilanneen nimellä. Kaikki annokset ovat laktoosittomia. Muut ruoka-aineallergiat huomioidaan erikseen tilausta tehdessä. Kunkin viikon ruokalistan näkee pedanet-sivuilta https://peda.net/lappajarvi.

Mikäli oppilas tarvitsee jakelupisteeltä noudettavan lounaan, tulee siitä ilmoittaa Wilma-viestillä Arja Pohjoisaholle (perusopetus). Lukiolaisille annettu eri ohjeistus Wilman kautta. Viestistä tulee käydä ilmi oppilaan nimi (tai oppilaiden nimet), tarvittavien annosten määrä viikossa, noutopiste sekä mahdollinen erityisruokavalio. Yhdestä jakelupisteestä voi hakea ala- ja yläluokkalaisten sekä lukiolaisten annokset. Seuraavan viikon ruuat tilataan aina viimeistään edeltävän viikon keskiviikkona. Keittiöväki on toivonut myös kestotilauksia, jolloin ei tarvitse ilmoittaa joko viikko.

Tilaus on sitova ja annoksia noudettaessa tulee noudattaa erityisen tarkasti noutopisteessä olevia ohjeita. Ruokaa noudettaessa jakelupisteellä ei ole henkilökuntaa paikalla ja noutajien tulee myös noudattaa yleisiä koronavirukselta suojautumisesta annettuja ohjeita.

Tiedote 16.3 opetusjärjestelyistä

Tiedote 16.3.2020 
 
Hallitus on linjannut tänään hetki sitten, että koulut sulkeutuvat keskiviikkona 18.3.2020. Poikkeustila on voimassa ainakin 13.4.2020 asti. https://valtioneuvosto.fi/artikkeli/-/asset_publisher/1410845/valtioneuvoston-linjaus-suosituksista-varhaiskasvatuksen-esiopetuksen-perusopetuksen-lukio-ja-ammatillisen-koulutuksen-korkeakoulutuksen-vapaan-sivist
 
Pääkohdat meidän kannalta ovat:
- lähiopetus keskeytetään 4.-9. luokilla perusopetuksessa sekä toisella asteella
- varhaiskasvatus ja sen yhteydessä oleva esiopetus pysyvät käynnissä (lapsi kotiin, jos se on mahdollista järjestää)
- esiopetus ja 1.-3. luokat toimivat niille oppilaille, joiden vanhemmat eivät pysty järjestämään lasten hoitoa arkipäiviksi
- yli 10 hengen kokoontumiset perutaan
 
Suora lainaus: Poikkeuksena kouluissa järjestetään kuitenkin esiopetus sekä perusopetuksen 1 - 3 luokkien lähiopetus niiden vanhempien lapsille, jotka työskentelevät yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisillä aloilla. Lisäksi poikkeuksena järjestetään erityisen tuen päätöksen saaneiden oppilaiden lähiopetus sitä tarvitseville. Valtioneuvosto kuitenkin suosittaa, että lasta hoidetaan kotona, jos siihen on mahdollisuus. Järjestelyt tulevat voimaan keskiviikkona 18.3.2020.
 
Suomen hallituksen ja samalla Lappajärven kunnan kanta on, että koulut pidetään auki tiistaina 17.3., jotta vanhemmat pystyvät järjestämään lapsen tai nuoren kotona olon. Kouluun ei ole pakko tulla ja kotiin voi jäädä, jos se on mahdollista.
 
Koulua on kaikille esiopetuksen ja perusopetuksen oppilaille Lappajärvellä huomenna tiistaina 17.3. klo 9 - 12. Tuona aikana oppilaat voivat kerätä materiaalinsa, kirjansa ja muut tarvittavat välineet kotiin. Samalla oppilaat ja opettajat voivat sopia yhteisistä asioista. Tiistain kaikki tunnit ovat Jamilla. Ruokailu siten, että jokainen ehtii syödä ennen klo 12. Linja-autot lähtevät koululta klo 12.05, eikä muita vuoroja sinä päivänä ole.
 
7. luokkalaisten (kaikki samassa ryhmässä) tiistai-päivä on seuraavanlainen: 9 -10 matemattiset aineet Y1 (PH ja MiK), 10-11 maantieto, biologia ja terveystieto Y1 (MM ja PS) ja 11-12 äidinkieli ja kielet Y4 (KT, TJ ja AR)
8. luokkalaisten: 9-10 äidinkieli ja kielet Y4 (KT, AR ja TJ), 10-11 matemaattiset aineet Y1 (PH), 11-12 maantieto, biologia, kotitalous ja terveystieto Y1 (MM ja PS)
9. luokkalaisten: 9-10 maantieto, biologia, uskonto ja terveystieto Y1 (MM ja PS), 10-11 äidinkieli ja kielet Y4 (KT, AR ja TJ), 11-12 matemaattiset aineet Y1 (MiK)
 
Esikoululaisten hoito tai 1.-2. luokkalaisten aamu- ja iltapäivätoiminta toimii huomenna tiistaina normaalisti. Tulemme erikseen kysymään opetuksen tarvetta esikoululaisilla ja 1.-3. luokkalaisilla sekä erityisen tuen oppilailla.
 
Huomisen päivän aikana järjestetään perusopetuksen luokille ja oppilaille ohjausta etäopetukseen - tulemme käyttämään opetuksessa lähinnä Google Meet -ohjelmaa sekä tietenkin Wilmaa ja pedanet-sivuja.
Ohjeita on jo nyt pedanetin sivulla niin opettajille kuin oppilaillekin https://peda.net/lappajarvi/google-meet. Ohjeet ovat vielä keskeneräiset, mutta niitä päivitetään koko ajan. Wilmaa on nyt jokaisen seurattava - oppilaiden on tarkistettava, että heillä on pääsy Wilmaan. Tämä koskee tietenkin myös huoltajia.
 
18.3. alkaen luokilla tulee olemaan erikseen ilmoitettavat lukujärjestykset etäopetukseen. Voi olla, että tämä koko viikko mennään hyvin lyhyillä opetuspäivillä, jotta opettajilla on mahdollisuus suunnitella etäopetus. Kaikkia oppitunteja ei tulla pitämään 45 minuutin pituisina oppitunteina. Opetusjärjestelyistä tiedotetaan erikseen Wilman kautta.
 
Lukion tunnit siirtyvät keskiviikosta 18.3. lähtien etätunneiksi suoraan Google Meetin kautta normaaleina oppitunteina (45 tai 55 min) lukujärjestyksen mukaan. Tästä tiedotetaan vielä erikseen. Päättöviikkoa pitää suunnitella erikseen.
Tiistaina 17.3. ei ole lukion tunteja, koska lukion opettajat valvovat ylioppilaskokeita, jotta ne saadaan järjestettyä kahdessa eri tilassa (Kielistudiossa ja Atk-luokassa).
 
HUOM opettajat! Huomenna tiistaina lähes kaikille yo-valvontoja, myös yläkoulun opettajille - katso omasi listasta. Paljon myös muutoksia
 
 
Tarja Puro