3 Henkilöstö

Henkilöstöjohtaminen, osaamisen kehittäminen ja työhyvinvointi

Ennakoivalla henkilöstösuunnittelulla tarkoitus on varmistaa, että henkilöstön osaaminen, määrä, rakenne ja sijoittelu kaupunkiorganisaation tehtäviin vastaavat määriteltyä palvelutasoa, ennakoituja palvelutarve- ja toimintatapamuutoksia.

Opetushenkilöstön sisäinen siirtohalukkuus tarkistetaan aina ennen kuin virka laitetaan avoimeen hakuun. Rekrytoinneissa korostetaan tiimiosaamista, tieto- ja viestintätekniikan pedagogista osaamista sekä kehittämis- ja kehittymishalukkuutta.

Pysyvät tehtävät täytetään toistaiseksi voimassa olevilla työsuhteilla. Sijaisuudet järjestetään perusopetuksen ohjeiden mukaan.

Täydennyskoulutuksen suunnittelussa otetaan huomioon henkilöstön osaamisen kehittämisen suunnitelmissa ja osaamiskartoituksissa esille tulleet tarpeet.

Rehtori vastaa työhyvinvointiin ja työsuojeluun liittyvien toimintamallien ja ohjeiden toimeenpanosta sekä aktiivisen aikaisen puuttumisen toimintamallin toteutumisesta.

Vuosittaiset työhyvinvointisuunnitelmat toimitetaan sähköpostilla työsuojeluvaltuutetulle. 

Lisätietoja:
perusopetuspäällikkö Taina Vainio 044 718 4018
perusopetuspäällikkö Mika Kuitunen 044 718 5151

Koulun toimenpiteet

Koulun yhteinen ys-aika on varattu työjärjestyksiin keskiviikkoisin klo 8.00-9.15. Pyrimme siihen, että yhteisen kokouksen yhteydessä oppimisympäristöille jää aikaa suunnitella toimintaa. Mikäli keskiviikon aika ei suunnitteluun riitä, oppimisympäristöt sopivat erillisen suunnitteluajan. Noin kerran kuukaudessa pidämme pidemmän koko koulun yhteisen ys-palaverin. Yhteisistä palavereista kirjoitetaan muistio, joka on luettavissa O365-ympäristössä. Yhteisen ys-kokouksen asialista on aina nähtävillä paria päivää aikaisemmin ennen kokousta.  
 
Koulunkäynninohjaajien työpanos on tarkkaan kohdennettu oppilaisiin / luokkiin, joissa tuen tarve on arvioitu suurimmaksi. Jokaisessa oppimisympäristössä toimii yksi koulunkäynninohjaaja. Lisäksi iltapäivätoiminnan ohjaajat ovat oppitunneilla mahdollisuuksien mukaan. Tarpeen vaatiessa resursseja siirretään luokasta toiseen. 
 
Henkilökunta osallistuu mahdollisuuksien mukaan koulutuksiin. Henkilöstöasioista tiedotetaan kulloiseenkin tilanteeseen parhaiten sopivalla tavalla (palaverit, neuvottelut, Wilma, sähköposti, O365 jne.).  
 
Erityiskorvaukset (tva) jaetaan työtehtävien ja vastuualueiden mukaan kaupungin kohdistamisohjeistuksen mukaisesti. 
 
Sijaisuuksissa noudatetaan kaupungin ohjeistuksia. Alle päivän sijaisuuksia pyritään hoitamaan koulun sisäisillä järjestelyillä, mutta oman työn ohessa työskentely suurissa ryhmissä luo tarpeen sijaisten järjestämiselle myös lyhyisiin sijaisuuksiin. 
 

Työhyvinvointitiimi tekee hyvinvointisuunnitelman työhyvinvoinnin edistämiseksi työyhteisössä. Työhyvinvointisuunnitelma on tehty keväällä 2023. Työhyvinvointitiimin tarkoituksena on iloisesti yllättää henkilökuntaa erilaisilla pikkutempauksilla kuukausittain. Työyhteisöltä kysytään myös ideoita tyhy-toimintaan. Lukuvuoden aikana on tarkoitus pitää muutamia yhteisiä tapahtumia, esim. pikkujoulut. Osa kuluista katetaan kaupungin tyhy-rahalla. Työhyvinvointitiimi osallistuu myös kaupungin järjestämiin työhyvinvointikoulutuksiin mahdollisuuksien mukaan.  Koulustamme kaksi opettajaa osallistuu lukuvuoden aikana kaupungin järjestämään Henkinen ensiapu-koulutukseen.