7 Oppilashuolto ja muu oppilaan tuki

Tuen toteuttaminen

Koulukohtaisen oppilashuoltosuunnitelman laatiminen

Oppilas- ja opiskeluhuoltolain 13 §:n mukaista opiskeluhuollon toteuttamista, arviointia ja kehittämistä varten laaditaan oppilaitoskohtainen oppilashuoltosuunnitelma. Suunnitelma on laadittava yhteistyössä oppilaitoksen henkilöstön, opiskelijoiden ja heidän huoltajiensa kanssa. Oppilashuoltosuunnitelman sisältö on tarkennettu opetussuunnitelman perusteissa.

Suunnitelma tulee olla huoltajien nähtävissä jokaisen koulun kotisivulla, eikä sitä kirjata erikseen lukuvuosisuunnitelmaan. Suunnitelma päivitetään vuosittain samassa aikataulussa lukuvuosisuunnitelman kanssa.

Oppilashuoltosuunnitelmassa tulee olla alla olevat sisällöt:

1. Oppilashuollon kokonaistarve ja käytettävissä olevat oppilashuoltopalvelut
2. Yhteisöllinen oppilashuolto ja sen toimintatavat
3. Yksilökohtaisen oppilashuollon järjestäminen
4. Oppilashuollon yhteistyön järjestäminen oppilaiden ja heidän huoltajiensa kanssa
5. Oppilashuoltosuunnitelman toteuttaminen ja seuraaminen

Linkkejä:
Oppilas- ja opiskelijahuoltolaki
Perusopetuksen opetussuunnitelma: Monialainen oppilashuollon yhteistyö

Lisätietoja:
perusopetuspäällikkö Mika Kuitunen 044 718 5151


Opiskeluhuoltopalvelut

Opiskeluhuollon henkilöstö osallistuu omien koulujensa oppilashuoltotyön suunnitteluun, toteutukseen ja arviointiin. He voivat osallistua myös omilla kouluillaan tapahtuvaan koulun kehittämistyöhön, opetushenkilöstön kokouksiin, suunnittelupäiviin ym., jotka liittyvät yhteisölliseen ja yksilökohtaiseen oppilashuoltoon.


Linkkejä:
Opiskeluhuoltopalvelut
Oppilas- ja opiskelijahuoltolaki

 

Aamu- ja iltapäivätoiminta

Kaupunki järjestää koululaisten iltapäivätoimintaa yhteistyössä eri palveluntuottajien kanssa. Ensisijaisesti iltapäivätoimintaa tarjotaan 1. luokan ja erityisopetuksen oppilaille arkikoulupäivinä pääsääntöisesti klo 12.00 – 16.00. Haja-asutusalueen ryhmien toiminta-ajoissa voi olla poikkeuksia. Jos ryhmissä on tilaa, vapaita toimintapaikkoja tarjotaan 2. vuosiluokan oppilaille. Yksityis- ja haja-asutusalueen kouluissa vapaita kerhopaikkoja voidaan tarjota myös vanhemmille oppilaille.

Toimintamaksut ovat 120 €/kk, jos lapsi osallistuu toimintaan 3 h/päivä tai 1-15 h/viikko ja 160 €/kk, jos lapsi osallistuu toimintaan 4 h/päivä tai yli 15 h/viikko. Huoltajat voivat hakea maksuvapautusta tai sen puolittamista erillisellä hakemuksella. Hakemuksen liitteenä tulee toimittaa tarvittavat tositteet. Maksuvapautuspäätöksiä ei tehdä takautuvasti.

Huoltajat voivat hakea maksuvapautusta tai toimintamaksun puolittamista erillisellä hakemuksella. Hakemuksen liitteenä tulee toimittaa tarvittavat tositteet.

Tulostettavat ohjeet ja -lomakkeet löytyvät osoitteesta https://www.kuopio.fi/perusopetuksen-iltapaivatoiminta.

Lisätietoja:
iltapäivätoiminnan suunnittelija Maria Louhimo 044 718 4114


Kulttuuripalvelut

Kulttuuripolku muodostaa perusopetuksen tavoitteellisen kulttuurikasvatussuunnitelman minimitason, joka toteutuu lukuvuosittain ja sisältää luokat 1 - 9. Polku muodostuu vuosittain toteutettavista kulttuurikohdevierailuista ja/tai koulussa toteutettavista taidetyöpajoista. Polkujen työpajat ovat auki lukukauden alussa. Kaikista polkuun liittyvistä asioista ja aikatauluista tiedotetaan kulttuurikuriirien välityksellä ja Pedanetissä: Kulttuuripolku kouluille ja varhaiskasvatukselle

Kuopion kulttuurikasvatussuunnitelma

Lisätietoja:
kulttuurisuunnittelija Jonna Forsman 044 718 2468

Linkkejä:
STM: Kouluterveydenhuolto
THL: Kouluterveydenhuolto


Kirjastopalvelut

Koulun ja Kuopion kaupunginkirjaston yhteistyö perustuu perusopetuksen ja kirjaston yhteistyösuunnitelmaan (linkki). Yhteistyösuunnitelman keskeisenä tavoitteena on tiedonhallintataitojen oppiminen, lasten ja nuorten lukuharrastuksen lisääminen ja monilukutaidon tukeminen. Suunnitelmassa kuvataan yhteistyön toteuttaminen ja sisällöt vuosiluokilla 0 - 9.

Kuopion kaupunginkirjaston ja Kuopion perusopetuksen yhteistyösuunnitelma
Kuopion kaupunginkirjaston verkkokirjasto

Lisätietoja:
lasten ja nuorten kirjastopalveluiden päällikkö Anu Parviainen 044 718 2309


Koululiikunta

Koululiikunnan tapahtumat, ohjeet uimaopetukseen ja ajankohtaiset tiedot löytyvät Peda.netistä.

Liikkuva koulu -toimintamallin mukaiset toimenpiteet ja kehittäminen suunnitellaan toteutetaan koulun nykytilan arvioinnin pohjalta.

Lisätietoja:
koululiikunnan koordinaattori Lari Kilpeläinen 044 718 1439
liikunnanohjaaja Teemu Turunen 044 718 1042


Kouluruokailu

Kouluruokailu tulee ajoittaa klo 10.30 – 12.30 väliselle ajalle ja siihen käytettävä aika tulisi olla vähintään 30 minuuttia oppilasta kohden. Ruokailu ei saa vähentää opetukseen käytettävää aikaa.

Erityisruokavalion tarpeen ilmaantuessa oppilas huoltajineen ohjataan kouluterveydenhoitajan vastaanotolle, jossa täytetään erikoisruokavalioilmoitus keittiötä varten. Koululaisen erityisruokavalion tarvetta arvioidaan lisäksi kouluterveydenhoitajan vastaanotolla yhdessä huoltajan kanssa ensimmäisen, neljännen ja seitsemännen luokan laaja-alaisessa terveystarkastuksessa. Sekä koululaisten että henkilökunnan erityisruokavalioilmoituslomakkeet saa kouluterveydenhoitajalta.

Kouluruokasuositusten mukainen välipala tarjoillaan klo 13.00 – 15.00 välisenä aikana. Tarkemmista aikatauluista sovitaan koulukohtaisesti ruokailijoiden tarpeiden mukaan.

Juhlapäiviä vietetään juhlavamman aterian muodossa pääsiäisenä, itsenäisyyspäivänä sekä jouluna. Juhla- ja teemapäivien vietto voidaan kytkeä yhteistyössä ruokapalvelun tuottajan kanssa koulun opetus- ja kasvatustehtävään sekä eri oppiaineisiin, jolloin ne lisäävät osaltaan oppilaiden tapa- ja juhlakulttuurin tuntemusta.

Jokaisessa koulussa tulee käsitellä kouluruokailun toimivuutta koulukohtaisena kokonaisuutena. Käsittely voi tapahtua erikseen nimettävässä toimikunnassa (opetus-, ruokapalvelu-, huoltaja- ja oppilasedustus) tai yhteisöllisessä oppilashuoltoryhmässä, kun käsitellään koulutyön järjestämistä oppimista ja hyvinvointia edistävästi.

Koulu määrittelee ruokailun järjestelyt (valvonta ja ruokailuvuorot).

Lisätietoja:
palvelujohtaja Sari Karttunen 044 426 0501
perusopetuspäällikkö Taina Vainio 044 718 4018
perusopetuspäällikkö Mika Kuitunen 044 718 5151


Koulukuljetukset

Koulu järjestää kuljetusta odottavien oppilaiden valvonnan.

Linkkejä:
Koulukuljetukset ja vaaralliset koulumatkat


Lisätietoja:
kuljetussuunnittelija Kirsi Ahtonen 044 718 4225
talouspäällikkö Jusa Ruotsalainen 044 718 4221

Koulun toimenpiteet

 

Oppilashuoltosuunnitelma 
Opiskeluhuoltosuunnitelma 23-24 
 
Laaja-alainen erityisopetus  
Tiimin tehtävät:  

Ela-tiimi huolehtii koulun laaja-alaisen erityisopetuksen käytännön järjestelyistä. Tiimi vastaa resursoinnin tasapuolisuudesta, läpinäkyvyydestä ja tiedottamisesta. Tiimi huolehtii, että laaja-alaisen erityisopetuksen käytänteistä tiedotetaan siipitiimissä tai joukkueen kokoontumisissa. Tiimi huolehtii pedagogisten asiakirjojen arkistoinnista yhdessä luokanopettajien kanssa. Tiimi huolehtii laaja-alaisten erityisopettajien koulutuksista tiedottamisesta, tiimi on myös tiedon jakamisen paikka.  

Lukuvuonna 2023-2024 koulu on jaettu kolmeen tukijoukkueeseen.  

Tukijoukkueissa suunnitellaan joukkueeseen kuuluvien luokkien aikuisten kesken joukkueessa jaettava tuki, mm. laaja-alaisen erityisopettajan ja koulunkäynnin ohjaajan tunteja. Joukkueessa yhdessä opitaan yleisen tuen muotoja ja arjen toimintatapoja, joilla voidaan tukea lasten oppimisen ja kasvun tarpeita.  

Luoto-toiminta  

Luoto-toiminnassa työskentelee tällä hetkellä yksi laaja-alainen erityisopettaja ja osittain yksi koulunkäynninohjaaja.  

Luoto-toiminta on tarkoitettu tehostetun ja erityisen tuen oppilaille, joille pienryhmäopetus toimii pääsääntöisenä opetusmuotona useimmissa aineissa. Oppilas voi Luotojakson aikana opiskella kokoaikaisesti eli kaikki oppiaineet Luodossa, tai osa-aikaisesti, eli osa oppiaineista Luodossa ja osa omassa kotiluokassa. Luoto-toimintaa voidaan tarjota myös heille, jotka tarvitsevat 6-8 viikon jakson haastavan tilanteen rauhoittamiseksi.  

Käyttäytymisellään reagoivien oppilaiden tuki hoidetaan pääsääntöisesti laaja-alaisen erityisopettajan sekä tukijoukkueen avulla.  

Luoto-toiminnan aloittaminen:  

Ennen Luoto-toiminnan aloittamista lapsi on saanut yleistä ja tehostettua tukea omassa luokassa sekä laaja-alaisen erityisopettajan ohjaamana.  

Jos yleinen ja tehostettu tuki ei riitä tai oppilaan tilanne jostain syystä kriisiytyy, luokanopettaja, rehtori, ela ja Luoto-toiminnassa työskentelevät aikuiset kokoontuvat järjestelemään asiaa.  

Laaja-alainen erityisopettaja kutsuu yksilöllisen oppilashuoltoryhmän koolle. Luoto-toiminnan aloittaminen päätetään yksilöllisessä oppilashuoltoryhmässä. Luotoon siirryttäessä sovitaan aika ja päivämäärä, johon asti oppilaan jakso Luodossa kestää.  

Paluu Luoto-toiminnasta omaan kotiluokkaan: 

Ennen tämän sovitun Luotojakson päättymistä järjestetään palaveri, jossa arvioidaan Luotojakson toimivuutta ja oppilaan siirtymistä takaisin omaan luokkaan. Palaverissa ovat mukana oppilas, huoltaja, luokanopettaja, Luodon opettaja, rehtori, oppilaan luokka-asteen laaja-alainen erityisopettaja, sekä tarvittaessa muita henkilöitä.  

Palaverissa sovitaan oppilaan opiskelun jatkumisesta. Oppilas voi palata kokonaan omaan luokkaansa tai hänelle voidaan sopia vielä uusi jakso Luodossa. Oppilas voi myös integroitua osalle tunneista omaan luokkaansa ja jatkaa sovitusti osan tunneista Luodossa. Koulunkäynninohjaajaa tarvitaan omaan kotiluokkaan siirtymisvaiheessa. Ohjaajan roolina voi olla ohjata oppilasta integraatiotunneilla omassa luokassa tarpeen mukaan tai ohjata oppilasta esimerkiksi siirtymätilanteissa Luodon ja oman luokan välillä. 

Luotojakson aikana elan rooli siirtyy luonnollisesti suureksi osaksi Luodon elaopettajalle. Takaisin omaan luokkaan palatessa oman luokka-asteen ela ottaa enemmän vastuuta oppilaasta. 

Tavoitteena on, että Luotojaksolla on positiivinen ja kuntouttava vaikutus oppilaan opiskeluun ja koulunkäyntiin. Jakson aikana toimitaan oppilaan yksilöllisten tarpeiden ja tavoitteiden mukaisesti. 

Tiimin kokousaika:  

Tiimi kokoontuu säännöllisesti maanantaisin klo 13.05–13.55. Tiimin kokoontumisesta kirjataan muistio, joka on luettavissa SharePointissa.  

  

Luokkamuotoinen erityisopetus 

 
Lukuvuonna 2023-2024 koulussamme toimii kuusi luokkamuotoista erityisopetuksen ryhmää (vaativan erityisen tuen luokat). Oppilaat kuuluvat pidennetyn oppimisvelvollisuuden piiriin ja opiskelevat yksilöllisten oppimissuunnitelmien mukaan (Hojks). Luokat työskentelevät lähellä yleisopetusta ja oppilaat integroituvat yleisopetuksen tunneille mahdollisuuksien mukaan. Erityisluokat toimivat tiimiluokkina ja luokilla on yhteisiä tunteja viikon aikana. Luokkien erityisluokanopettajat muodostavat työparin, jotka suunnittelevat ja toteuttavat opetusta yhdessä.  

Lisäksi koulussa toimii lukuvuoden ajan koulun oma erityisluokka, joka toimii yhteistoiminnassa Kaverit ja Ystävät -luokkien kanssa.  

Martti –luokka, opettajana Jaana Tuomainen  

Eeva-luokka, opettajana Katri Miettinen 

Rauha-luokka, opettajana Päivi Heiskanen. Luokka tekee päivittäin toiminnallista yhteistyötä yleisopetuksen 2C- luokan kanssa.  

Ahti-luokka, opettajana Kirsi Lihavainen  

Saari-luokka, opettajana Kirsi Metsäkylä  

Oiva-luokka, opettajana Reetta Hartikka 

0-2 Ystävät Kaverit, opettajana Päivi Rimpiläinen 

Erityisopettajien tiimi kokoontuu keskiviikkoisin klo 10.30-11.00. Elo- tiiminvetäjänä toimii Päivi Heiskanen.  

Tarkemmat suunnitelmat löytyvät luokkakohtaisesta vuosisuunnitelmasta.  
 
 

VERSO Vertaissovittelu 

 
VERSO eli vertaissovittelu on Martti Ahtisaaren koulussa tapahtuvaa toimintaa, jossa VERSO-oppilaat ohjaavat erimielisyyksien sovittelua oppilaiden kesken. VERSO-sovittelussa ei etsitä syyllisiä vaan ratkaisuja ristiriita tilanteisiin. 

VERSO-sovittelu tapahtuu koulussamme tarpeen mukaan päivittäin klo 10.30. Verso-oppilaina toimivat koulumme 5. ja 6. luokilta valitut ja koulutetut VERSO-oppilaat. VERSO-oppilaiden tukena ja apuna toimivat koulumme koulutetut versoaikuiset.  

Lukuvuonna 2023-2024 VERSO -vastuuaikuisina ovat Erja Pironetti ja Tuula Koivukangas. He vastaavat tiimin kehittämistehtävän edistämisestä. 

 

Päivi Mikkonen, Birgit Palm, Ulla Kettunen, Erika Fabritius ja Heikki Suppanen toimivat VERSO-aikuisina kukin omalla vuorollaan 1krt/viikko ja osallistuvat VERSO –aikuisten tapaamisiin. 
 

VERSO -tiimin toimintasuunnitelma 
 

UUSIEN VERSO-OPPILAIDEN VALINTA JA KOULUTUS syksyllä 2023 ja keväällä 2024 

SYKSY 2023: 

Viikko 34 hakuaika 

21.-22.8. kuudensien luokkien VERSO –oppilaat vierailevat kertomassa VERSOsta vitosluokissa 

Viikko 35 haastattelut  

Viikko 36 uusien VERSOjen koulutus  

Viikko 37 uudet sovittelijat aloittavat sovittelutyön  

 

KEVÄT 2024: 

 

VERSO –TIIMIN TOIMINTA 

KOULUN HENKILÖSTÖN YHTEISEN YMMÄRRYKSEN RAKENTAMINEN 

- 4.10. Siipitiimit 

- sovittelumenettely 

- restoratiivisuus koulun toimintakulttuurin perustana  

 

 

SUUNNITELMA KOULUN OPPILAIDEN OSALLISUUDEN KEHITTÄMISEKSI.  

Suunnitelmaa tehdään vuoden varrella yhdessä VERSO –sovittelijoiden sekä VERSO –aikuisten kanssa.  

 

 

 

 
Iltapäiväkerhot 

 
Martti Ahtisaaren koulussa toimii 4 koulun omaa IP-ryhmää ja 1 Juniori KalPan IP-ryhmä. IP-ryhmät laativat omat toimintasuunnitelmansa. IP-kerhojen vastuuohjaajat tiedottavat kerhojen toiminnasta kerholaisia ja kerholaisten vanhempia. He toimivat myös kotien ja IP-kerhojen yhteysvastaavina. 

 

Iltapäiväkerhojen toimintasuunnitelmat: 
Mesimarjat 

Ahomansikat 

Karhunvatukat 

Pihlajanmarjat 
 
 

Kulttuuri 

 
Koulussamme järjestetään mahdollisuuksien mukaan kulttuurivierailuja tai luokat vierailevat kulttuurikohteissa. Noudatamme Kuopion kaupungin Kulttuuripolkua, jossa jokaisella luokka-asteella on oma kulttuurin osa-alue, johon lukuvuoden aikana tutustutaan tarkemmin. Kulttuuripolku täydentää koulumme omaa kulttuurikasvatusta, joka tapahtuu paitsi arjessa tutustumalla suomalaiseen kulttuuriin ja eri kulttuureihin monipuolisesti (esim. kansainvälinen yhteistyö, retket, leikit) myös lukuvuoden teemapäivien ja juhlien yhteydessä.  

Kulttuurikuriirina toimii luokanopettaja Sonja Hiltunen. 
 
 

Koulukirjasto 
Koulun kirjastovastaavana toimii lukuvuonna 2023-2024 luokanopettaja Tiina Purokivi.  

Opettajat voivat käydä lainaamassa kirjastosta yhdessä oppilaidensa kanssa luettavaa. Kirjastossa voi asioida yksi luokka kerrallaan. Oppilaat voivat lainata yhden kirjan kerrallaan luettavaksi. Kirjojen lainaus tapahtuu opettajan valvonnassa. Kirjat palautetaan palautuskärryyn kirjastoon. Kirjastovastaava hyllyttää palautuneet kirjat.  

Kirjastoautot käyvät koulullamme seuraavasti: perjantai klo 11.15-12.00, torstai klo 15.15-15.35 ja parittomilla viikoilla keskiviikkoisin klo 11.10-11.45. Kirjaston ohjeistuksen mukaisesti kirjastoautossa asioidaan luokka kerrallaan.  

Lukuvuonna 2023-2024 tavoitteena on, että koulussamme otettaisiin vähitellen käyttöön Kuopion kaupungin uudet Lentoon!-lukudiplomit. Äidinkielen ainevastaava ja kirjastovastaava suunnittelevat tempauksen, jolla luokkia kannustetaan lukudiplomien suorittamiseen. 
 
Koululiikunta 
 

Tavoitteemme on rytmittää lukuvuoden liikuntakalenteria, monipuolistaa ja kannustaa kokeilemaan erilaisia juttuja liikuntatunneilla sekä edistää oppilaiden liikunnallista koulupäivää.  

Toimenpiteet ja toimintasuunnitelma: 

  • välituntitarviketäydennykset luokille 
  • pyöräradan suunnittelu ja toteutus liikenneturvallisuusviikolle (15.9.) 
  • telinevoimisteluviikot keväälle ja syksylle + tiedotus. 
  • uudet välkkärit koulutukseen heti, kun se on mahdollista (kaupungilla tehtävään liikunnanohjaaja)  
  • välitunti- ja lainaamotoiminta 
  • maalivuorot pitkille välitunneille 
  • Talviliikuntapäivät kevättalvelle (26.-28.2.) 
  • koulujenvälisistä turnauksista tiedottaminen opettajille 

Tehtävien jako ja vastuut: 

  • Jussi: Talvi- ja telinevoimisteluviikkojen ajoittaminen, LI-kärryn varaaminen & käytön organisoiminen koululla, maalivuorot kaukaloon sekä turnauksista tiedottaminen. 
  • Anu: Välituntivälinetäydennykset & välkkäri- ja lainaamotoiminta 
  • Sirpa: Välkkäri- ja välituntilainaamotoiminta  
  • Kaikki yhdessä: Talviliikuntapäivien valmistelu, organisointi ja tiedotus 

 

 
Kouluruokailu 

 
Koulussamme ruokaillaan klo 10–12 välillä. Opettajat valvovat oppilaidensa ruoanottoa sekä ruokailua.  

Maksullista välipalaa on tarjolla klo 13 välitunnilla. Ruokalassa voi tällöin syödä myös omia eväitä valvotusti. 

Koulumme tiloissa ruokailee myös Lehtoniemen päiväkodin esiopetusryhmät. Heille tarjotaan lounaan ja välipalan lisäksi myös aamupala. Ulkopuolisille ruokailijoille on tarjolla lounasta klo 12.30.  

Servica huomioi juhlapäivät juhlavamman aterian muodossa. Arjen taidot -valinnaisaineryhmän oppilaat huolehtivat ruokalan koristelusta juhlaruokailuissa. Tänä vuonna ruokala koristellaan itsenäisyyspäivän, joulun, pääsiäisen sekä vapun kunniaksi. 

Kaikilla luokka-asteilla on mahdollisuus pitää huolta ruokalan viihtyisyydestä laittamalla ruokalan seinille kuvaamataidon töitään. Työt seinillä vaihtuvat eri vuodenaikojen mukaan. 

Servican ruokapalveluvastaava, palveluvastaava ja rehtori pitävät säännölliset palaverit, joissa käsitellään ruokailun sujuvuutta, toimintaa ja palautteita. 

Opettajat toteuttavat luokissa ruokakasvatusta osana opetusta. Luokissa käydään läpi ruokalista ja tutustutaan ennakoivasti uusiin ruokiin yhdessä keskustellen. Oppilaille opetetaan, millainen on täysipainoinen koululounas. Lounaalla on osassa tuotteista suositus kappalemääristä. Aina voi hakea lisää, jos jää nälän tunne. Lisää ottamisessakin ohjaamme täysipainoiseen lisäannokseen.  

 
Koulukuljetukset 

 
Koulukuljetuksessa tulevat oppilaat tuodaan lukujärjestyksen tai aamuhoidon tarpeen mukaan koululle. Koulunkäynninohjaajat ottavat vastaan ja valvovat koulun alkua odottavia kuljetusoppilaita.  

Kotiinkuljetukset lähtevät koulun parkkipaikalta oppilaiden koulupäivän tai iltapäiväkerhon päätyttyä. Koulunkäynninohjaajat valvovat ja huolehtivat oppilaat kyyteihin.  

Kuljetusvastaavana toimii koulunkäynninohjaaja Tea Jäntti  

ilmoittaa kuljetusyrityksille koulun kyytitarpeet alustavasti jo keväällä/kesällä  

ilmoittaa kyytimuutoksista sekä toimii yhteyshenkilönä koulun ja kuljetusyritysten välillä  

huolehtii oppilaiden väliaikaiset kyytitarpeet (esim. loukkaantumistapauksissa))  

vastaa kyytilistojen laatimisesta ja toimittaa listat kyytifirmoille sekä rehtorille  

Opettaja ja muu henkilökunta ilmoittaa oppilaansa kyytimuutoksista kuljetusvastaavalle. Vanhemmat ilmoittavat poissaolot/kyytimuutokset suoraan lapsensa kuljettajalle ja kouluun. Kyytilista oppilaista sekä lukujärjestykset ovat kansliassa.  

Koulu pyrkii järjestämään valvonnan paikallisliikenteen bussipysäkille.  

 

Peda.net käyttää vain välttämättömiä evästeitä istunnon ylläpitämiseen ja anonyymiin tekniseen tilastointiin. Peda.net ei koskaan käytä evästeitä markkinointiin tai kerää yksilöityjä tilastoja. Lisää tietoa evästeistä