Koulun toimenpiteet
3 HENKILÖSTÖ
Rekrytointi
Vakituisen henkilöstön ja pidempiaikaisten sijaisten rekrytoinnista vastaa rehtori. Lyhytaikaisten sijaisuuksien järjestelyistä vastaa apulaisjohtaja.
Sijaisuudet yritetään täyttää ensisijaisesti pätevillä henkilöillä. Luokan tilanteesta ja päivän oppitunneista riippuen, huolehditaan 1–3 päivän sijaisuudet otoillen, resurssiopettajalla tai ulkopuolisella sijaisella. Pidempiin sijaisuuksiin pyritään saamaan sijaiset. Tällä hetkellä lyhytaikaisiin sijaisuuksiin käytettävissä olevien sijaisten saatavuus näyttäytyy haastavalta.
Henkilöstön osaamisen kehittäminen
Työyhteisössä osaamista kehitetään järjestämällä mahdollisuuksien mukaan ennen kaikkea henkilöstön tarpeista esille nousevia koulutuksia. Jynkän koulu tukeutuu täydennyskoulutuksessaan Pohjois-Savon koulutuspalveluiden henkilöstön täydennyskoulutusyhteistyöhön.
Syyslukukaudella 2024 koulumme opettajakunnasta osallistuvat Arviointimestarit-koulutukseen ne, jotka eivät vielä viime lukuvuonna koulutusta käyneet. Koulutus suoritetaan verkkoluentoja hyödyntäen.
Tämän lisäksi opettajat osallistuvat Veso-koulutusiltapäivään, jonka teemana on tietoturva ja digitaidot. Kaupungin mahdollistamaan Nepsy-koulutuskokonaisuuteen Jynkän koulusta osallistuu tänä syyslukukautena yksi erityisopettaja.
Omaehtoista kouluttautumista pyritään tukemaan. Pienestä koulutusmäärärahasta korvataan mahdollisuuksien mukaan koulutuksen hinnasta riippuen matkat, koko koulutus tai osa siitä.
Navisec -tietoturvakoulutus suoritetaan ys-ajalla tiimeittäin.
Osaamis- ja kehityskeskustelut
Kehityskeskustelut pidetään henkilöstön kanssa kerran lukuvuodessa. Kuhunkin keskusteluun varataan aikaa noin tunti. Ennen keskustelua jokainen myös päivittää sähköisen Forms-muotoisen kehityskeskustelulomakkeen.
Henkilökohtaiset TSA-keskustelut on pidetty kaupungin ohjeistuksen mukaisesti elokuun loppuun mennessä.
Perehdyttäminen
Lukuvuoden alkaessa, ensimmäisinä Veso-päivinä, on käyty koko henkilökunnan kanssa yhdessä lävitse keskeiset palo- ja pelastautumisturvallisuuteen sekä välituntiturvallisuuteen liittyvät asiat seikkaperäisesti. Perehdyttämiseen kuului myös turvallisuuskävely.
Uusille työntekijöille on annettu työsuhteen alussa Jynkän koulun perehdyttäminen -kansio, johon on koottu tiiviisti keskeiset asiat. 10.8. on pidetty uusien työntekijöiden kanssa perehdyttämispalaveri, jossa rehtorin ja koulusihteerin johdolla on käyty lävitse keskeisiä asioita sekä varattu aikaa esiin nousseille kysymyksille.
Suunnitteluryhmän jäsenet jatkavat perehdyttämistä omissa tiimeissään arkisten käytänteiden ja hiljaisen tiedon osalta. Sähköinen perehdyttämisalusta on tavoitteena ottaa käyttöön seuraavia pidempiaikaisia sijaisia ajatellen.
Sijaiskansioille on laadittu pohja, jossa on lyhytaikaisia sijaisia ajatellen keskeiset turvallisuuteen ja arjen käytänteisiin liittyvät asiat. Opettajat ovat täydentäneet oman luokkansa kansion käyttövalmiiksi.
Työhyvinvoinnin edistäminen
Työhyvinvointiparina toimivat Riitta Kolehmainen ja Kirsi Räsänen.
Tavoitteena on järjestää työhyvinvointia ylläpitäviä ja parantavia tapahtumia lukuvuoden aikana.
Työyhteisönä järjestämme myös omia tapahtumia, kuten pikkujoulut sekä muita yhteisiä tapahtumia läpi lukuvuoden.
Lukuvuodelle on tehty keväällä työhyvinvointisuunnitelma, jossa positiivisen työyhteisökulttuurin vahvistamisen lisäksi keskeisiksi kehityskohteiksi on nostettu seuraavat asiat:
- Ammatillisen kehittymisen mahdollistaminen pedagogista keskustelua lisäämällä.
- Arjen keinojen kehittäminen, joilla saada työ tehdyksi siihen varatussa ajassa.
- Vahvistaa työyhteisön voimavaroja kohdata työssä muutoksia ja uusia haasteita.