Integrointi muihin oppiaineisiin

Integrointi

Näytelmän tekeminen nuorempien oppilaiden kanssa

Koska 5. luokkalaisilla hoivavietti alkaa herämään, päätimme integroida äidinkielen opetusta myös nuorempien oppilaiden kanssa toimimiseen. Teemana toimii punaisena lankanammekin mainittu Draama. Oppilaat voisivat toteuttaa esimerkiksi näytelmän kevätjuhlaan 1. tai 2. luokkalaisten kanssa. Projektiin voidaan integroida monia eri oppiaineta. Lavasteet voidaan toteuttaa kuvaamataidon tunneilla, näytelmämusiikki musiikin tunneilla, ja käsikirjoitusta voidaan laatia äidinkielen tunneilla. 5. luokkalaiset saavat sopivasti vastuuta näytelmän suunnittelemisesta ja toteuttamisesta ja pääsevät toimimaan ohjaajan roolissa avustaessaan nuorempia oppilaita. 

Musiikkivideo

Päätimme integroida myös musiikkia ja äidinkieltä tekemällä musiikkivideot. Oppilaat saisivat ensin luoda käsikirjoituksen musiikkivideolla ja päätää roolit. Sen jälkeen luodaan sanoitukset äidinkielen tunnilla. Sanoitusten jälkeen siirrytääm musiikin luomiseen ja lopuksi kuvataan itse video.

Vanhojen tekstien tulkinta

Esimerkiksi uskonnon tunnilla oppilaat voivat tulkita vanhoja tekstejä, tutkia tekstien luetettuvuutta, sekä vertailla kirjoittamistyyliä nykyisen normin mukaiseen kirjoittamiseen. Tekstien ohessa saattaa olla myös kuvia, joita voi analysoida luokan kesken.

Sarjakuvien teko

Oppilaat voivat toteuttaa esimerkiksi pienissä ryhmissä sarjakuvia piirtäen tai mahdollisesti joillain tietokonesovelluksilla. Aluksi tulisi miettiä aihe, jonka jälkeen voisi toteuttaa käsikirjoituksen. Kun suunnitelmat on valmiina voidaan toteuttaa kuvien tekeminen. Sarjakuvien tekeminen voidaan integroida kuvaamataidon lisäksi muihin oppiaineisiin aiheen rajaamisen kautta, kuten ympäristöoppiin tai historiaan.
http://www.lastenkulttuuri.fi/wp-content/uploads/2016/02/piirtamisopas20s1.pdf