Seminaarikerta 4 - 5.6.

Kotitehtävät ensi kerralle

Ensi kerralla pidetään esittelykierros töiden senhetkisestä tilanteesta. Esittelyt ovat melko lyhyitä (n. 5 minuuttia per esittely):

  • Esittelet(te) työn idean, tutkimuskysymyksen ja millaista aineistoa siihen vastaamiseen on, sekä miten analysoit aineistoasi, ja
  • joko a) kerro, jos olet jo tehnyt jonkin mielenkiintoisen havainnon, tai b) esitä jokin kysymys, joka tässä vaiheessa mietityttää työssäsi. 

Vertaistukipari antaa sinulle esittelystäsi palautetta ja kommentoi havaintoasi tai kysymystäsi, kun pidätte vertaistukitapaamisen (kesäkuun lopussa - heinäkuun alussa). 

Kanditöiden menetelmiin perehtyminen

Työstät ryhmäsi kanssa aina yhtä menetelmää kerrallaan ja kommentoit sen alle ao. ohjeen mukaisesti.

Ensimmäiseen viestiin tulee lyhyt kuvaus siitä, mitä kyseinen menetelmä tarkoittaa. Voitte kopioida tekstiä Tietoarkistosta, Metodixistä, Wikipediasta jne.. katsokaa menetelmän kuvauksia kuitenkin useammasta kuin yhdestä lähteestä ja verratkaa, että sisältö on samankaltaista.

Toiseen viestiin tulee teidän pohdintanne siitä, mihin taustafilosofiaan ehdotettu menetelmä liittyy. Käytä apuna https://peda.net/jyu/okl/ko/okjs/kandiryhmat-22-23/kesakandi-anna-leenan-ryhma/filosofian-ja-metodin-valinen-yhteys-kuvio:file/download/7b29e843a958f0828751c108f332f23624b2f848/Niglas%20-%20relationship%20between%20philosophy%20and%20methodology%20in%20social%20science%20and%20educational%20research.pdf ja selvittäkää myös, mitä filosofinen tausta tarkoittaa. Etsikää ja kirjatkaa ylös lyhyt kuvaus sen epistemologiasta ja ontologiasta, laittakaa linkki lähteeseen.

Kolmanteen viestiin etsitään yksi esimerkki tieteellisestä artikkelista, joka kuvaa tämän menetelmän käyttämistä JA yksi esimerkki tieteellisestä artikkelista, jossa on käytetty tätä menetelmää. Linkit ja ylimalkainen kuvaus mitä artikkeli käsittelee viestiin. Siis tyyliin "<linkki> Tässä artikkelissa kuvataan miten tehdään koodauksen luotettavuudentarkastelu laskemalla Cohenin kappa. <linkki> Tässä artikkelissa on tutkittu miten ihmiset kokevat eri jäätelömakuja ja siinä on käytetty sisällönanalyysiä ja koodattu mitä aisteja niissä on käytetty".

Jos ehditään, niin viesti 4: Mitä tämän menetelmän ja taustafilosofian osalta tarkoittaa tutkimuksen luotettavuus? Miten voi osoittaa, että tutkimus on luotettava? (palaa epistemologian ja ontologian tietolähteeseen)</linkki></linkki>