Oppimisympäristöt, työtavat ja eriyttäminen

Musiikin oppimisympäristöt, työtavat ja eriyttäminen

Oppimisympäristöt

- Fyysinen ympäristö: Opetus tapahtuu musiikinopetukseen soveltuvassa ja varustellussa tilassa, ensisijaisesti musiikinluokassa.

- Sosiaalinen ympäristö: Opetuksessa painottuvat vuorovaikutustilanteet sekä yhteismusisointi ja muu musiikillinen yhteistoiminta.

- Teknologinen ympäristö: Opetuksessa hyödynnetään ajankohtaista, opetuskäyttöön soveltuvaa musiikkiteknologiaa.

- Yhteistyötahot: Opetuksessa hyödynnetään sekä paikallisten että valtakunnallisten ja kansainvälisten taide- ja kulttuurilaitosten sekä muiden yhteistyötahojen tarjoamia mahdollisuuksia.


Työtavat

- Pedagogisesti monipuolinen ja joustava musiikin opiskelukokonaisuus muodostuu soittamisesta, laulamisesta, kuuntelusta, säveltämisestä, musiikkiliikunnasta sekä tiedollisen aineksen opiskelusta.

- Oppilasta ohjataan ymmärtämään musiikin käsitteistöä ja merkintätapoja erilaisia yksilö- ja ryhmätyötapoja hyödyntäen.


Eriyttäminen

- Musiikin opetuksessa ja työskentelyn suunnittelussa otetaan huomioon oppilaiden erilaiset tarpeet, aikaisempi oppiminen ja kiinnostuksen kohteet. Niiden pohjalta tehdään muun muassa työtapoja, opetusvälineiden käyttöä ja ryhmätyöskentelyä koskevat ratkaisut niin, että myös oppilaita kuullaan. Ratkaisuilla luodaan oppimista edistäviä yhteismusisoinnin tilanteita sekä vahvistetaan jokaisen oppilaan opiskelutaitoja ja oma-aloitteisuutta.



≡ Sisältö