Koulun toimenpiteet

OPPILASHUOLTO

Oppilashuoltosuunnitelma löytyy koulun sivuilta peda.netistä. Oppilashuollon teemat lukuvuonna 2019-2020 liittyvät erityisesti osallisuuteen sekä laaja-alaiseen taitoon L3- Itsestä huolehtiminen ja arjentaidot (huolehdin itsestäni ja toisista, Lisään ympäristöni hyvinvointia, opin ajanhallintaa ja itsesäätelyä) sekä oppilaiden vahvuuksien tunnistaminen ja hyödyntäminen.


OSA-AIKAINEN (LAAJA-ALAINEN) ERITYISOPETUS


Tavoitteena on ennaltaehkäistä oppimis- ja koulunkäyntivaikeuksien syntymistä sekä tukea oppilaan oppimista ja kehitystä.
 

Tähän pyritään mahdollisimman varhaisella puuttumisella. Käytössä on kolmiportainen tuki: yleinen, tehostettu ja erityinen tuki. Yleinen tuki on lyhytaikaista tukea esim. tukiopetus. Tehostetussa tuessa oppilaalle tehdään oppimissuunnitelma ja erityisessä tuessa henkilökohtainen oppimisen järjestämistä koskeva suunnitelma (Hojks) yhdessä oppilaan ja huoltajan kanssa. Tuen tarpeen muuttuessa tuen tasoa lisätään tai vähennetään. 

 

Osa-aikaisen erityisopetuksen keinoja ovat esimerkiksi 

- mahdollisimman aikainen tukeminen ja puuttuminen tilanteeseen yhteistyössä kodin ja ko. opettajien kanssa 

- luokkakohtaisia kartoituksia lähinnä äidinkielessä ja matematiikassa 

- samanaikaisopetus, pienryhmäopetus, yksilöopetus 

- artikulaatio-opetus, äänteiden r, s ja l korjaamista pääasiassa 1-2 -luokille  

- sosiaalisten taitojen opettaminen 

- pedagogiset ratkaisut tuen mahdollistamiseksi 

 

Lukuvuonna 2019-2020 koulussamme toimii 3 laaja-alaista erityisopettajaa: 

Sirpa Nousiainen: kaveriluokka, ystäväluokka, 1E2C, 2D ja 2E 

Auli Siikanen: 1C, 1D, 3B, 3C, 4A, 5A 

Eeva Venäläinen3A, 4B, 4C,4D, 5B, 5C, 6A, 6B, 6C 

 LUOKKAMUOTOINEN ERITYISOPETUS

Koulussamme toimii lukuvuonna 2019-2020 ensimmäistä vuotta Luoto-luokka. Luoto-luokassa työskentelee koko- tai osa-aikaisesti yleisopetuksen oppilaita, jotka tarvitsevat erilaista tukea koulunkäyntiinsä. Luoto-luokan tehtävänä on tarjota lyhyempi- tai pitempiaikaista tukea, rauhallista työympäristöä ja pienryhmää sitä tarvitseville 1.-4.luokan oppilaille. Luoto-luokan opettajana toimii Kaisu Varimo ja koulunkäynninohjaajana Päivi Elovirta.  

 Koulussamme on myös luokkamuotoista erityisopetusta (harjaantumisopetus, vaike- opetus, pidennetty oppivelvollisuus). Koulussa toimii kuusi erityisluokkaa.  Oppilaita on esikoulusta yhdeksänteen luokkaan saakka. Tiimiluokkina yhdeesä toimivat Martti ja Eeva, Rauha ja Ahti sekä Saari ja Oiva. Elo- opettajien tiiminvetäjänä toimii Kirsi Metsäkylä. Luokkien tarkemmat vuosisuunnitelmat löytyvät kohdasta Kasvatus ja oppiminen.



KOULUTERVEYDENHUOLTO

 

Kouluterveydenhuolto on ennaltaehkäisevää ja lapsenne terveyttä edistävää toimintaa kouluyhteisössä. Lapsenne terveystarkastuksissa seurataan ja tuetaan lapsen fyysistä ja psyykkistä kehitystä. Yhteistyö teidän vanhempien kanssa on tärkeää. Mikäli olette huolissanne jostakin lapsenne hyvinvointiin liittyvästä asiasta, voitte ottaa yhteyttä kouluterveydenhoitajaan.

 

Jotta koululaisenne voisi hyvin ja jaksaisi käydä koulua, olisi hyvä kiinnittää huomiota mm. seuraaviin asioihin:

· riittävä yöuni (9–10 h)

· säännöllinen ruokailu

· ulkoilu ja arkiliikunta.

· Kotona on hyvä sopia myös media-ajasta sekä kännykän ja älylaitteiden turvallisesta käytöstä.

 

Kouluterveydenhuoltoon kuuluu koulussa ja koulumatkalla sattuneiden tapaturmien sekä koulupäivän aikana äkillisesti sairastuneiden ensihoito.

 

Muu sairaudenhoito esim. infektiotaudit ja kotipiirissä sattuneet tapaturmat hoidetaan tiimilääkärin vastaanotolla tai päivystyksessä.

Lääkäritiedot löytyvät osoitteesta www.kuopio.fi à sosiaali- ja terveyspalvelut àterveyspalvelut àsairastuminen ja tapaturmat à kiireellinen hoito ja päivystys à ajanvaraushaku omalla osoitteella. 

Ajan voi varata myös soittamalla Kuopion kaupungin vaihde p. 017-182 111.

 

Sairasta ja toipilasta lasta ei pidä lähettää kouluun, vaan lapsen on tärkeä toipua kunnolla.

 

Lapsenne perussairauksiin (astma, diabetes, reuma, epilepsia ym.) sekä allergioihin liittyvistä hoidoista ja terveydentilan muutoksista on hyvä saada tietoa kouluterveydenhuoltoon.

 

Terveydenhoitajan suorittamissa laaja-alaisissa terveystarkastuksissa (1., 5. ja 8. luokka) kartoitetaan lapsenne mahdolliset ruoka-aineallergiat ja erityisruokavalioasiat. Myös koululääkäri tapaa lapsenne 1., 5. ja 8. luokilla. Tarkastuksiin kutsumme teidät vanhemmat.

 

Kouluterveydenhoitaja tapaa lapsenne vuosittaisissa määräaikaistarkastuksissa. Lisäksi terveystapaamisia voidaan järjestää yksilöllisen tarpeen mukaan.

 

Lapsenne terveydenhoitaja

 

Emmi Korhonen

Terveydenhoitajan puhelinnumero 

 

0447184241


AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINTA

Juniori-KalPan toimintasuunnitelma
ILTAPÄIVÄKERHON TOIMINNANSUUNNITELMA.docx
Kausisuunnitelma syksy 2019.docx

Koulun omat IP-kerhot
Mesimarjojen toimintasuunnitelma 2019-2020.docx
Karhunvatukoiden toimintasuunnitelma 2019-2020.docx
Ahomansikoiden toimintasuunnitelma 2019-2020.docx
ILTAPÄIVÄKERHO PIHLAJANMARJAT TOIMTASUUNNITELMA 2019.docx
KULTTUURISUUNNITELMA

Kulttuuripolku muodostaa perusopetuksen tavoitteellisen kulttuurikasvatuksen minimitason, joka toteutuu lukuvuosittain ja sisältää luokat 1-9. Koulumme osallistuu kulttuuripolkuihin, joiden tarkemmat aikataulut ja sisällöt löytyvät Kuopion PedaNet-sivuilta https://peda.net/kuopio/muu-toiminta/kulttuuripolkuKulttuuripolku täydentää koulumme omaa kulttuurikasvatusta (esim. juhlat, retket, leikit, hankkeet). Kulttuuripolun sisältö perusopetuksen ala-luokilla: 
 

Koulut: 
1. luokka: Kirjastopolku, Kuopion kaupunginkirjasto ja lähikirjastot 
2. luokka: Taidepolku, Kuopion taidemuseo 
3. luokka: Museopolku, Kuopion museo ja Kuopion korttelimuseo, paikallismuseot 
4. luokka: Mediapolku, Kino Kuvakukko ja VB-valokuvakeskus 
5. luokka: Ympäristöpolku, oman alueen kulttuuri- ja luonnonympäristö ja Lastun työpajat 
6. luokka: Tanssipolku, Liikepeli ja tanssipajat 

 
Kulttuuripolku ei sulje pois mahdollisuutta vierailla kulttuurikohteissa myös muilla luokilla ja varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen ryhmissä! 

Kulttuurikuriirina toimii Sonja Hiltunen
 
Linkki: 
Kuopion kulttuurikasvatusuunnitelma 

 KOULULIIKUNTA
Liikuntasuunnitelma 2019-20.pptx


KOULURUOKAILU

Ruokalan siisteyteen ja ruokalakäytökseen kiinnitetään huomiota. Jokaisella ruokailijalla on vastuu oman paikan siisteydestä. Muistetaan toista kunnioittava käytös kaikkia kohtaan. 

KOULUKULJETUKSET

Koulukuljetuksessa tulevat oppilaat tuodaan lukujärjestyksen tai aamuhoidon tarpeen mukaan koululle. Koulunkäynninohjaajat ottavat vastaan ja valvovat koulun alkua odottavia kuljetusoppilaita.

Kotiinkuljetukset lähtevät koulun parkkipaikalta oppilaiden koulupäivän tai iltapäiväkerhon päätyttyä. Koulunkäynninohjaajat valvovat ja huolehtivat oppilaat kyyteihin.

Kuljetusvastaavana toimii koulunkäynninohjaaja: Jukka Niemi

  • ilmoittaa kuljetusyrityksille koulun kyytitarpeet alustavasti jo keväällä/kesällä
  • ilmoittaa kyytimuutoksista sekä toimii yhteyshenkilönä koulun ja kuljetusyritysten välillä
  • huolehtii oppilaiden väliaikaiset kyytitarpeet (esim. loukkaantumistapauksissa))
  • vastaa kyytilistojen laatimisesta ja toimittaa listat kyytifirmoille sekä rehtorille

Opettaja ja muu henkilökunta ilmoittaa oppilaansa kyytimuutoksista kuljetusvastaavalle. Vanhemmat ilmoittavat poissaolot/kyytimuutokset suoraan lapsensa kuljettajalle ja kouluun. Kyytilista oppilaista sekä lukujärjestykset ovat kansliassa.

Koulu pyrkii järjestämään valvonnan paikallisliikenteen bussipysäkille.