Lasten Parlamentti

Haapajärven Lasten Parlamentin kokoukset

Haapajärven Lasten Parlamentin kokous
kaupungintalon hallituksen kokoushuone
ti 17.11.2020 klo 12:00 – 12:45


1§ Kokouksen avaus
Nuoriso-ohjaaja Miika Niskala avasi kokouksen klo 12:04. Kokouksen alussa oli tarjoilua.

Paikalla olevat jäsenet

K.J. Ståhlbergin koulu: Sara Kamula, Wilma Viljamäki, Kaisa Turpeinen, Silja Heikkinen, Edvin Mehtälä, Miio Liuska, Minttu Jaakonaho

Väliojan koulu: Elias Myllylahti, Eemeli Myllylahti

Oksavan koulu: poissa

Tiiton koulu: Pauliina Laine, Miila Turpeinen

Parkkilan koulu: poissa


2§ Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
Kokous oli laillinen ja päätösvaltainen. (Kokouksen laillisuuteen ja päätösvaltaisuuteen tarvitaan puheenjohtajan lisäksi kahdeksan (8) Lasten Parlamentin jäsentä).

3§ Pöytäkirjantarkastajien valinta
Yksi tarkastaja kyläkouluilta ja yksi tarkastaja K.J. Ståhlbergin koululta. Tarkastajiksi valittiin K.J. Ståhlbergin koululta Silja Heikkinen ja Väliojan kyläkoululta Elias Myllylahti.

4§ Kokouksen työjärjestys
Esityslistan mukainen työjärjestys hyväksyttiin.


5§ Lasten Parlamentin esittäytyminen
Lasten Parlamentin jäsenet esittäytyivät kokouksen alussa.

6§ Lasten Parlamentin toimenkuva ja yhteistyötahot
Sivistysjohtaja Veijo Tikanmäki kertoi Lasten Parlamentille toimenkuvasta, yhteistyötahoista ja millaisia toimintoja on aikaisemmin järjestetty.


7§ Lasten Parlamentin puheenjohtajan, varapuheenjohtajan ja sihteerin valinta
Edvin Mehtälää ehdotettiin puheenjohtajaksi. Muita ehdotuksia ei tullut, joten Edwin valittiin puheenjohtajaksi. Varapuheenjohtajaksi ehdotettiin Sara Kamulaa ja Miila Turpeista. Suoritettiin äänestys, jossa Sara sai 8 ääntä ja Miila 3 ääntä. Sara Kamula valittiin varapuheenjohtajaksi. Sihteeriksi ei ollut halukkaita, tähän tehtävään valittiin nuoriso-ohjaaja Miika Niskala.

8§ Muut asiat
Miika Niskala ehdotti Lasten Parlamentille osallistumista Joulupolkuun (alustavasti päivä on 9.12.2020) yhdessä muiden toimijoiden kanssa. Lasten Parlamentti päätti osallistua tapahtumaan omalla toimintapisteellä. Rantapolulle tehdään toimintapiste, jossa osallistujien pitää etsiä kirjaimia ja muodostaa niistä sanoja. Tarkemmin asiaa suunnitellaan kouluilla Lasten Parlamentin jäsenten kesken.

Muissa asioissa käsiteltiin Lasten Parlamentin yhteistä WhatsApp –ryhmää. Tähän liittyminen olisi jäseniltä vapaaehtoista, siihen voisi liittyä halutessaan ja mikäli saa suostumuksen huoltajalta. Huoltajilta tarvitaan tähän kirjallinen lupa. Lupalappu toimitetaan sähköpostitse kouluille.

9§ Seuraavan Lasten Parlamentin kokouksen ajankohta
Kokouksia järjestetään kaksi kertaa keväällä ja kaksi kertaa syksyllä.

Seuraava kokous on tiistaina 9.2.2021 klo 12:00 kaupungintalon valtuustosalissa.


_______________________________________________________________
Pkt:n tark.


Haapajärven Lasten Parlamentin kokous

kaupungintalon valtuustosalissa

ti 18.2.2020 klo 12:00 – 13:00


1§Kokouksen avaus

Puheenjohtaja Sara Kamula avasi kokouksen klo 12:05. Kokouksen alussa oli tarjoilua.Paikalla olevat jäsenetK.J. Ståhlbergin koulu: Sara Kamula, Wilma Viljamäki, Aatos Mehtälä, Anni Laurila, Edvin Mehtälä ja Veeti HuhtalaVäliojan koulu: Rene Svartström ja Silja SaariOksavan koulu: Aino Isoherranen ja Pihla ÖsterbergTiiton koulu: poissaParkkilan koulu: Saana Järvenpää ja Nella Harmaala

2§Todettiin kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

(Kokouksen laillisuuteen ja päätösvaltaisuuteen tarvitaan puheenjohtajan lisäksi kahdeksan (8) Lasten Parlamentin jäsentä).3§Pöytäkirjantarkastajien valinta

Yksi tarkastaja kyläkouluilta ja yksi tarkastaja K.J. Ståhlbergin koululta. Tarkastajiksi valittiin K.J. Ståhlbergin koululta Anni Laurila ja Parkkilan kyläkoululta Nella Harmaala.4§Kokouksen työjärjestys

Esityslistan mukainen työjärjestys hyväksyttiin.5§Hiutalehipat 23.2.2020

Hiutalehipat järjestetään K.J. Ståhlbergin koululla sunnuntaina 23.2.2020 klo 12-15. Tapahtuma järjestetään yhdessä mm. kaupungin nuoriso-, liikunta- ja kulttuuripalveluiden sekä seurakunnan, 4H:n ja partion kanssa.Lastenparlamentti järjestää tapahtumaan oman toimintapisteen. Toimintapisteessä on arvoituksia, joiden perusteella pitää löytää erilaisiin paikkoihin koulun sisällä. Lasten Parlamentin jäsenistä ainakin Wilma, Sara, Anni ja Aatos lupautuivat hoitamaan toimintapiteen valmistelut. Miika toimittaa toimintapisteeseen tarroja ja heijastimia. Jokainen osallistuja saa valita yhden heijastimen tai tarran.6§Muut asiat

Ei muita asioita.

7§Seuraavan Lasten Parlamentin kokouksen ajankohta

Kokouksia järjestetään kaksi kertaa keväällä ja kaksi kertaa syksyllä.Seuraava kokous on tiistaina 14.4.2020 klo 12, kaupungintalon valtuustosalissa.
Haapajärven Lasten Parlamentin kokous


kaupungintalon valtuustosalissa

ti 12.11.2019 klo 12:00 – 13:00

43§ Kokouksen avaus

Puheenjohtaja Sara Kamula avasi kokouksen klo 12:00. Kokouksen alussa oli tarjoilua.

Paikalla olevat jäsenet

K.J. Ståhlbergin koulu: Sara Kamula, Wilma Viljamäki, Amelie Nevalainen, Janna Palo, Jenni Lötjönen, Edvin Mehtälä ja Veeti Huhtala

Väliojan koulu: Rene Svartström ja Silja Saari

Oksavan koulu: Aino Isoherranen ja Pihla Österberg

Tiiton koulu: Milla Mustanoja ja Emma Vesterinen

Parkkilan koulu: Saana Järvenpää ja Nella Harmaala

44§ Todettiin kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

(Kokouksen laillisuuteen ja päätösvaltaisuuteen tarvitaan puheenjohtajan lisäksi kahdeksan (8) Lasten Parlamentin jäsentä).

45§ Pöytäkirjantarkastajien valinta

Yksi tarkastaja kyläkouluilta ja yksi tarkastaja K.J. Ståhlbergin koululta. Tarkastajiksi valittiin K.J. Ståhlbergin koululta Wilma Viljamäki ja Tiiton kyläkoululta Emma Vesterinen.

46§ Kokouksen työjärjestys

Esityslistan mukainen työjärjestys hyväksyttiin.

47§ Lastentapahtuma

Nuorisotalo Stollessa järjestetään keskiviikkona 20.11.2019 klo 17-18:30 Lastentapahtuma ja aiheena on salapoliisit. Tapahtuma järjestetään yhdessä kaupungin nuorisopalveluiden, seurakunnan ja 4H:n kanssa. Lastenparlamentti järjestää tapahtumaan oman toimintapisteen. Toimintapisteessä on erilaisia tarkkaavaisuutta vaativia tehtäviä. Osallistujille jaetaan pienet palkinnot, esim. karkkia.

48§ Muut asiat

Piirustuskilpailun tulokset selviävät vasta perjantaina 22.11. ja voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Lasten Parlamentti ei osallistu tämä vuonna Joulupolkuun, joka järjestetään useiden toimijoiden kanssa 18.12.2019.

49§ Seuraavan Lasten Parlamentin kokouksen ajankohta

Kokouksia järjestetään kaksi kertaa keväällä ja kaksi kertaa syksyllä.

Seuraava kokous on vuoden 2020 alussa, kaupungintalon valtuustosalissa (tarkka päivä ilmoitetaan myöhemmin).
Haapajärven Lasten Parlamentin kokous

kaupungintalon valtuustosalissa

ti 10.9.2019 klo 12:00 – 13:00

35§ Kokouksen avaus

Puheenjohtaja Sara Kamula avasi kokouksen klo 12:00. Kokouksen alussa oli tarjoilua.

Paikalla olevat jäsenet

K.J. Ståhlbergin koulu: Sara Kamula, Wilma Viljamäki, Amelie Nevalainen, Janna Palo ja Saana Paananen

Väliojan koulu: Rene Svartström ja Silja Saari

Oksavan koulu: Aino Isoherranen ja Pihla Österberg

Tiiton koulu: Milla Mustanoja ja Emma Vesterinen

Parkkilan koulu: Saana Järvenpää ja Nella Harmaala

36§ Todettiin kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

(Kokouksen laillisuuteen ja päätösvaltaisuuteen tarvitaan puheenjohtajan lisäksi kahdeksan (8) Lasten Parlamentin jäsentä).

37§ Pöytäkirjantarkastajien valinta

Yksi tarkastaja kyläkouluilta ja yksi tarkastaja K.J. Ståhlbergin koululta. Tarkastajiksi valittiin K.J. Ståhlbergin koululta Saana Paananen ja Oksavan kyläkoululta Pihla Österberg.

38§ Kokouksen työjärjestys

Esityslistan mukainen työjärjestys hyväksyttiin.

39§ Unelmienliikuntapäivä -tapahtumasta yhteenveto

Kyseinen tapahtuma järjestettiin 10.5.2019 Taistonpuistossa klo 16-18. Tapahtumaan osallistui noin kymmenkunta kävijää. Toimintana oli minigolf, polkuautot, kuvasuunnistus sekä pientä tarjoilua.

40§ Tulevan toiminnan suunnittelu

Piirustuskilpailu järjestetään kuluvan syksyn aikana. Tämä on suunnattu alakoululaisille (yksi piirustus/oppilas). Lasten Parlamentin jäsenet mainostavat kouluilla piirustuskilpailua, erillistä mainosta ei tehdä. Kilpailuun osallistuvat työt on tuotava kirjastoon tai nuorisotoimistoon viimeistään 1.10. (opettajat voivat toimittaa kaikki työt kerralla). Työt ovat näytillä kirjaston aulassa viikot: 42, 43 ja 44. Tällöin omaa suosikkia voi käydä äänestämässä. Palkinnot: 50€:n lahjakortti (Sporttia), 25€:n lahjakortti kirjakauppaan ja 10€:n lahjakortti Halpa-Halliin. Äänestäneiden kesken arvotaan pienempiä palkintoja. Voittajat julkaistaan lastentapahtumassa nuorisotalo

Stollessa 20.11., voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti. Piirustuskilpailun aiheena on: ”Maapallo vuonna 2100”. Näyttelyyn tuotaviin töihin pitää merkata tekijän nimi, luokka ja koulu.

Syyslomaviikolle 43. suunniteltiin haastaa kuntalaiset puhtaamman luonnon puolesta. Mahdollisimman moni kuntalainen voisi lenkillä käydessään poimia kymmenen roskaa matkansa varrelta. Miika ilmoittaa Maaselkä-lehteen, että sieltä voisivat käydä tekemässä Lasten Parlamentin jäsenistä jutun K.J. Ståhlbergin koululla ja Parkkilassa. Lasten Parlamentin jäsenet voisivat kannustaa kuntalaisia pitämään katujenvarret siisteinä.

41§ Muut asiat

Monitoimitalolla järjestetään lapsille (3-13v.) Hopsis Pomppulinnamaa -tapahtuma lauantaina 19.10.2019 klo 11-18. Tarkempi ilmoitus julkaistaan myöhemmin.

42§ Seuraavan Lasten Parlamentin kokouksen ajankohta

Kokouksia järjestetään kaksi kertaa keväällä ja kaksi kertaa syksyllä.

Seuraava kokous on tiistaina 12.11.2019 klo 12:00 kaupungintalon valtuustosalissa.

Haapajärven Lasten Parlamentin kokous

kaupungintalon valtuustosalissa

ti 16.4.2019 klo 12:00 – 13:00

 

 

26§ Kokouksen avaus

Lasten Parlamentin puheenjohtaja avasi kokouksen klo 12:00. Kokouksen alussa oli tarjoilua. Jesse Bankowski toimi puheenjohtajana.

 

Paikalla olevat jäsenet

 

K.J. Ståhlbergin koulu: Sara Kamula, Wilma Viljamäki, Amelie Nevalainen, Janna Palo, Julius Talala

 

Väliojan koulu: Eemeli Myllylahti, Jonna Peltoniemi

 

Oksavan koulu: Aino Isoherranen, Pihla Österberg

 

Tiiton koulu: Kirill Kirillov, Milla Leppänen

 

Parkkilan koulu: Arttu Salin, Elsa Viitala

 

 

27§ Todettiin kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

(Kokouksen laillisuuteen ja päätösvaltaisuuteen tarvitaan puheenjohtajan lisäksi kahdeksan (8) Lasten Parlamentin jäsentä).

 

28§ Pöytäkirjantarkastajien valinta

Yksi tarkastaja kyläkouluilta ja yksi tarkastaja K.J. Ståhlbergin koululta. Tarkastajiksi valittiin K.J. Ståhlbergin koululta Janna Palo ja Väliojan kyläkoululta Eemeli Myllylahti.

 

29§ Kokouksen työjärjestys

Esityslistan mukainen työjärjestys hyväksyttiin.

 

30§ Hiutalehipat -tapahtumasta yhteenveto

Kyseinen tapahtuma järjestettiin useiden toimijoiden kesken K.J. Ståhlbergin koululla 10.2.2019 klo 12-15. Tapahtumaan osallistui noin 250 kävijää. Lasten Parlamentin järjestämä toimintapiste oli suosittu, siinä kokeiltiin erilaisia aistija.

 

31§ Kierrätyspisteistä tehdyn aloitteen eteneminen

Aloite toimitettiin eteenpäin ja saimme kaupungilta asiasta selvityksen. Siinä meille kerrottiin, että kirjaston takana on jätekontit metallille, lasille, muoville ja kartongille. Aloite ei vaatinut jatkotoimenpiteitä.

 

32§ Tulevan toiminnan suunnittelu

Päätimme osallistua valtakunnalliseen unelmienliikuntapäivään pe 10.5.2019 klo 16-18. Taistonpuistoon järjestämme minigolfin, polkuautot ja aarteenetsinnän. Myös tarjoilua on tarkoitus saada paikalle. Lasten Parlamentistä ainakin Wilma, Sara, Amelie ja Milla lupautuivat paikalle. Aarteenetsinnässä on yhteensä kuusi rastia, joista kolme on hiukan helpompaa. Kuvavinkkien avulla on tarkoitus löytää oikea paikka. Palkinnoiksi varataan mehujäitä ja tikkareita. Teemme mainoksen tapahtumasta.

 

 

 

33§ Muut asiat

Ilmoitusasia, monitoimitalolla järjestetään lapsille (3-13v) Hopsis Pomppulinnamaa -tapahtuma lauantaina 4.5.2019 klo 10-18. Lipun hinta on 2€.

 

 

34§ Seuraavan Lasten Parlamentin kokouksen ajankohta

Kokouksia järjestetään kaksi kertaa keväällä ja kaksi kertaa syksyllä.

 

Seuraava kokous on tiistaina 10.9.2019 klo 12:00 kaupungintalon valtuustosalissa.

 

 

Pkt:n tark.

Haapajärven Lasten Parlamentin kokous

kaupungintalon valtuustosalissa

ti 29.1.2019 klo 12:00 – 13:00

18§ Kokouksen avaus

Lasten Parlamentin puheenjohtaja avasi kokouksen klo 12:05. Kokouksen alussa oli tarjoilua. Jesse Bankowski toimi puheenjohtajana.

Paikalla olevat jäsenet

K.J. Ståhlbergin koulu: Sara Kamula, Wilma Viljamäki, Milja Kiiskilä, Amelie Nevalainen, Janna Palo, Anni Laurila

Väliojan koulu: Rene Svartström, Eemeli Myllylahti

Oksavan koulu: Aino Isoherranen, Pihla Österberg

Tiiton koulu: Kirill Kirillov, Milla Leppänen

Parkkilan koulu: poissa

19§ Todettiin kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

(Kokouksen laillisuuteen ja päätösvaltaisuuteen tarvitaan puheenjohtajan lisäksi kahdeksan (8) Lasten Parlamentin jäsentä).

20§ Pöytäkirjantarkastajien valinta

Yksi tarkastaja kyläkouluilta ja yksi tarkastaja K.J. Ståhlbergin koululta. Tarkastajiksi valittiin K.J. Ståhlbergin koululta Anni Laurila ja Tiiton kyläkoululta Milla Leppänen.

21§ Kokouksen työjärjestys

Esityslistan mukainen työjärjestys hyväksyttiin.

22§ Joulupolun yhteenveto

Kyseinen tapahtuma järjestettiin useiden toimijoiden kesken rantapolulla ja nuorisotalo Stollessa (10.12.18 klo 17-19). Tapahtumaan osallistui noin 100 kävijää. Tapahtumaa oli mukava olla järjestämässä, Lasten Parlamentin järjestämä toimintapiste oli erittäin suosittu.

23§ Tulevan toiminnan suunnittelu, Hiutalehipat 10.2.19 klo 12-15.

Osallistumme Hiutalehippoihin, jotka järjestetään eri toimijoiden kanssa su 10.2.2019 klo 12-15, paikkana on K.J. Ståhlbergin koulu. Toimintapisteenä on ”aistiseikkailu”, jossa testiin pääsevät haju-, kuulo-, tunto-, ja näköaisti.

Lasten Parlamentin jäsenet lupautuivat tekemään kyltin toimintapisteestä ja olemaan mukana tapahtuman toteuttamassa. Toimintapisteelle järjestetään myös arvontaa.

Alustavasti suunniteltiin, että paikalle pääsisi koko tapahtuman ajaksi ainakin, Milla Leppänen, Amelie Nevalainen, Wilma Viljamäki ja Sara Kamula. Kaikki Lasten

Parlamentin jäsenet eivät olleet varmoja pääsystä tapahtumaan mukaan, toivotamme kaikki tervetulleiksi. Toimintapisteet kestää kaksi tuntia (klo 12-14).

Nuorisopalvelut toimittavat tapahtumaan paikalle muut tarvittavat materiaalit. Osallistuneiden kesken arvotaan lahjakortteja ja muita palkintoja, tarkoituksena on palkita kuusi (6) osallistujaa.

24§ Muut asiat

Aloite/selvitys kaupungilta. Onko Haapajärven keskustan alueelle tulossa muoville kierrätyspisteitä?

25§ Seuraavan Lasten Parlamentin kokouksen ajankohta

Kokouksia järjestetään kaksi kertaa keväällä ja kaksi kertaa syksyllä.

Seuraava kokous on tiistaina 16.4.2019 klo 12:00 kaupungintalon valtuustosalissa.

________________________________________________________________

Haapajärven Lasten Parlamentin kokous

kaupungintalon valtuustosalissa

ti 27.11.2018 klo 12:00 – 12:55

10§Kokouksen avaus

Nuoriso-ohjaaja Miika Niskala avasi kokouksen klo 12:05. Kokouksen alussa oli tarjoilua. Sara Kamula toimi puheenjohtajana.
Paikalla olevat jäsenet
K.J. Ståhlbergin koulu: Sara Kamula, Wilma Viljamäki, Milja Kiiskilä, Amelie Nevalainen, Janna Palo, Anni Laurila
Väliojan koulu: Rene Svartström, Eemeli Myllylahti
Oksavan koulu: Aino Isoherranen, Pihla Österberg
Tiiton koulu: poissa
Parkkilan koulu: Arttu Salin, Elsa Viitala
11§Todettiin kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
(Kokouksen laillisuuteen ja päätösvaltaisuuteen tarvitaan puheenjohtajan lisäksi kahdeksan (8) Lasten Parlamentin jäsentä).
12§Pöytäkirjantarkastajien valinta

Yksi tarkastaja kyläkouluilta ja yksi tarkastaja K.J. Ståhlbergin koululta. Tarkastajiksi valittiin K.J. Ståhlbergin koululta Amelie Nevalainen ja Parkkilan kyläkoululta Arttu Salin.
13§Kokouksen työjärjestys

Esityslistan mukainen työjärjestys hyväksyttiin.
14§Lastentapahtuman yhteenveto

Tapahtuma oli nuorisotalo Stollessa maanantaina 20.11.18 klo 17-18:30. Lastentapahtumassa oli noin 50 osallistujaa. Lasten Parlamentin järjestämällä pisteellä oli tietovisan aiheena Haapajärvi. Voittaja sai 20€:n lahjakortin Halpa-Halliin.
15§Tulevan toiminnan suunnittelu

Päätimme osallistua Joulupolkuun, joka järjestetään eri toimijoiden kanssa 10.12.18 klo 17-19. Toimintapiste on nuorisotalo Stollessa, muu toiminta on kirjastossa ja rantapolulla. Keskustelua herätti, millaista toimintaa voitaisiin järjestää ko. tapahtumaan. Suurimman kannatuksen sai tarkkuusheitto, jossa heitetään pallolla ”lumiukon” läpi. Vaikeutta lisää osuttavien maalien koko ja heittämiseen käytettävä matka. Tähän varaamme pieniä palkintoja osallistuneille.

Alustavasti suunniteltiin, että paikalle pääsisi Anni L. (klo 18:30-19:00), Amelie N. (17-18), Sara K. (18-18:30), Wilma V. (18:30-19), Milja K. (18-18:30). Muutamat Lasten Parlamentin jäsenet eivät vielä olleet varmoja pääsystä tapahtumaan. Nuorisotilalla on kuitenkin riittävästi aikuisia, joten toimintapisteistä selvitään varmasti.

16§Muut asiat

Ei ollut muita asioita.

17§Seuraavan Lasten Parlamentin kokouksen ajankohta

Kokouksia järjestetään kaksi kertaa keväällä ja kaksi kertaa syksyllä.

Seuraava kokous on tiistaina 29.1.2019 klo 12:00 kaupungintalon valtuustosalissa.

Haapajärven Lasten Parlamentin kokous

kaupungintalon hallituksen kokoushuone

ti 09.10.2018 klo 12:00 – 12:50

1§Kokouksen avaus

Nuoriso-ohjaaja Miika Niskala avasi kokouksen klo 12:05. Kokouksen alussa oli tarjoilua.Paikalla olevat jäsenetK.J. Ståhlbergin koulu: Sara Kamula, Wilma Viljamäki, Milja Kiiskilä, Amelie Nevalainen, Janna Palo, Anni Laurila, Jesse BankowskiVäliojan koulu:Oksavan koulu: Aino Isoherranen, Pihla ÖsterbergTiiton koulu: Kirill Kirillov, Milla LeppänenParkkilan koulu: Arttu Salin

2§Todettiin kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

(Kokouksen laillisuuteen ja päätösvaltaisuuteen tarvitaan puheenjohtajan lisäksi kahdeksan (8) Lasten Parlamentin jäsentä).3§Pöytäkirjantarkastajien valinta

Yksi tarkastaja kyläkouluilta ja yksi tarkastaja K.J. Ståhlbergin koululta. Tarkastajiksi valittiin K.J. Ståhlbergin koululta Sara Kamula ja Oksavan kyläkoululta Aino Isoherranen.4§Kokouksen työjärjestys

Esityslistan mukainen työjärjestys hyväksyttiin. Veijo Tikanmäki ja Miika Niskala, lisäys osioon ”muut asiat”.

5§Lasten Parlamentin esittäytyminen

Lasten Parlamentin jäsenet esittäytyivät kokouksen alussa.6§Lasten Parlamentin tehtävät ja kokouskäytännöt

Sivistysjohtaja Veijo Tikanmäki kertoi Lasten Parlamentille toimenkuvasta, yhteistyötahoista ja millaisia toimintoja on aikaisemmin järjestetty.

7§Lasten Parlamentin puheenjohtajan, varapuheenjohtajan ja sihteerin valinta

Sara Kamula ja Jesse Bankowski ilmoittivat kiinnostuksensa puheenjohtajan tehtävään. Suoritettiin äänestys, jossa molemmat ehdokkaat saivat 6 ääntä. Tämän jälkeen suoritettiin arvonta, jonka seurauksena Jesse Bankowski valittiin puheenjohtajaksi. Sara Kamula valittiin varapuheenjohtajaksi. Sihteeriksi ei ollut halukkaita, tähän tehtävään valittiin nuoriso-ohjaaja Miika Niskala.8§Muut asiat

Veijo Tikanmäki kertoi saamastaan kirjeestä. Kirje sisälsi kutsun Lasten itsenäisyyspäivän juhlaan 5.12.2018 (ilmoittautuminen 25.10.2018 mennessä). Juhla järjestetään Helsingin Säätytalolla. Lasten Parlamentti päätti osallistua juhlaan. Tapahtumaan voi osallistua kaksi Lasten Parlamentin jäsentä. Lähtijöiden on oltava 2008 syntyneitä.Miika Niskala ehdotti Lasten Parlamentille osallistumista lastentapahtumaan 20.11.2018. Tapahtuma on nuorisotalo Stollessa, mukana mm. nuorisopalvelut, seurakunta ja 4H. Lasten Parlamentti päätti osallistua tapahtumaan omalla toimintapisteellä. Sovittiin, että 1.11.18 mennessä kouluilta ilmoitetaan erilaisista tietovisakysymyksistä, joita halutaan Lasten Parlamentin pisteelle. Nuorisopalvelut kokoavat kysymykset yhteen ja osallistumisesta saa pienen palkinnon. Aiheena voisi olla mm. Haapajärvi. Tapahtumasta tehdään erikseen mainos kouluille.

9§Seuraavan Lasten Parlamentin kokouksen ajankohta

Kokouksia järjestetään kaksi kertaa keväällä ja kaksi kertaa syksyllä.Seuraava kokous on tiistaina 27.11.2018 klo 12:00 kaupungintalon valtuustosalissa.
 Haapajärven Lasten Parlamentin kokous
kaupungintalon valtuustosali
ti 24.4.2018 klo 12:00 – 12:40


58§ Kokouksen avaus:
Puheenjohtaja Svantte Harmaala avasi kokouksen klo 12:02. Kokouksen alussa oli tarjoilua.

Jäsenet:

K.J. Ståhlbergin koulu: Tuuli Isopahkala, Kai Korkeakoski, Veera Puurula, Emilia Majewska, Jenni Järvenpää, Sara Kamula

Väliojan koulu: Rianna Myllylahti, Jonna Peltoniemi

Oksavan koulu: Svantte Harmaala, Nelli Österberg

Tiiton koulu: Eemeli Tuohineva, Venla Myllylahti

Parkkilan koulu: Kerttu Öljymäki, Viljami Olkkonen


59§ Todettiin kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus:
(Kokouksen laillisuuteen ja päätösvaltaisuuteen tarvitaan puheenjohtajan lisäksi kahdeksan (8) Lasten Parlamentin jäsentä).

60§ Pöytäkirjantarkastajien valinta:
Yksi tarkastaja kyläkouluilta ja yksi tarkastaja K.J. Ståhlbergin koululta. Tarkastajiksi valittiin K.J. Ståhlbergin koululta Sara Kamula ja Väliojan kyläkoululta Jonna Peltoniemi.

61§ Kokouksen työjärjestys:
Esityslistan mukainen työjärjestys hyväksyttiin.


62§ Kevään toiminnan suunnittelu:
Viisi ehdotusta tuli kevään toiminnaksi. Näistä valittiin äänestyksessä yksi, jota lähdetään suunnittelemaan eteenpäin. Äänestyksen voitti reissu Kalajoen seikkailupuistoon. Muut ehdotukset olivat: kirjoituskilpailu, frisbeegolfkilpailu, Ronkaalassa lajikokeilua ja koiratapahtuma.

Reissu Kalajoelle on tarkoitus toteuttaa lauantaina 14.7.18. Nuorisopalvelut valmistaa mainokset reissusta ja laskee tarjoukset matkoista. Ressun mainos julkaistaan ennen koulujen loppumista.


63§ Muut asiat
Muihin asioihin ei ollut lisättävää.


64§ Seuraavan Lasten Parlamentin kokouksen ajankohta:
Kokouksia järjestetään kaksi kertaa keväällä ja kaksi kertaa syksyllä.

Seuraava kokous on tiistaina 25.9.2018 klo 12:00 kaupungintalon valtuustosalissa.


Haapajärven Lasten Parlamentin kokous
kaupungintalon valtuustosali
ti 6.2.2018 klo 12:00 – 12:45


50§ Kokouksen avaus:
Puheenjohtaja Svantte Harmaala avasi kokouksen klo 12:05. Kokouksen alussa oli tarjoilua.

Jäsenet:

K.J. Ståhlbergin koulu: Tuuli Isopahkala, Kai Korkeakoski, Veera Puurula, Emilia Majewska, Jenni Järvenpää, Paavo Halla-aho, Sara Kamula

Väliojan koulu: Rianna Myllylahti, Jonna Peltoniemi

Oksavan koulu: Svantte Harmaala, Nelli Österberg

Tiiton koulu: Eemeli Tuohineva, Venla Myllylahti

Parkkilan koulu: poissa


51§ Todettiin kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus:
(Kokouksen laillisuuteen ja päätösvaltaisuuteen tarvitaan puheenjohtajan lisäksi kahdeksan (8) Lasten Parlamentin jäsentä).

52§ Pöytäkirjantarkastajien valinta:
Yksi tarkastaja kyläkouluilta ja yksi tarkastaja K.J. Ståhlbergin koululta. Tarkastajiksi valittiin K.J. Ståhlbergin koululta Paavo Halla-aho ja Tiiton kyläkoululta Eemeli Tuohineva.

53§ Kokouksen työjärjestys:
Esityslistan mukainen työjärjestys hyväksyttiin.


54§ Hiutalehipat K.J. Ståhlbergin koululla su 25.2. klo 12-15 toiminnan järjestäminen:
Keskustelua käytiin siitä, miten voidaan olla mukana tapahtumassa. Päätettiin äänestyksen kautta, että järjestetään toimintapiste Lasten Parlamentille tapahtumaan. Toimintapisteenä on valokuvauspiste, pisteellä on erilaisia kasvonaamioita joita voi lainata valokuvanottoa varten. Tämän pisteen tarkoitus on toimia ilman ohjaajaa.

Kyseisen toimintapisteen viereen suunniteltiin lisäksi laittaa karkeista täytetty purkki, jonka karkkien määrä pitäisi arvata oikein. Voittajalle ilmoitettaisiin asiasta jo tapahtuman aikana. Vapaaehtoiset Lasten Parlamentin jäsenet voisivat tulla toimintapisteille tapahtuman aikana. Svantte Harmaala ilmoittautui vapaaehtoiseksi.


55§ Ystävänpäivä 14.2.
Aihe herätti paljon keskustelua siitä, miten kyseistä päivää voitaisiin viettää. Ideoina oli mm. yläkoululaisten valmistamien herkkujen toimittaminen alakouluihin. Ystävänpäivän tapahtumien järjestäminen kouluille Srk:n ja 4H:n toimesta (Miika välittää viestiä eteenpäin). Ajatuksena oli myös, että 5-6 luokkalaiset järjestäisivät ohjelmaa nuoremmille 1-4 luokkalasille. Ystävänpäivän vietosta kuitenkin jokainen koulu sopii keskenään oppilaidensa kanssa.

56§ Muut asiat
Muissa asioissa käytiin läpi syksyllä järjestetyn piirustuskilpailun tulokset.


57§ Seuraavan Lasten Parlamentin kokouksen ajankohta:
Kokouksia järjestetään kaksi kertaa keväällä ja kaksi kertaa syksyllä.

Seuraava kokous on tiistaina 24.4.2018 klo 12:00 kaupungintalon valtuustosalissa.


_________________________________________________________________
Pkt:n tark.

Haapajärven Lasten Parlamentin kokous

kaupungintalon valtuustosali

ti 7.2.2017 klo 12:00 – 12:30

18§ Kokouksen avaus:

Puheenjohtaja Svantte Harmaala avasi kokouksen klo 12:00. Kokouksen alussa oli tarjoilua.

 

Jäsenet:

Martinmäki: Tuuli Isopahkala, Kai Korkeakoski, Veera Puurula, Hans Pärn, Jenni Järvenpää

Välioja: Rasmus Myllylahti, Enni Saari

Oksava: Svantte Harmaala, Nelli Österberg

Parkkila: Noora Lamminaho, Lenni Hautakangas

Tiitto: Roope Honkala, Niklas Mattsson

sivistyslautakunta: Esko Lapinoja

19§ Todettiin kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus:

(Kokouksen laillisuuteen ja päätösvaltaisuuteen tarvitaan puheenjohtajan lisäksi kahdeksan (8) Lasten Parlamentin jäsentä).

20§ Pöytäkirjantarkastajien valinta:

Yksi tarkastaja kyläkouluilta ja yksi tarkastaja Martinmäeltä. Tarkastajiksi valittiin Martinmäeltä Jenni Järvenpää ja Tiiton kyläkoululta Niklas Mattsson.

 

21§ Kokouksen työjärjestys:

Esityslistan mukainen työjärjestys hyväksyttiin.

22§ Hiutalehipat: Lasten Parlamentti järjestää oman toimintapisteen Hiutalehipat tapahtumaan. Nuorisopalvelut suunnittelevat Lasten Parlamentin toimintapisteen Hiutalehippojen yhteyteen. Mikäli Nelli ja Svantte pääsevät paikalle tapahtumaan sunnuntaina 26.2. klo 13, he hoitavat toimintapisteen ylläpidon tapahtuman läpi. Tapahtuma alkaa Martinmäellä klo 12 esityksellä ja klo 13-15 ovat toimintapisteet.

Toimintapisteessä on tarkoituksena arvata erilaisia esineitä tunnustelemalla niitä. Esineitä on 3-4 ja vastaukset kirjoitetaan lapuille ja lopuksi tarkastetaan oikeat vastaukset ja heidän kesken arvotaan 10€ lahjakortti Halpa-Halliin.

23§ Toimintaa keväälle ja alku kesälle: ehdotuksena tuli huvipuistoon retki kesän aikana sekä minigolf -kilpailu Taistonpuistossa.

24§ Muissa asioissa ei lisättävää.

25§ Seuraavan Lasten Parlamentin kokouksen ajankohta:

Kokouksia järjestetään kaksi kertaa keväällä ja kaksi kertaa syksyllä.

 

Seuraava kokous on tiistaina 25.4.2017 klo 12:00 kaupungintalon valtuustosalissa


Haapajärven Lasten Parlamentin kokous 2/2016
kaupungintalon valtuustosali
ti 26.4.2016 klo 12:00 – 12:40


53§ Kokouksen avaus:
Puheenjohtaja Ville Mattola avasi kokouksen klo 12:00. Kokouksen alussa oli tarjoilua.

Jäsenet:
Martinmäki: Ville Mattola, Liinu Niskanen, Benjami Savola, Tuuli Isopahkala

Välioja: Kenneth Burness ja Janette Turpeinen

Oksava: Linnea Harmaala ja Jaro Kauppinen

Parkkila: Kerttu Öljymäki ja Mikko Öljymäki

Tiitto: Jussi Paananen ja Ninni Teppo


54§ Todettiin kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus:
(Kokouksen laillisuuteen ja päätösvaltaisuuteen tarvitaan puheenjohtajan lisäksi kahdeksan (8) Lasten Parlamentin jäsentä).

55§ Pöytäkirjantarkastajien valinta:
Yksi tarkastaja kyläkouluilta ja yksi tarkastaja Martinmäeltä. Tarkastajiksi valittiin Martinmäeltä Tuuli Isopahkala ja Tiiton kyläkoululta Jussi Paananen.

56§ Kokouksen työjärjestys:
Esityslistan mukainen työjärjestys hyväksyttiin.


57§ Toiminnaksi kevään ja kesän ajalle ehdotettiin mm. frisbeegolf kilpailua, piirustuskilpailua (päätettiin siirtää idea syksyyn), katusählyä (koulut todennäköisesti järjestävät), onkimiskilpailua, katukoripalloa ja esteratakilpailua.

Äänestyksessä frisbeegolf voitti selkeästi. Tapahtuma päätettiin järjestää Haagassa lauantaina 21.5.2016 klo 14-16. Jussi Paananen tekee mainoksen tapahtumaan ja Miika lähettää sen kouluille ja toimittaa kauppoihin.

Sarjoja on yhteensä neljä: alle kouluikäiset (3 väylää), 1-3 lk (5 väylää), 4-6lk (9 väylää), yläkoululaiset (18 väylää). Palkinnot järjestää Miika, palkintoina on pokaalit erän kolmelle parhaalle.

58§ Muut asiat
Toimintapiste Hiutalehipoissa meni hyvin ja osallistujia oli kaikkiaan noin 180. Vastaavaa toimintaa toivotaan lisää.

59§ Seuraavan Lasten Parlamentin kokouksen ajankohta:
Kokouksia järjestetään kaksi kertaa keväällä ja kaksi kertaa syksyllä.

Seuraava kokous on tiistaina 30.8.2016 klo 12:00 kaupungintalon valtuustosalissa

_________________________________________________________________
Pkt:n tark.
Haapajärven Lasten Parlamentin kokous 3/2015
kaupungintalon valtuustosalissa 15.9.2015 klo 12:00 – 12:35


32§ Kokouksen avaus:
Puheenjohtaja Ville Mattola avasi kokouksen klo 12:03. Kokouksen alussa oli tarjoilua.

Jäsenet:
Martinmäki: Niilo Hautakangas, Jenni Järvenpää, Tiina Laurila, Ville Mattola, Liinu Niskanen, Benjami Savola, Tuuli Isopahkala

Välioja: Kenneth Burness, Janette Turpeinen

Oksava: Linnea Harmaala ja Jaro Kauppinen

Parkkila: Mikko Öljymäki ja Kerttu Öljymäki

Tiitto: Jussi Paananen ja Ninni Teppo


33§ Todettiin kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus:
(Kokouksen laillisuuteen ja päätösvaltaisuuteen tarvitaan puheenjohtajan lisäksi kahdeksan (8) Lasten Parlamentin jäsentä).

34§ Pöytäkirjantarkastajien valinta:
Yksi tarkastaja kyläkouluilta ja yksi tarkastaja Martinmäeltä. Tarkastajiksi valittiin Martinmäeltä Liinu Niskanen ja Parkkilan kyläkoululta Kerttu Öljymäki.

35§ Kokouksen työjärjestys:
Esityslistan mukainen työjärjestys hyväksyttiin.


36§ Syksyn toimintaan tuli ehdotuksina mm. piirustuskilpailu, pyöräilykilpailu ja siivoustalkoot. Piirustuskilpailua päätettiin ryhtyä viemään eteenpäin. Tiiton koululta Jussi Paananen ja Ninni Teppo tekevät mainoksen tapahtumasta. Aikaa osallistumiseen on varattu 18.9.-25.9. Teokset laitetaan kirjastoon näytille yhdeksi kuukaudeksi ja niitä voivat ihmiset käydä äänestämässä. Äänestäneiden kesken arvotaan 10€ lahjakortti. Piirustuskilpailun voittajalle on luvassa 50€ lahjakortti Veikon koneeseen. Myös kilpailussa toiseksi ja kolmanneksi tullut saa palkinnot (Pizzalahjakortti tai 15€ lahjakortti ABC:lle). Miika järjestää palkinnot kilpailuun. Opettajat toimittavat omien koulujensa piirustukset Miikalle (044-4456404). Miika laittaa piirustukset näytille ja numeroi ne yhdessä kulttuuripalveluiden kanssa. Myös äänestyslipukkeet Miika toimittaa paikalle ja on yhteydessä paikalliseen lehdistöön.

37§ Muut asiat: ei muita asioita


38§ Seuraavan Lasten Parlamentin kokouksen ajankohta:
Kokouksia järjestetään kaksi kertaa keväällä ja kaksi kertaa syksyllä.

Seuraa kokous on tiistaina 24.11.2015 klo 12:00 kokoushuone 2 (2 kerros).

_________________________________________________________________
Pkt:n tark.


Haapajärven Lasten Parlamentin kokous 2/2015
kaupungintalon valtuustosalissa 21.4.2015 klo 12:00 – 12:38


25§ Kokouksen avaus:
Varapuheenjohtaja Inka Tikanmäki avasi kokouksen klo 12:05. Kokouksen alussa oli tarjoilua (puheenjohtaja Ville Mattola saapui hiukan myöhemmin paikalle).

Jäsenet:
Martinmäki: Topias Isopahkala, Inka Tikanmäki, Tiina Laurila, Ville Mattola, Liinu Niskanen, Benjami Savola ja Inka Jääskeläinen

Kumiseva: Jennina Salmela

Välioja: Kristian Myllylahti

Oksava: Linnea Harmaala ja Jaro Kauppinen

Parkkila: Mikko Öljymäki ja Kerttu Öljymäki

Tiitto: Jussi Paananen ja Ninni Teppo

Kokouksen alussa sivistyslautakunnan puheenjohtaja Teijo Paananen esittäytyi Lasten Parlamentille. Lasten Parlamentti sai hyvää palautetta toiminnastaan. Lasten Parlamentilla on hyvä mahdollisuus vaikuttaa itseään koskeviin asioihin.

26§ Todettiin kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus:
(Kokouksen laillisuuteen ja päätösvaltaisuuteen tarvitaan puheenjohtajan lisäksi kahdeksan (8) Lasten Parlamentin jäsentä).

27§ Pöytäkirjantarkastajien valinta:
Yksi tarkastaja kyläkouluilta ja yksi tarkastaja Martinmäeltä. Tarkastajiksi valittiin Martinmäeltä Inka Jääskeläinen ja Oksavan kyläkoululta Jaro Kauppinen.

28§ Kokouksen työjärjestys:
Esityslistan mukainen työjärjestys hyväksyttiin.


29§ Frisbeegolf –kilpailu: Tapahtumapaikkana on Haaga ja päivä on keskiviikko 13.5.2015, klo 17 eteenpäin. Miika huolehtii paikalle palkinnot ja mehua. Lehteen tehdään mainos tapahtumasta ja siitä vastaa Miika yhdessä nuorisovaltuuston kanssa. Nuorisovaltuusto huolehtii tapahtuman mainonnan.

30§ Muut asiat: ei muita asioita


31§ Seuraavan Lasten Parlamentin kokouksen ajankohta:
Kokouksia järjestetään kaksi kertaa keväällä ja kaksi kertaa syksyllä.

Seuraa kokous on tiistaina 15.9.2015 klo 12:00 kaupungintalon valtuustosalissa.

Haapajärven Lasten Parlamentin kokous 1/2015
kaupungintalon valtuustosalissa 17.2.2015 klo 12:00 – 12:45


18§ Kokouksen avaus:
Puheenjohtaja Ville Mattola avasi kokouksen klo 12:05. Kokouksen alussa oli tarjoilua.

Jäsenet:
Martinmäki: Topias Isopahkala, Inka Tikanmäki, Tiina Laurila, Ville Mattola, Liinu Niskanen, Benjami Savola ja Inka Jääskeläinen

Kumiseva: Jennina Salmela

Välioja: Kristian Myllylahti

Oksava: Linnea Harmaala ja Jaro Kauppinen

Parkkila: Mikko Öljymäki ja Kerttu Öljymäki

Tiitto: Valtteri Marjoniemi ja Ninni Teppo

19§ Todettiin kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus:
(Kokouksen laillisuuteen ja päätösvaltaisuuteen tarvitaan puheenjohtajan lisäksi kahdeksan (8) Lasten Parlamentin jäsentä).

20§ Pöytäkirjantarkastajien valinta:
Yksi tarkastaja kyläkouluilta ja yksi tarkastaja Martinmäeltä. Tarkastajiksi valittiin Martinmäeltä Benjamin Savola ja Kumisevan kyläkoululta Jennina Salmela (Miika laatii listan, jonka mukaan valitaan pöytäkirjan tarkastajat jokaiseen kokoukseen).

21§ Kokouksen työjärjestys:
Esityslistan mukainen työjärjestys hyväksyttiin.


22§ Nuorisovaltuuston puheenjohtajan Ville-Veikko Kylmäluoman puheenvuoro:
Ville-Veikko esittäytyi ja kertoi nuorisovaltuuston tavoitteista, nuorten kannanottojen tärkeydestä ja yhteistyöstä muiden tahojen kanssa.

23§ Muut asiat:

Ehdotuksena oli sadesuoja ja pyöräkatos Oksavan koululle.

Frisbeegolf kilpailun järjestäminen:
Sarjat olisivat seuraavat: 1-3 kl, 4-6 lk ja 7-9 lk. Tytöille ja pojille on omat sarjansa. 1-3 lk heittää 9 koriin ja muut sarjat heittävät 18 koriin. Lasten Parlamentti järjestää palkinnot ja tarjoilun tapahtumaan. Nuorisovaltuuston tehtäväksi tuli alueen varaaminen, tuloskorttien ja mainoksen suunnittelu/ mainostus. Kaikki kilpailijat kilpailevat omilla kiekoillaan. Lopullinen kilpailun ajankohta lyödään lukkoon seuraavassa kokouksessa.

24§ Seuraavan Lasten Parlamentin kokouksen ajankohta:
Kokouksia järjestetään kaksi kertaa keväällä ja kaksi kertaa syksyllä.

Seuraa kokous on 21.4.2015 klo 12:00 kaupungintalon valtuustosalissa. Frisbeegolf on teemana.

Haapajärven Lasten Parlamentin kokous

kaupungintalon valtuustosali

ti 26.9.2017 klo 12:00 – 12:30

 

 

34§ Kokouksen avaus:

Puheenjohtaja Svantte Harmaala avasi kokouksen klo 12:00. Kokouksen alussa oli tarjoilua.

 

Jäsenet:

Martinmäki: Tuuli Isopahkala, Kai Korkeakoski, Sara Kamula, Emilia Majewska, Jenni Järvenpää

 

Välioja: Rianna Myllylahti, Jonna Peltoniemi

 

Oksava: Svantte Harmaala, Nelli Österberg

 

Tiitto: Eemeli Tuohineva, Venla Myllylahti

 

Parkkila: Sini Kamppi, Viljami Olkkonen

 

 

35§ Todettiin kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus:

(Kokouksen laillisuuteen ja päätösvaltaisuuteen tarvitaan puheenjohtajan lisäksi kahdeksan (8) Lasten Parlamentin jäsentä).

 

36§ Pöytäkirjantarkastajien valinta:

Yksi tarkastaja kyläkouluilta ja yksi tarkastaja Martinmäeltä. Tarkastajiksi valittiin Martinmäeltä Emilia Majewska ja Parkkilan kyläkoululta Viljami Olkkonen.

 

37§ Kokouksen työjärjestys:

Esityslistan mukainen työjärjestys hyväksyttiin.

 

 

38§ Uudesta hallintosäännöstä kuultiin Lasten Parlamenttia koskevat kohdat. Tähän asiaan ei tullut lisättävää.

 

 

39§ Tarkoituksena oli jokaisen koulun suunnitella lasten kanssa teesejä reformaatioviikolle, jotka koottaisiin tässä Lasten Parlamentin kokouksessa. Jokaiselle koululle ei kuitenkaan ollut teesien suunnittelusta tieto kulkeutunut. Täten, kaksi koulua oli ehtinyt kasata teesit (Tiitto ja Oksava).

 

Alle on kerätty lasten miettimiä teesejä:

 

Oksava:

-ole oma itsesi

-ole reilu ja asiallinen

-tutustu uusiin ihmisiin

-älä ole ennakkoluuloinen

-ota kaikki mukaan

-muista pyytää anteeksi

-auta muita

-älä kiusaa tai yllytä muita kiusaamaan

-puutu kiusaamiseen

-ole kiva kaikille!

 

Tiitto:

-lapsella pitää olla oikeus hyvään elämään

-lapsella on oikeus olla oma itsensä

-suojele lapsia

-lasta ei saa syrjiä

-lapsen mielipiteitä pitää kuunnella

-lapsella on oikeus käydä koulua

-lapsi saa valita

-lapsia ei saa kiusata

-lapsen täytyy saada harrastaa

-lapsella on oikeus elää ja kehittyä

 

 

40§ Syksylle suunniteltiin mm. syysriehaa tai yhteistä retkeä Peuran polulle. Päädyimme syysriehan suunnitteluun.

Kaupungilla, seurakunnalla ja 4H:lla on suunnitteella marraskuulle lapsille tapahtuma nuorisotalo Stolleen, tähän yhteyteen liitetään myös Lasten Parlamentin ja mahdollisesti myös nuorisovaltuuston toiminta.

 

 

41§ Ei muita asioita.

 

 

42§ Seuraavan Lasten Parlamentin kokouksen ajankohta:

Kokouksia järjestetään kaksi kertaa keväällä ja kaksi kertaa syksyllä.

 

Seuraava kokous on tiistaina 14.11.2017 klo 12:00 kaupungintalon valtuustosalissa

 

 

 

 

 

_________________________________________________________________

Pkt:n tark.

Peda.net käyttää vain välttämättömiä evästeitä istunnon ylläpitämiseen ja anonyymiin tekniseen tilastointiin. Peda.net ei koskaan käytä evästeitä markkinointiin tai kerää yksilöityjä tilastoja. Lisää tietoa evästeistä