Romanien osallisuus

Kohti unelmien työ- tai opiskelupaikkaa!

Diakonia-ammattikorkeakoulu hallinnoi kahta hanketta, joiden avulla tuetaan Suomen romanien mahdollisuuksia kouluttautua ja päästä mukaan työelämään. Hankkeissa edistetään laajemminkin osallisuutta, hyvinvointia ja yhdenvertaisuutta. Mukana työssä on lukuisia kuntia, kaupunkeja, oppilaitoksia ja romanijärjestöjä eri puolilta Suomea.

Tšetanes naal – koulutuspoluilla -hankkeessa madalletaan kynnystä hakeutua koulutukseen ja vahvistetaan integroitumista yhteiskuntaan. Opettajille ja päättäjille tarjotaan myös tietoa romanikulttuurista. Nevo tiija – uusi aika -hanke pureutuu työllisyyteen liittyviin kysymyksiin tarjoten tukea ja ohjausta työllisyyspoluilla romaneille, yrittäjille, palveluntuottajille, viranomaisille ja päättäjille.

Romaninaisia_peda.jpg

Meidän tulevaisuus -somekampanja käynnistyi

Joukko romaninuoria aloitti tänään Meidän tulevaisuus -somekam​panjassa, jossa he kertovat elämästään opiskelijoina. Nuoret tulevat ympäri Suomea, ja päivittävät etenkin Instagramiin elämästään kuukauden ajan. Tavoitteena on saada esiin monipuolista kuvaa tulevaisuuden mahdollisuuksista ja opintojen merkityksestä. Seuraa kampanjaa somessa hashtagin #meidantulevaisuus alla sekä osoitteessa www.instagram.com/meidantulevaisuus. Poimimme otoksia nuorten elämästä myös Facebook-kanavallemme.

meidäntulevaisuus.jpg

Ajankohtaisia uutisia

Mahdollisuuksien päivä Jyväskylässä 8.3.2018

Lämpimästi tervetuloa Jyväskylän Veturitalleille 8.3.2018 klo 13-16 Mahdollisuuksien päivään! Ohjelmassa mielenkiintoisia haastatteluja, työnantajien ja koulutustahojen esittelyjä, kohtaamisia, keskusteluja, stand uppia, musiikkia, pientä purtavaa...