Järjestyssäännöt

Koiviston koulun järjestyssäännöt

Koulumme työrauhan, turvallisuuden ja viihtyvyyden ylläpitämiseksi ja kasvatuksellisten tavoitteiden saavuttamiseksi koulussamme noudatetaan peruskoulua koskevia lakien ja asetusten määräyksiä sekä koulumme omia järjestyssääntöjä. Lisäksi koulullamme noudatetaan kouluviranomaisten, rehtorin sekä henkilökunnan antamia ohjeita ja määräyksiä.

Koulumme on sekä oppilaiden, opettajien että muun henkilökunnan työpaikka. Koulussamme jokaisella on oikeus työskennellä rauhassa ja turvallisin mielin. Tämän toteutuminen edellyttää, että jokainen noudattaa hyviä tapoja ja koulun yhteisiä järjestyssääntöjä.

1. Otan huomioon toiset. Olen rehellinen, kohtelias ja ystävällinen sekä autan muita. Noudatan sovittuja sääntöjä, käyttäydyn asiallisesti ja muistan tervehtiä ja kiittää.

Kiellettyä on :
• Kiusaaminen ja häirintä
• Syrjintä
• Alatyylisen kielen käyttö
• Toisen omaisuuden luvatta ottaminen ja siihen kajoaminen

2. Teen työni niin hyvin kuin pystyn. Annan toisillekin työskentelyrauhan. Huolehdin läksyistä. Unohtamisesta tieto kotiin.

3. Huolehdin toisten ja omasta turvallisuudesta. Fyysinen ja psyykkinen turvallisuus

4. Pidän huolta yhteisistä ja omista tavaroista. Tahallaan aiheutetut vahingot korvataan. Tavarat omille paikoilleen, vaatteet naulakkoon Pulpetti on jokaisen henkilökohtainen. Ei saa olla välinpitämätön myöskään toisen omaisuudesta.

5. Ruokailu on rauhallinen tapahtuma. Noudatan hyviä ruokailutapoja ja opettelen syömään erilaisia ruokia. Syön lautasen tyhjäksi. Puhdistan lautasen syötyäni ja laitan sen siististi kärryyn.

6. Vietän välitunnin sovitulla alueella. Mene välitunnille reippaasti ilman erillistä käskyä ja tulen kellon soitua suoraan omaan luokkaan. Välituntirajat : Vanha koulu, urheilukenttä, uusi koulu, varastorakennus

7. Pidän ympäristön kauniina ja siistinä. Ylimääräiset tavarat kotiin. Pidän naulakkoni siistinä. En roskaa sisällä enkä ulkona. Kerään roskat roskikseen sisällä ja ulkona. En piirtele ja kirjoittele. En tuo tietokonepelejä kouluun. Kännykkä on repussa suljettuna.

8. Kuljen koulumatkat varovaisuutta ja liikennesääntöjä noudattaen. Nämä säännöt koskevat myös koulumatkoja ja koululla tapahtuvaa iltatoimintaa.