2.1. Vuosikokouksista

Lakisääteinen vuosikokous.


 Vuosikokous järjestettiin Virkalijakerhon kerhohuoneella siihen asti, kun sellainen vielä oli. Palokunnatalo koettiin kuitenkin lievästi ankeaksi paikaksi ja kokouspaikkaa vaihdeltiin. Välillä kokoustettiin myös Kartanon päärakennuksessa kunnes 1970-luvulla kokouspaikaksi vakiintui Säästöpankin kokoustilat. Vuosina 1980-1994 vuosikokoukset järjestettiin silloisen MTTK:n tiloissa kunnes 1994 siirryttiin kokoustamaan johtaja Timo Saaren isännöimänä Naulatehtaan tiloihin Humppilantien varteen. Sieltä löytyi myös saunomismahdollisuus. Tärkeäksi paikaksi klubimestarille vakiintui kokoustilan baaritiski. 

 Myöhemmin 2000-luvulla kokoustilana on toiminut, toimitusjohtaja Vesa Rantasen aikakaudella, Osuuspankin kokoustila keskustassa pankin toisessa kerroksessa. Tässä on sikäli ironiaa, että vielä 1960-luvulla Osuuspankin johtajaa ei kelpuutettu yhdistyksen jäseneksi Osuuspankin "maalaisuuden" vuoksi. 2000-luvulla Osuuspankki on ollut ainoa jäljellä oleva pankki Jokioisilla ja sen johtajat Jukka Heikkilä ja Vesa Rantanen ovat osallistuneet hyvin aktiivisesti yhdistyksen tapahtumiin. 

 Vielä 1990-luvullakin vuosikokoukset saattoivat keskellä viikkoakin olla ihan railakkaita hauskanpitohetkiä, josta saatettiin lähteä jopa jatkoille Forssaan Cumulukseen. Pikkuhiljaa kuitenkin 1990-luvun puolivälissä maailma muuttui ja työpaikoillakin edellytettiin täydellistä työkykyä aamusta lähtien. Tämä näkyi myös Virkalijakerhon vuosikokousjärjestelyissä. Vuosikokous siirtyi pikkuhiljaa pidettäväksi maanantaisin. Asiallisesti pidetyn kokouksen jälkeen on useimmiten siirrytty paikallisravintola Ferrariaan nauttimaan pitsaa ja yhtä olutta. Kunnostaan innokkaimmin huolehtivat ovat jopa tyytyneet puolikkaaaseen pitsaan ja pieneen olueeseen.

Nykyiset jäsenet muistavat lämmöllä koulunjohtaja Topi Vainion klubimestarin aikakautta. Topi taikoi muutamaan kertaan hienot tarjoilut sekä vuosikokoukseen että hiihtokilpailuihin. 
 
Kovin ovat juhlimistavat rauhoittuneet 1990-luvun vuosikokouksista. Silloin vielä joku yhdistyksen jäsenen vaimoistakin saapui noutamaan pitkäksi venyneen kokouksen osallistujaa saunan lauteilta. Sinnikkäistä huhuista huolimatta kyseessä ei kuitenkaan ollut Puistometsän eikä Ruokosuonkaan kultainennoutaja.

vuoiskokokus.jpeg
Vuosikokous 2019 puheenjohtaja Juha Pirkkamaan näkövinkkelistä katsottuna. Etualalla: Vesa Rantanen, Jorma Hacklin, Jouko Paavilainen, Jari Sillanpää, Kari vonHerzen. Takana Jouko Jokinen, Ervo Hakala, Olavi Ulmonen, Teuvo Sundberg ja Risto Klemelä.


Siirry seuraavaan lukuun tästä.