3. Hirvitaulu: Iso osa Virkailijakerhon identiteettiä.

Hirvitaulu on juhlissa mukana!


 Jokioisten virkailijakerhon taideaarteen ovat alunperin ostaneet köyhältä kiertävältä taiteilijalta "Ferrarian köyhät konttoristit", kuten taulun takana olevassa lapussa ruotsin kielellä lukee. Tarkkaa tietoa siitä, miten taulu päätyi Virkailijakerhon omistukseen, ei ole, mutta kerhon vanhimmat jäsenet epäilevät taulun olleen jossain vaiheessa tuliaislahja Wappujuhliin. Arvokas taulu on ripustettu Wappujuhlien ajaksi jäsenten ja vieraiden ihailtavaksi kulloisenkin juhlatilan seinälle. Juhlien jälkeen taulu on toimitettu säilöön Osuuspankin kassakaappiin.

 Alkutalvesta 2019 Virkailijakerhon taidevastaavaksi nimetty Vesa Rantanen oli yhteydessä Hagelstamin huutokauppatalon taideasiantuntijoihin ja pyrki kartoittamaan mahdollisten vakuutusten vuoksi taulun markkina-arvoa. Huutokauppatalon kotimaisen ja venäläisen taiteen asiantuntijat eivät valitettavasti uskaltautuneet taulun ainutlaatuisuuden vuoksi antamaan mitään rahallista arviota taululle. Toisaalta Virkailijakerho ei ollut myöskään halukas asettamaan taulua myytäväksi taidehuutokauppaan.


hirvitaulu.jpeg
Hirvitaulun esittelyä vuosikokouksessa 2016. Esitteljiöinä ovat Vesa Rantanen ja Jari Sillanpää. Taustalla kuuntelevat Juha Laaksonen ja Jouko Jokinen.

Siirry seuraavaan lukuun tästä.