2. Virkalijakerhon toimintaa: Vuosikokous, hiihtokilpailut ja Wappujuhlat.

Perinteikkäässä kerhossa tapahtuu perinteisiä asioita.


 Perinteinen Virkalijakerhon vanhan jäsenen myyntipuhe uudelle potentiaaliselle jäsenelle kuuluu:" Tervetuloa yhdistykseemme! Meillä on vuosittain kolme tapahtumaa. Ensin on vuosikokous, jolloin pidetään ensin vuosikokous ja sitten juhlitaan. Sitten on hiihtokilpailut, jolloin ensin hiihdetään ja sitten juhlitaan. Vappuna on Wappujuhlat ja silloin vain juhlitaan!" Näillä sanoilla on yleensä aina onnistuttu saamaan yhdistykseen uusi jäsen.

 Viikottaisen lentopallonkin hiivuttua 1975 Virkalijakerhon toiminta vakiintui 1970-luvun lopulta aina 1990-luvulle asti myyntipuheen kuvaamaksi toiminnaksi. Jossain vaiheessa Wappujuhlien osallistujamäärä väheni niin paljon, että juhlista pidettiin muutamana vuotena taukoa, mutta vuosikokus lakisääteisenä on toki pidetty joka vuosi sekä koko toiminnan peruskivenä toimivat hiihtokilpailut, joita ilman ei olisi koko Virkalijakerhoa. 

 Virkalijakerhossa on aina katto ollut korkealla ja mukaan on mahtunut monenlaisia persoonia. 1980-luvulta lähtien tunnelmaa tapahtumissa ovat pitäneet erityisesti yllä mm. sellaiset oivat tarinankertojat kuten monivuotinen puheenjohtaja Vesse Mattila ja pitkäaikainen klubimestari Hannu Laumi sekä jo 30 vuotta yhdistyksen rahastonhoitajana toiminut Teuvo Sundberg. Erityisesti mainittakoon vielä hauskoista tarinoistaan ja hersyvästä naurustaan tunnettu Ervo Hakala. Sittemmin Vesse on muuttanut Tammelaan ja eronnut yhdistyksestä. 

 2010-luvulla puheenjohtajina toimineiden Allan Lundenin ja Juha Pirkkamaan aikakaudella kokeiltiin myös laajentaa toimintaa järjestämällä keilausreissuja ja kesäteatteriretkiä. Vaikka tapahtumat olivat hauskoja ja varsin onnistuneita, osallistujien vähyyden vuoksi näistä aktiviteeteista on nyt ainakin toistaiseksi luovuttu. Virkalijakerho painii saman ongelman kanssa kuin kaikki muutkin yhdistykset maassamme: Kilpailu vapaa-ajasta on kovaa eivätkä jäsenemme ehdi osallistumaan kaikkiin yhdistyksen järjestämiin tapahtumiin. Tässä yhteydessä on kuitenkin syytä erikseen kiittää Allania ja Juhaa hyvin aktiivisesta ja ansiokkaasta toiminnasta puheenjohtajina.

 Poikkeuksellisen hyvä osallistuminen oli 2009-2010 puheenjohtaja Jari Sillanpään aikaudella uudelleen henkiin herätetyissä Wappujuhlissa, joissa lapsillekin oli järjestetty omaa ohjelmaa MTT:n voimistelusaliin. Myös samoihin aikoihin järjestetyt possujuhlat olivat suosioltaan menestys. Puheenjohtaja Allan Lundenin avajaispuheessa kertomat kaskut loivat mukavan tunnelman ja juhlista nauttivat taatusti kaikki lähes sata osallistujaa possuparkaa lukuunottamatta.

hiihtokisat.jpeg
Hiihtokisat alkamassa urheilukentän maastossa vuonna 2013. Rivejä järjestelee vapaa-aikasihteeri Jari Menna.

Siirry seuraavaan lukuun tästä.